2016. március 6., vasárnap

Lustacsipke Passzív Malackákkal :)


Az elmúlt héten újra látogatást tettem Szilvi SzóFogadójában és erre az alkalomra No Water Marble „lustacsipkés” manikűrt vittem magammal, valamint néhány, csokoládémasszában dagonyázó rózsaszín kismalacot. Én a LUSTASÁG fogalmát hoztam összefüggésbe a malacos díszítésemmel, a házigazda pedig abszintmámororos  LÁTOMÁSOK-at jelenített meg a körmein. :D
Nagy buli volt, közös bejegyzésünk részleteit itt láthatjátok.A Lustaság, mint dupla motívum jelent meg ezúttal a körmeimen. Bár a csipkém első ránézésre komplikált és kidolgozottnak tűnik, de higgyétek el, nincs ennél pihentetőbb, egyszerűbb, ugyanakkor látványos módja a csipkekészítésnek :)Kacér, csokoládébarna, egyetlen vastagabb rétegű, nedves KIKO alaplakkba saját ecsetével felpöttyintettem három apró csepp Misslyn  bézs selyemlakkot, és a cseppeket azonnal apró szívecskesorrá húztam egy tűhegyes ecsettel.
Ezt követően a szívecskék fölső, kerek íveibe oldalról belenyúltam és hangyabokányi indasorokat képeztem belőlük. A motívum készítésének menetét az egyszerűség kedvéért papírcetlire készített fázisfotókon követhetitek nyomon.

forrás


A csipkehatásra néhány díszítőtűvel elhelyezett pontocskával erősítettem rá, majd fedőlakkal fedtem a manikűrt és szárítkozás közben malacos inspirációk után kutattam a neten. Találtam is jó néhány figyelemreméltó körömre varázsolt állatkát, de ennek a tortának a látványa volt az, ami a leginkább megihletett, mert a csokoládémedencében hempergő Wellnessező sertéseknél elképesztőbb kifejezése a LUSTASÁG fogalmának szerintem nem lehet! :)


Nézzétek azokat az arcokat, és a három fölfelé álló popót! Ugye, milyen ösztönzőleg hat mindez? :D :D

Én sem bírtam magammal, azonnal előszedtem egy jól fedő, krémes, malacrózsaszín körömlakkot és felpingáltam gyorsan néhány szerény kucufejet a csokiszín körmeimre a csipkeminták társaságába.


Az összkép igencsak szokatlan lett, folyton nevethetnékem támadt tőle.

Számotokra mi a LUSTASÁG szimbóluma? :)

 


Felhasznált körömlakkok

KIKO – 374 mély, rumos étcsokoládé barna
Misslyn Silk Touch – 05 púderszín selyemlakk
Vollare Da Vinci – 295 krém babarózsaszín
China Glaze Everglaze Active Top Coat14 megjegyzés:

 1. Nagyon kreatív manikűr lett,tetszik. És az a csipke hatás...bámulatos. *-*

  VálaszTörlés
 2. Ó, én igazán lusta ember vagyok, sajnos. :( Próbálom leküzdeni, de nem mindig sikerül.
  A manikűr nagyon jó lett! Az alapszínbe teljesen beleszerettem!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a kedves szavakat, az alapszín nekem az egyik kedvencem, sajnos, ez a lakkom erősen fogyóban :(
   Mindenkiben van hajlam a lustaságra, mert sokszor vannak túlhajszolt napjaink. Jó időnként a semmittevés, csupán a bűntudatunk az, ami "lustaság"-nak nevezi szerintem! :)

   Törlés
 3. Annyira vidám ez a mani a felbukkanó malacokkal :) Malac nélkül meg irtó elegáns, nagyon jól áll neked a sötét lakk! Ezt a technikát már sokszor láttam, meg kellene végre csinálni, mert egyszerűnek látszik, de majd meglátjuk, mennyire az. Lassan szárad? Elfogyott a SV-em, szóval bajban vagyok száradásügyileg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :)
   Bugyin próbálgasd először, és a jól sikerült foltocskák részleteit matricaként fel tudod venni az alapszínnel kikent körmeidre-ez az egyszerűbb, gyorsabb mód, minimális bosszúsággal.

   A körmön elkészítéshez bő, közepes alapréteg kell, ha nem sikerül elsőre, sajnos, le kell mosni.

   Én az Everglaze fedőlakkal 15 perces száradást tapasztaltam, ami nagyon belefér egy ilyen vaskos réteg fölött, hasonlóan gyors az Essence BTGN-sajnos ez nálam többször bubisodik, de nem tudom, mitől függ, néha igen, néha nem. Ha nálad ez bevált, akkor ajánlom olcsó, gyorsan beszerezhető alternatívaként.

   Ami még jól műkszik gyorsszárításra, az a jéghideg folyó vízzel való néhány perces öblögetés..mármint az ujjaké! :)

   Nálam jól bevált az is, ha a már száraz, de még körömbenyomatot gyűjtő felületet vékonyan olajjal vagy NIVEA-val bekenem. Ez utóbbiról egy kedves ismerősömtől hallottam, érdekes volt, mint ötlet, de nekem is bevált! :)

   Törlés
  2. Köszi a tanácsokat, jó ötlet először irattartón próbálkozni, míg ráérzek :)

   Törlés
 4. Mintha valami körmös csinálta volna! Imádom az ilyen mintát! Tök szép lett ^_^ a tök=k...a szép kifejezéssel:'D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! :)
   A csipkés rész nekem is nagyon tetszik, a malacfejeket legközelebb jobban kidolgozom. :D

   Törlés
 5. Imádom az indokolatlan malacokat! Zseniális! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye mennyire nem illik az összképbe? :D :D
   Örülök, hogy tetszenek! :D

   Törlés
  2. Remek humoros polgárpukkasztás :)

   Törlés
 6. Malacokkal irtó cuki, azok nélkül viszont egy végtelenül elegáns manikűrt kaptunk, nagyon tetszik! :)
  Nagyon tetszik a barna alapszínre festett selymes csipkeminta, bár nálam a lusta csipke nem így készül, én ennél sokkal lustább vagyok :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik! :D
   A malacos minta annyira nem illett ehhez a csipkéhez, hogy az már érdekessé tette a kész manikűrt. Mivel először nem voltam ebben biztos, hogy jó ötlet lesz, inkább befotóztam malacok nélkül is, mielőtt nekiestem volna.

   Gondolom, nálad nyomdaminta lenne a lustacsipke, ugye? :)
   Melyik lemezről?

   Ha én nyomdáznék körömre, pár órát biztosan szorgoskodnék vele! :D :D
   Érik egy nyomdás bejegyzésem, de már harmadik alkalommal futok neki a dolognak...nos...alakul a dolog, csak szép lassan beleőszülök! :D :D

   Törlés