2016. március 7., hétfő

Tavaszi Menyasszony


Mit kezdjen az ember lánya négy, egymással maximális harmóniában szikrázó ANNY körömlakkal, ha azok nem fednek tökéletesen?


Nem, nem nőttek vissza hirtelenjében az elvesztett körmeim! :D
Ebben a bejegyzésben egy télen készített, konzerv-manikűrömet fogom bemutatni, fogadjátok szeretettel.




Egyetlen
A manikűr története nagyjából két éve, egy Douglas-üzlet polcai előtt álldogálva kezdődött, amikor a mesterséges fények kereszttüzében menthetetlenül beleszerettem a négy példányba, ugyanakkor szembesültem a ténnyel, hogy ez a négy körömlakk valamiféle véletlen csoda folytán összetartozik, és bár az áruk egyenként is súrolta akkori lélektani határomat, engedtem a csábításnak, és hittem nekik.
Időnként egészen elképesztő ideológiát tudok gyártani arra vonatkozólag, hogy miért kell nekem négy azonos márkájú, húzósabb áron kínált körömlakkok egyszerre megvásárolnom! :D

Itthon persze muszáj voltam gyorsan kipróbálni őket egy marble-mani keretein belül, kapkodva, mintegy önmagam megnyugtatására, hogy helyesen döntöttem, itt láthatjátok a régi próbálkozás eredményét.

Ezt követően persze majdnem teljes háborítatlanságban éldegéltek a lakkos komódom fiókjában, időnként értük nyúltam egy-egy effekt, vagy ecsetvonás erejéig, vagy vérszegény alapként használtam őket domináns szín alatt, de főszerepben nem alkalmaztam őket, egészen eddig. Valamikor Szilveszter tájékán bújt belém a kisördög, azzal együtt, hogy egyre intenzívebben éreztem, hogy rügyező ágakat, kúszó, illatos indákat, virágokat, fényeket, ébredő természetet akarok látni, mert vastag hótakaró hiányában a tél számomra csak szürke, saras, latyakos dagonya volt már.

Első lépésben  létrehoztam az alap halványrózsaszín, zöldesen irizáló kettős rétegét, majd a szabadszél két sarkába felfestettem a krómfinisű arany foltocskákat.

ANNY 505 Illuminate két rétegben.


Második menetben a foltokat fölfelé indákká nyújtottam, és krómfinisű zöldbe játszó arannyal megbolondítottam.


A végső simítást az indák széleire kent fémes, aranyló zöld jelentette, végül színtelen fedőlakkal átkentem a manikűrt.



Imádtam forgatni a kezemet a fényben, és nézegetni a sziporkázó, lágy színek orgiáját. A látvány percről percre jobban emlékeztetett a természet tobzódó ragyogására, amelyben többnyire késő tavasszal szokott részünk lenni, és a legelső dolog, ami ezzel kapcsolatban beugrott, hogy bizony, ebben a manikűrben, pezsgőszín menyasszonyi ruhában simán férjhez mennék! :D





Ti milyen körmöket viselnétek, ha ma lenne a Nagy Nap?



Felhasznált körömlakkok

ANNY – 505 illuminate (halványrózsaszín irizáló)
ANNY – 517 wild at heart (krómfinisű arany)
ANNY – 514 hot to handle (krómfinisű zöldes színjátszó arany)
ANNY – 368 hello Hollywood (fémes aranyló zöld)

China Glaze Everglaze Active Top Coat

8 megjegyzés:

  1. Gyönyörű manikűr lett. *-* én valószínűleg vagy francia manikűrt viselnék a nagy napon,vagy feketét(persze ahhoz fekete csipkés menyasszonyi ruhát képzeltem el)...nem tudom miért,de nagyon vonzódom a fekete cuccokhoz. :D lakkból is van vagy 10db,mind különböző fedésű,finishű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fekete menyasszonyi ruha? :)
      Szerintem sokan szeretjük a formabontó lázadó ötleteket, így ezen a fekete menyasszonyi mani-ra a szemem se rebbent! :D :D
      Viszont ANNYIRA szeretném, ha megfestenéd ezt a bizonyos ördögi/sátáni/domina menyasszonyi manikűrt, ha esetleg lenne kedved, időd hozzá...

      Köszi szépen a kedves méltatást :)

      Törlés
    2. Jó ötlet ez a sátáni menyasszonyi manikűr,szerintem a hosszúhétvégén megpróbálkozom vele. :) Lázadás a fehér ruhák ellen!(Nekem amúgy sem áll jól az a szín. Nagyon sápadt vagyok. :D)

      Törlés
    3. Kíváncsian várom, hogy mit alkotsz a témára, remélem, hamarosan láthatjuk majd! :)

      Törlés
  2. Nagyon elegáns lett! Anny lakkom még nincs, pedig tetszik a kocka üveg.
    Hm, biztos a kedvenc Her Rose Adagiot kenném fel, az a legkedvencebb rózsaszín lakkom, valószínű csipkemintát nyomdáznék a körömvégekre. De már nem akarok többet férjhez menni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem rosszak az ANNY lakkok! :)
      Az üvegcse formájáért külön odavagyok, az ecset kellemes, csíkmentesen dolgozik, rugalmas, mégis megfelelően lágy szőrű, keskenyebb, de lapított fazon. Szerintem ennél a maninál nem is kellett igazítanom semmit a cuticula mentén, annyira pontos ívben lehetett kenni.

      Az egyetlen pont, ahol nálam elvéreznek ANNY-k, az pedig a fedés minősége. Sajnos, a homoklakkjaikon kívül még nem sikerült olyat találnom náluk, ami nem háromréteges :)
      Pont a minap jártam a Douglasban, Burjois (Ciiskás rózsaszín) után futkorászva és Burjois helyett sajnos kénytelen volam átnézni a krémlakkjaikat. Plusz pont, hogy vannak tesztereik, így ki lehetett próbálni őket....hááát, nem vettem egyet sem, pedig kellemes nude-árnyalatokat láttam, sajnos, mind átlátszó volt :(

      Törlés
  3. Már az első képen felismertem az Anny Hello Hollywood lakkot, nem tudom miért :)
    Szépséges ez a manikűr, bár én inkább egy forró hangulatú randevúra tudnám elképzelni, menyasszonyi manikűrként nem annyira.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sejtettem is, hogy így lesz! :D :D
      A fotók mesterséges fényben, vakuval készültek, ettől nem tűnik diszkrétnek a díszítés...najó, talán napfényben sem visszafogott! :D :D

      Én már csak úgy öregesen mennék férjhez, visszafogott ruhában, ehhez társítanám a szikrázó körmöket.

      Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés