2016. március 24., csütörtök

Én és a STEMPLI - Moyra Lacelove


Amikor pár hete megvásároltam a Moyra Lacelove nyomdalemezét, még nem gondoltam, hogy hosszú, önfeltáró bejegyzést fog eredményezni az emlékezetes három perc, amelynek során döntöttem „csipkerozalinda” javára a „damaszk tapéták” ellenében. 





Ha mélyen, őszintén vizsgálom a motivációimat, akkor sem tudom megindokolni, miért pont nyomdalemezbe öltem az aznapi nasiravalómat, pláne úgy, hogy folyamatosan tisztában voltam mindeközben, hogy távolról sem vagyok a nyomdás technika megszállottja, sőt, műkedvelőnek sem mondanám magam.

Moyra Nail Art Stamping Plate 15 - Lacelove - a gyári fóliával
Ráadásul a Moyra lemezekről igencsak vegyes, ellentmondásos véleményeket olvastam eddig, kezdve a túl nagy felületű motívumokkal, nyomdalakkal nehézkesen együttműködő, sekély, cérnavékony véseteken keresztül a párnaügyben válogatós, háklis, „vegyes” vonalvezetésű mintákkal bezárólag.





És mégis.
Vitt a vérem, egyenesen a pénztárhoz, és szemernyi tudatosság nélkül, pusztán szenvedélyből enyém lett az éles szélű lemez, amelyet még a tokból is komoly izommunkával lehetett kivarázsolni. Bízom benne Kedves Moyra, ezt a balesetveszélyes kivitelezést hamarosan kiküszöbölöd majd, mert ebben a formában ezzel a lemezzel füstölt kolbászt lehetne szeletelni, ami vicces ugyan, de azért elgondolkodtató.






Nézzük hát, mit találunk ezen a szépséges, hatalmas palettán?


A legelső dolog, ami szembeötlött, már a kék gyári fólia alatt is, hogy a Lacelove motívumait egytől-egyig finom vonalvezetésű, változatos vonalszélességű vésetek alkotják, a gravírozás pedig sekély. Az első, abszolút kudarcba fulladó öt perc a legnehezebben kezelhető KONAD lemezemmel való kezdeti kísérletezést juttatta eszembe, ugyanis kapásból egyetlen motívumot sem voltam képes még fölvenni sem a párnára. Addigra azonban sorsom megpecsételődött, és eldöntöttem, hogy márpedig ezzel a lemezzel én megtanulok díszíteni, ha belegebedek is, mert AKAROM ezeket a hajszálfinomságú csipkéket a körmeimre!

Egyébként a Moyra Lacelove-on kívül van már csipkés nyomdalemezem, a MoYou Bridal 07 és a Born Pretty Store 02 személyében, ezért gondoltam, az összehasonlítás kedvéért mutatok nektek két közeli fotót a Moyra Lacelove és a Mo You Bridal 07 két hasonló vonalú mintájáról.




A Moyra motívum részletgazdagsága szerintem lenyűgöző, az összkép pedig elképesztően kifinomult.


Barangolás a Moyra-féle gravírozás labirintusában.
Moyra Lacelove és egy hajszál :)



Az alábbi fotókon a Moyra Lacelove valamennyi motívumát láthatjátok közelről, teljes méretben, majd jegyzetlapra nyomdázva, soronként, közepesen puha szilikonpárnával, noname körömlakkal, a gyakorlás első órájában.



Első sor

Természetes fényben

Vakuval

Nyomdázva


Második sor

Természetes fényben

Vakuval

Nyomdázva


Harmadik sor

Természetes fényben

Vakuval

Nyomdázva


Negyedik sor

Természetes fényben

Vakuval

Nyomdázva



Ő pedig a kedvenc motívumom a lemezről, érte ragadtam klaviatúrát és ő a bejegyzés manikűrjének főszereplője

Favorit

Moyra Metal Effect No.302 és Moyra SP 07


A lemezzel való kapcsolatom nem indult zökkenőmentesen, számos problémával szembesültem kezdő nyomdázóként, gondoltam megosztom veletek, hogyan sikerült végül együttműködésre bírnom ezeket a hajszálfinomságú motívumokat, hogy segíthessek azoknak, akik hozzám hasonlóan estek szerelembe a Moyra nyomdalemezekkel, de a beteljesülés még várat magára.

Három különféle nyomdapárnával próbálkoztam, és első körben a Moyra Stamping Polish 10-es, és 07-es lakkokkal. Az SP. 10 a régi, Metal széria No.302 metál lilájának pontos mása, az SP. 07 személyében pedig a „fatengelyes” széria No. 03-as, hibajavító fehérjét üdvözölhetjük. Mindkét SP lapított ecsetfejjel rendelkezik, és közepesen sűrű állaggal. Moyra cseles, úgy tűnik a legerősebben pigmentált, nyomdához ELEVE jól működő lakkjaikat újramatricázva majdnem dupla áron bocsájtja rendelkezésünkre, míg a fantasztikus Metal-kollekciót a régi áron már nem vehetjük többé…haragszom emiatt, és szokásomtól eltérően nem hunyok szemet.

Nyomdapárnáim



Közepesen puha, szilikonfejes párna, minimálisan tapadó felülettel




A márkától rendelt Clear párna, amely az előzőhöz hasonló puhaságú, azonban rendkívül SÍKOS felületű, ezért számomra nehezen kezelhető stempli.






Ősrégi, kemény anyagú stempli, KONAD-ként vettem, de szerintem nem az. 





Kemény fejjel elsőre szép nyomdaminta
A gyakorlás első fél órája a puha, szilikonfejes stemplikkel és a fenti két lakkal abszolút kudarccal végződött. Nem vártam, hogy elsőre lesz nekem leheletcsipkés jegyzettömblapom, de arra mégsem számítottam, hogy az erőteljesebb vonalú motívumok is hézagosan, vagy sehogyan sem fognak felvarázsolódni még a párnákra sem. Egyedül a kemény, rózsaszín párna volt képes szeretni ezt a lemezt, és ezen zokogni bírtam volna, mert nagy kiterjedésű nyomdamintákat akartam, nem a mintanégyzetek közepét.

Végső kétségbeesésemben felkocogtam Norka blogjára, és legalább ötször elolvastam a nyomdatrükkökkel kapcsolatos bejegyzését és az oktatóvideót is minimum háromszor néztem végig egymás után, végül további egy óra gyakorlást követően egymáséi lettünk, én, a lemez és a puha, szilikonfejes stempli, és időnként már a Clear párna is beszállt harmadiknak! :D

Moyra Clear Nyomdapárnával készített motívumaim, némi gyakorlást követően














Trükkök, amelyek nekem beváltak, és ha engem sikerre vittek, akkor bárkit.

Lemezen maradó olajfilm miatti elégtelen tapadás.
  1. Olvasd el Norka bejegyzését figyelmesen.
  2. Tekintsd meg a videót, és figyelj meg minden apró mozdulatot.
  3. A nyomdalemez felszínét használat előtt alaposan töröld át OLAJMENTES acetonalapú körömlakklemosóval. A körömlakklemosókban általában megtalálható hidratáló, ápoló anyagok, olaj, glicerin, stb ugyanis vékony filmréteget vonnak a lemezre, amelyek rontani fognak a tapadás és így a nyomdázás minőségén. Nekem a zöld flakonos ISANA és a Crystal Nails zöldteás Easy Remover-je vált be leginkább, az utóbbi 100%-ban tökéletes, míg az ISANA picikét vizes, így ha az ISANA-t használod erre a célra, a lemezről a nehezen párolgó vizet papírtörlővel le kell itatni, mielőtt rákened a lakkot.
  4. A nem átlátszó párna bufferezéséről, szöszleszedő hengeres tisztításáról nem írok bővebben, mert ez már köztudatban van, de azért megemlítem.
  5. A lehúzókártya és a lemez által bezárt szög használat közben. Oké, belátom, ez nagyon tudományosan hangzik majd, de mivel bejött, így megosztom: 25-35º. Lazábban fogalmazva: ahogy a Rama Aero-reklámban kenik a mennyei mannát a kenyérre, lágyan, simogatva, mintha csak oszlatni akarnád a lakkot óvatosan.
    "Felszántott" lemez miatti halvány, hézagos minta
  6. Nomégegyszer: LÁGYAN, SIMOGATVA húzd a kártyát, ha szántod a lemezt, akkor a kártya éle is gyorsan egyenetlenre kopik, a felvett minta pedig sávokban hézagos lesz.
  7. A nyomdalakk állaga. A majdnem cseppenésképtelen, sűrű lakkokkal nem jött össze, a normál, közepesen híg állagú, ugyanakkor erősen pigmentált, akár egy rétegben is jól fedő lakkokkal márkától függetlenül tökéletesen használható ez a lemez.
  8. Ha mindent jól csinálsz, a puha, szilikonfejes párnával is MINDEN vonalvastagságból kiszedhetők a minták, erre megesküszöm. A Clear-el még gyakorlok, így arra nem tenném le a nagyesküt.
  9. Ne a bioritmusod mélypontjaiban ülj neki a lemeznek, és figyelj a csillagok együttállására is, de azt hiszem, ezt az utolsó trükköt mindenki ismeri, és tapasztalja. :D :D
Koszos, síkos párna miatti elégtelen tapadás





















A manikűr

A manikűröm alapjaként az Oriflame egy rétegben is hibátlanul fedő, meseszép, mélylila holografikus lakkját választottam, fedőlakkoztam, majd irodai ragasztószalag és két suhintásnyi limezöld Catrice segítségével széles sávban megágyaztam a nyomdamintának, ezt követően újra fedőlakkoztam.
Nyomdalakként az alap Oriflame lakkot választottam, ami kiváló döntésnek bizonyult, végül az Everglaze fedőllakkal zártam a manit.





Azt gondolom, a képek magukért beszélnek, én szívből ajánlom ezek után a Moyra nyomdalemezeket azok számára is, akik hozzám hasonlóan még csak most barátkoznak a technikával, és nem sajnálnak egy órát a szabadidejükből, hogy megfejtsék a szokatlan lemezek titkait.


Felhasznált körömlakkok

Oriflame Power Shine Palladium – mélylila holografikus
Catrice Ultimate – 80 Blurred Limes (limezöld, selyemfényű krémlakk)

Sally Hansen Big Shiny Top Coat




Egyebek

Moyra Nail Art Stamping Plate 15 – Lacelove
Crystal Nails Easy Remover zöld tea illattal
Denkmit szöszfelszedő henger

Irodai ragasztószalag

17 megjegyzés:

  1. Nagyon hasznos bejegyzés :) ÉS nagyon szép lett a manikűr a színkombináció is nagyon bejön :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Ezt a színkombinációt még soha nem próbáltam ezelőtt, de valamiért biztos voltam benne, hogy működni fog együtt ez a két lakk. Örülök, hogy tetszik neked :)

      Törlés
  2. Örülök, hogy végre egy "kezdő" nyomdázó észreveszi a Moyra lemezek jó minőségét és nem csak a nyavalygás megy, hogy mennyire nem jók :) Az éles lemezszél valóban zavaró, de talán majd javítanak ezen. Nekem már szinte az összes palettájuk megvan és nagyon készülök megvenni az újakat is. Annyira szépen visszaadja a lehelet finom vonalakat, hogy néha én is elcsodálkoztam. Egyébként aki ráérez a nyomdázásra és nem akar minden lemezt és lakkot egyformán kezelni, annak nem létezik használhatatlan paletta :) Sok türelem és gyakorlás, próbálgatás kell. A manikűröd csodaszép, mintha igazi csipke lenne rádobva lazán a körmeidre :) Ezt a mintát én is sokszor használtam már és még fogom is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a lemez szerelem volt első pillantásra! :)
      Sokat jelentett számomra, hogy a negatív vélemények mellett olvashattam a te jó tapasztalataidról, így teljesen biztos voltam benne, hogy ha rászánom az időt a gyakorlásra, menni fog. Aznap délután a lakás tömény lakkszagban és lemosószagban úszott, de megérte! :D :D

      A cspkemintát illetőleg életemben nem láttam még ennyire tökéletes, finom motívumot.
      Bevallom, én sem tudtam leállni, a napokban vettem tőlük egy új lemezt! :)

      Törlés
  3. A mani csodás, mint mindig, a bejegyzésen jókat nevetgéltem, főleg a kolbászoson :) Nekem még nyomdalemez ennyi idegbajt nem okozott, mint a Moyra. A saját nyamvadt nyomdalakkjuk nem a legjobb, kivéve a fémesek (legutóbb vettem sima metál ezüstöt weben), még az Essence fehérje is jobb, mint a saját fehér nyomdalakkjuk. Szerintem még lemezen belül is eltérőek a minták vésetei, a Szt. Patrikosat elég sokszor elátkoztam, a nyuszis viszont remek. Viszont az átlátszó nyomdázó elég kemény a minta felvételéhez, azt szoktam előszeretettel használni. Nekem még mindig a MoYou a kedvenc márkám, tény, hogy annyira nem részletgazdag és nem finom kivitelezésű, de az én sietős lakkozási technikámhoz tökéletes. A két Moyra lemezemet szeretem, de nem fogok többet venni a macera miatt, nekem az ünnepes és az édes álmos van meg. A csipkés a Bridal mellé nekem nem indokolt, de ha az nem lenne, akkor azt vettem volna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy baromi élesek a szélek! :D :D
      Nyomdalakkok közül egyelőre csak a 07 metál vált be nálam is, de ezeken kívül jó pár normál körömlakkal működött együtt tökéletesen a lemez, azokkal, amelyek gazdagok, de nem nyúlósak. És....no ez inkább legyen meglepetés, a következő bejegyzésem izgalmas tartalma! :D

      Törlés
  4. Nagyon szép manikűrt alkottál!! (-: Nagyon tetszik! Nekem is megvan ez a lemez, és szintén impulzusvásárlás volt. :D Bementem a fodrászcikkeshez vásárolni körömágybőr kaparására alkalmas eszközt.... És akkor pillantottam meg, egyből el is hoztam. (-: Én Moyra Holograhic lakkal próbáltam és MdU nyomdalakkal, a MoYou szögletes, marshmallow nyomdájával, nekem egyből működött. Az alapszabály lehet az ilyen sekély lemezeknél, hogy a lehúzót nem szabad rányomni, erre én is rájöttem. Van egy másik márkájú lemezem, azzal küzdöttem annak idején sokat, de tényleg igaz, hogy rá kell érezni az ízére. És milyen jól írod azt is, hogy ne a bioritmusunk mélypontján próbálkozzunk. :D Sajnos, ha nincs kellő türelmem egyszerűen nem tudom egy egyzserű manit sem elkészíteni szépen. :-7 Nagyon hasznos bejegyzés, érdemes mindenkinek olvasni akinek nehezen működnek ezek a lemezek. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Hát igen, így megy ez. Az ember csak úgy beszalad reszelőért, kövecskéért és lemezzel tér haza! :D :D

      Örülök, hogy hasznosnak találtad a bejegyzést.

      Törlés
  5. Fantasztikus mani, mint mindig! Nem tudtam volna elképzelni ezt a két színt együtt, de gyönyörű :) Megjött a kedvem ehhez a lemezhez, megyek, elverem a maradék pénzem is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! :)
      A minap láttam egy nagy zacskó töltött gumicukrot kétezerért, és hátast dobtam, mert ár/érték arányban egy zacskó cukor hol van egy ilyen, vagy bármilyen nyomdalemezhez képest!
      Kívánom, leld örömed ebben a lemezben, és alkoss vele szép manikat :)

      Törlés
  6. Pont ezekért a mintákért vettem meg ezt a lemezt, és nekem is eléggé meggyűlt velük a bajom, olyannyira, hogy majdnem feladtam a vele való küzdelmet. Sosem szenvedtem még ennyit, már majdnem sírva fakadtam. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvastam a csipkés francia manidnál, hogy voltak komoly gondjaid a lemezzel, küzdelem, és kudarcok, így én is számítottam rá, hogy nem lesz egyszerű dolgom, de nagy jelentőséggel bírt számomra, hogy láttam, győzelemmel zárult a harcod. :)
      A munkád során, vendégnél szoktad használni ezt a lemezt?

      Törlés
  7. Szuper, részletes bemutató, nagyon tetszik, remélem a másik lemezed is bemutatod majd nekünk!
    Egyébként Andihoz hasonlóan én is úgy látom, hogy annyira nem rosszak, mint amennyire szidják a Moyra lemezeket. Tény, hogy nem mindegyik mintájukkal lehet szépen dolgozni, de nekem volt ilyen élményem a nagyobb márkákkal is.
    A manikűr igazán különleges, ismét egy olyan párosítás, amit eszembe sem jutott volna összehozni, de nagyon tetszik a végeredmény! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp! :)
      Kissé időigényes egy ilyen maratoni fotózás, ezt a bejegyzést is napokig szültem, de nagyon élveztem minden pillantot, kivéve azt, amikor még úgy tűnt, az elején, hogy ez nekem nem fog menni, és úgy szitkozódtam, mint a bakancsos katona! :D :D

      A másik lemez...talán még jobban tetszik, mint a Lacelove, pedig azt hittem, ennél már nem láthatok a Moyrától szebbet, kidolgozottabbat, aztán mégis. Az ilyen minták a gyengéim.

      Törlés
  8. Én is haragszom a Moyrára, hogy trükközik az átcímkézéssel... meg hogy az ebay-es nyomdázókat van képük háromszoros áron árulni, tiszta hülyének nézik az embert :( A manikűröd nagyon szép lett! Nekem van 4 db nyomdalemezem és Audrey-hoz hasonlóan azon a véleményen vagyok, hogy nem homogén a minták minősége, még lemezen belül sem. A Maharaja lemezen például 2 minta is van ami gyakorlatilag használhatatlan még nekem is, pedig eléggé benne van a kezemben az "ipar".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik a mani :)
      Nagyon kezdő nyomdázó vagyok, szenvedtem is egy kicsit ezzel a lemezzel. A Moyra hivatalos krém nyomdalakkjai szerintem túl sűrűek a hajszálvékony gravírozáshoz.
      Amivel csont nélkül feljött minden motívum, azok a saját keverésű híg nyomdalakkjaim, nomeg a pigmentált holók és a fémes lakkok.
      A kék frankent majd próbáld ki nyomdázni, én elmulasztottam, de érzésem szerint működhet! :)

      Törlés