2016. március 30., szerda

Tavaszváró Kihívás - Pasztell színek - Hortenzia - tejüveg hatás


Timike Tavaszváró kihívásának lezárásához érkeztünk, és én azt gondolom, hogy az utolsó, PASZTELL témára festett manikűröm méltó lezárása a blogon ennek a sorozatnak, amelyhez olyan nagy örömmel csatlakoztam.




forrás


Ma hortenziákat hoztam nektek a körmeimen, és bevallom, ezelőtt fogalmam sem volt erről a növényről, mert alapból nem vagyok valami nagy kertész, ráadásul, ami növényt én életben bírok tartani, azokat a macskáim könyörtelenül kivégzik.
Nincs itthon hortenziánk (sem), az inspiráló fotót az Interneten találtam, de valami szívszaggatóan szép ennek a képen látható virágnak a színvilága, teljesen rabul ejtett.

A díszítés tervezése közben tudtam, hogy a szirmok alakját, elhelyezkedését nem fogom tudni lemásolni, de abban teljesen biztos voltam, hogy amint elkészül majd a pasztell zöld-lila színátmenetes manim, bármit pöszmötölök majd rá, én imádni fogom.


A tejfehér fedőlakk felvitele előtt.


Az alap a Moyra No.03-as hibajavítófehér volt, erre készítettem el laza szivaccsal, három menetben pamacsolva a lágy Moyra orgonalila-Catrice limezöld átmenetet, majd vékony ecsettel, lilával kevert fehérrel megfestettem a szirmokat a zöld területekre. Utólag a szirmok közé felvittem még egy kevés zöldet, aztán a széleket gyöngyházlakkal effekteztem.

Most először alkalmaztam utolsó simításként az ún "tejüveg-hatás"-technikát, amely szerint a kész manikűrt fedőlakk előtt egy tejes, áttetsző francia fehér lakkal borítottam, ennek köszönhetően az összhatás homogénebb, lágyabb lett, mert arra törekedtem, hogy a manikűr végül olyanná váljon, mint egy szép gondolat, ami csak úgy megérinti az embert, majd tovaszáll.







A tejüveg hatás további nagyszerűsége, hogy jótékonyan takarja a minta pontatlan, éles vonalait, kidolgozottságot, harmóniát teremt ott is, ahol nincs! :D
Teljesen biztos, hogy ezt a trükköt máskor is alkalmazom majd.












Felhasznált körömlakkok

Moyra – No. 03 (hófehér)
Moyra Gel Look – No. 912 (lágy pasztell lila)
Catrice Ultimate – 80 Blurred Limes
Crystal Nails Long Lasting – 022 Halvány Ezüst (gyöngyházas áttetsző)
Moda Gel Effect – Áttetsző, tejfehér

Essence The Gel Top Coat



15 megjegyzés:

  1. Őszintén először nem is láttam a mintát... de amikor megvolt, hogy mit és hol kell nézni akkor csak néztem...:) nagyon kellemes lágy hatása lett, nagyon tetszik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos, a fényviszonyok miatt a bőröm pirított szalonnabőrszínt kapott a fotókon, ezért kénytelen voltam utólag picit világosítani a képeken képszekesztő programban, így a mani egy picurkát világosabbnak tűnik, mint valójában volt. Ezért kicsit nehéz látni a mintát. Még dolgozom az ügyön, igyekszem fejlődni a fotótechnikával, hogy élvezhetőbbek legyenek a képek.
      Örülök, hogy tetszett a mani lágy hatása, köszi szépen :)

      Törlés
  2. Nagyon tetszik ez a manikűr! A "tejüveg technikáról" eddig még nem is hallottam, de beleásom magam a témába, mert tényleg nagyon finom, szofisztikált hatást értél el vele. A Burred Limes-t meg most már tényleg illene nekem is felhasználni egy manikűrben. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tejfehér, áttetsző lakkal való lágyítás trükkjét én a Crystal Nails videók között találtam, név szerint Váradi Szabina "Twixi" egyik munkájából merítettem az effekt ötletét. A csaj iszonyú penge, kreatív és úgy díszít, ahogy a banán terem. :)
      Abszolút példaképem.
      Imádnivaló ez a limeszín lakk, de vigyázz vele, alaplakk nélkül nagyon színezi a körömlemezt, éppúgy, mint a széria pasztellsárgája. Alaplakkal nincs vele gond.

      Köszönöm a kedves szavakat. :)

      Törlés
  3. Nagyon szép lett, nagyon tetszik!! (-: Én sem ismertem ezt a "tejüveg" technikát, de valóban egészen ellágyítja a vonalakat, és ennél a fordulónál még pasztellesebbbé tette a manikűrt. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom, amikor kész lett a "nyers" minta, hezitáltam, vajon lemossam-e anélkül, hogy posztolom, mert bizony élesek, furák voltak a szirmok vonalai, a felület pedig mint a friss szántás. Viszont abban a pillanatban, hogy felkentem a tejlakkot beleszerettem az összképbe, és nem akartam lemosni.

      Köszi szépen! :)

      Törlés
  4. Csodás lett! Nagyon szép az átmenet, a színek harmóniája! A tejüveg hatás még kifinomultabbá és szebbé tette az egészet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, ez a két szín valami csoda együtt, én is odáig vagyok érte, szívem szerint tennék még ki pár manit a kombinációval, csak nem szeretnék unalmassá válni. Azért biztosan becsempészek még velük valamit :D

      Törlés
  5. Nahát, micsoda gondolat, sokkal szebb tejüvegen át!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye milyen okos kis ötlet? Örülök, hogy neked is tetszik! :)

      Törlés
  6. Meseszép manikűr lett,gyönyörű színpárosítás és elképesztően élethű. Mármint úgy értem,hogy tagadhatatlan hortenzia. :) És ez a tejüveg hatás nagyon kreatív technika,szuper kivitelezés. (Mellesleg a szuperhősös kihívással kapcsolatban még szeretnék pár mondatot ejteni,ha szabad(bocsánat,hogy itt kommentben húzom az időt...). http://plmindenamikorom.blogspot.hu/2016/03/szuperhosok-kormos-kihivas-felhivas.html módosítások történtek a dátumokat illetően,és ezért szeretnék bocsánatot kérni(egy kicsit elnéztem a dolgokat,ezzel rendesen bekavarva :/ Csak most vettem észre ezt a katyvaszt.) és szólni,hogyha szeretnél benne rész venni,akkor a posztolás májusról áprilisra lett változtatva. Bocsánat a zavarás miatt, és még egyszer az ügyetlenségem miatt. Máig nem értem,hogy miért írtam májust,ha április lebegett a szemem előtt...*megy és elássa magát* :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, és azt is, hogy szóltál. Picit sajnos csúszni fogok, de nekifekszek az első témának egy napon belül. :)

      Törlés
    2. Nem baj,egy hetes csúszás is belefér,szóval nyugodtan,ahogy időd engedi. :)

      Törlés
  7. Csodaszép ez a manikűr! Nem gondoltam volna, hogy ez a két szín ilyen jól néz ki együtt, pedig igen. Érdekes ez a tejüveg hatás, de nekem ezúttal anélkül jobban tetszik :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kontrasztosságából sokat elfedett a tejes lakk, és a fotókon sajnos tompábbnak látszik az egész, mint a valóságban volt...lehet, hogy legközelebb intenzívebb színekkel dolgozok majd és utána teszem tejüveg alá! :)
      Örülök, hogy tetszett, én is szerettem ezt a színkombinációt. Számomra a rózsakvarc és derűs kék helyett ezek lettek az idei év színei! :D

      Törlés