2016. március 11., péntek

A Pillangó Párnája :)


Neem, nem nyomdapárnáról szól a mai bejegyzésem, még mielőtt izgatottan belekattintanátok a részletekbe, hanem a múlt heti Szilvi-féle SzóFogadós manikűröm lesz a téma. :D



Szilvi feladványa ezúttal a MEGLEPETÉS fogalma volt. Rendhagyó módon nem a megszokott szülinapi vagy karácsonyi meglepi-motívumokkal kooperáltam, elkalandoztam inkább a múltba és elmeséltem egy elveszett és egy megtalált pillangó történetét, majd készítettem egy szikrázó effektekkel tuningolt nude-manikűrt. Katt ide a történetért és Szilvi Pom-Pomos manikűrjéért.


A főszereplő tehát ma egyik kedvenc gyűrűm, amely ragyogó, üvegkövekkel ékesített pillangót ábrázol. Imádom a bizsu ékszereket, gazdagon díszített gyűrűket, nem létezik az én olvasatomban túl giccses, csicsás gyűrű, viszont amikor viselem kedves darabjaimat, hozzájuk öltözöm, azaz egyszerű, egyszínű, semleges ruhát öltök, hogy ne essek át a ló másik oldalára.



A finoman díszített nude-körmök ötlete gyorsan megszületett, díszpárnát terveztem a pillangó háttereként. Régóta őrzöm már az ötletmappámban ezt a fotót, bámulatosan szép példája a csontszín-grafitszürke-arany színkombináció létjogosultságának, ráadásul istenien illik az arany ékszer mellé ez a színvilág.


Első lépésben két rétegben, alapként felkentem egy új szerzeményemet, a Catrice Luxury Nudes-széria lágy matt, halvány nude körömlakkját. Erre a kincsre a Rossmannban sikerült rálelnem a kifutó termékek kosarában, nevetséges összegért. Önmagában szerintem nem használnám, de díszítések alapjaként, fényes fedőlakkal fedve egy álom ez a körömlakk. 
Száradás után macskabajusszal, rétegenként becsíkoztam a felületet, elsőként grafitszürkét, majd fehéret, végül PP Magic-et használtam. 


Hogy a "díszpárna" huzatának textúráját kihangsúlyozzam, a göröngyök köze kapott néhány bajuszvonásnyi Essence Winter? Wonderful! arany glitteres toppert, majd végső simításként a körmök oldalaira szivaccsal felvittem a nude-alap színét.


A manikűr versenyt ragyogott a pillangóval, ugyanakkor bizonyos szögből szemlélve mintha csak egy egyszerű, bőrközeli árnyalat lett volna a körmeimen, semmi más.









Mi a véleményetek az ékszerek érzelmi értékéről?








Felhasznált körömlakkok

Catrice Luxury Nudes Soft Matt – 02 Fresh Love Affair
Avon Magic Effects Molten Metal – Graphite
Essence Winter? Wonderful! – 01 The Frosted
Picture Polish – Magic
Essence Winter? Wonderful! – 01 A Winter’s Tale (arany pelyhes topper)

Lovely Matte Top Coat

China Glaze Everglaze Active Top Coat

8 megjegyzés:

  1. Hát ez valami gyönyörű! *.* Annyira elegáns és kifinomult! Imádtam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett a mani. Ha jobban belegondolok, el tudom képzelni a személyiségedhez ezt a díszítést. :)

      Törlés
  2. A rövid köröm nekem még jobban is tetszik, mint a hosszú, a minta meg szuper, elegáns! Nekem csak érzelmi értékkel bíró ékszereim vannak, magamnak nem szoktam venni, ami van, ahhoz meg ragaszkodom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha így dicséred, még a végén megszeretem ezt a picurokat! :D
      Köszönöm szépen a kedves szavakat.
      Én is kötődöm az ékszereimhez, és bár imádok ékszert ajándékba kapni, legalább ennyire szeretek vásárolgatni is.

      Törlés
  3. Nekem is van olyan ékszerem, ami sokat jelent. Nem is nagyon hordom, csak ha nagyobb ünnep van. De én amúgy se nagyon vagyok ékszeres. van egy nyakláncom, amit 3-4 évvel ezelőtt kaptam nagynénémtől karácsonyra, azóta se vettem le, meg egy gyűrűt, amit hat éve, és ennyi. Egyedül a fülbevalók azok, amiket cserélgetek, de azokat is csak akkor, ha elmegyek itthonról. Sőt, van olyan is, hogy beteszek egyet és napokig/hetekig az van. :)
    A mani nagyon tetszik, tényleg remekül passzolnak egymáshoz a színek. Érzem is a párna puhaságát, az anyag lágyságát. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, nagyon szívesen viselnék fülbevalókat, sajnos a fülcimpám nem bír semmit elviselni, azonnal begyullad :(

      Sokszor a legapróbb ékszerekhez a legnagyobb az érzelmi kötődés.
      A láncot fürdéskor sem veszed le?
      A "kötődős" láncomat én még zuhany alatt is viselem :D

      Köszi szépen, örülök, hogy tetszik a mani.

      Törlés
  4. Kifinomult, elegáns manikűr - nagyon tetszik!
    Az alaplakk is szépséges, kár, hogy nálunk nem voltak kaphatóak ezek a lakkok :)
    Amennyire nem érdekeltek régen az ékszerek, annyira sok van most: számos tartó a fülbevalóknak, akasztóka a láncoknak - mindennap váltogatom őket és úgy érzem, mindig tudom bővíteni a számukat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Remélem írsz hamarosan kreatív ötleteket ékszertároláshoz, mert hadilábon állok ezzel a kérdéssel. Emlékszem, mennyire ötletes volt anno a sajtreszelő ékszertartóvá alakítása-posztod, és azóta biztos vagyok benne, hogy még több ötlet született már! :)

      Törlés