2015. december 5., szombat

Pankarózsák (2015)


Manikűrvadász, 21. forduló. Ezúttal porcelánfinomságú rózsákat terveztem körömre vinni Panni manikűrje nyomán. 




Ez a forduló és a hozzá kapcsolódó munka történelmi jelentőségű volt számomra, mivel ezzel nagyjából egy időben kezdtem el a blogom arculatán dolgozni, amely ugyan ezt megelőzőleg már létezett, szerényen, de határozottan, mint egy várva várt, de eltitkolt terhesség, mert informatikai hiányosságaimat nem szívesen tártam volna a világ elé. A rám jellemző módon beleástam hát magam a blogkészítés, formázás rejtelmeibe, rengeteget gyakoroltam, hogy a funkciókkal legalább alapszinten képes legyek megbirkózni. Ezen a ponton legszívesebben visszakoztam volna, de örülök, hogy végül nem adtam fel.
Túl sok álmomat nyuvasztottam már ki életem során, és tudtam, ha most is így teszek, talán nem lesz már erőm újra hinni abban, hogy képes vagyok több lenni magamnál és átlépni az árnyékomon.


Ez egy feledhetetlen manikűr. Az alkotás minden pillanatára jól emlékszem, ahogy görnyedtem az asztalnál a magam készítette minta vázlata felett, és felkentem a Tescoban vásárolt Süniragasztót a körömágyak mentén, majd a hófehér körömlakkot két rétegben a rózsaminták alá.


Következő lépésként szivaccsal vittem fel az egyik legszebb kaméleonpelyhes lakkomat a száraz fehér felületre, majd bő fél órát kapott tőlem ez az alapozás a csontra száradás céljából.
Ezt követően az alapozást egylépéses gél lakkal zártam, köttettem, majd finoman felmattítottam.


A rózsás motívumot akvarellfestékkel festettem fel a körmökre. Nagyon szeretek vízfestékkel mintázni. Könnyed, leheletfinom motívumok elkészítésére alkalmas, és akár száradás után is visszaszedhető, visszamosható a minta, amennyiben nem vagyunk elégedettek az eredménnyel. Az akvarell motívumok alól pedig szinte mindig átsejlik egy csipet varázslat, a minta alatt ragyogó pelyhek csillámlása, az alaplakk különleges effektje, ami igazán különlegessé teszi a szememben ezt a technikát lelkes amatőrként.


Mialatt száradt a vízfestmény, elkészítettem a mintamentes körmök lakkozását a Misslyn bézs selymével, amit a középső körömre is felvittem, kissé ívesen.
Végül minden köröm kapott egy vékony réteg egylépéses gél lakkot, amivel igazán tartóssá tettem a díszítést.

A színjátszó fémes csíkok fekete speciális díszítő zselével készültek, miután egy perc kötési időt követően transzferfóliát nyomkodtam a minimális ragacsrétegébe.

Az elkészült manikűrt legalább másfél órán át fotóztam, különböző fényviszonyok mellett, több-kevesebb sikerrel. A lemenő nap fényében csodálatosan tündököltek az alapréteg pelyhei, mindenképp szerettem volna megörökíteni, és büszke vagyok, hogy ez részben sikerült.

Az alaplakk áttűnő effektje

A játék során közzétett munkám és a hozzá fűzött soraim Bellánál láthatók, akinek utólag is köszönöm a segítségét! :)

Felhasznált körömlakkok

Moyra – No 03
Misslyn Silk Touch – 05
Essence Nail Art Special Effect – 08 night in vegas (topper)
Crystal Nails One Step Crystalac – 0/clear

Egyebek

Holografikus transzferfólia
Crystal Nails Foil gel

Crystal Nails Aquarell Krémfestékek: zöld, sárga, fehér, vörösesbarna

5 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm! :) Szabadkozhatnék, hogy ezek bizony még csak gyakorlórózsák, mert jól látom az apró hibáit, de fetrengtem örömömben, amikor elkészült, így hízott májjal fogadom a dicséretet! :D :D

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  2. Nagyon tetszett ez a manid! Igazán nincs mit, öröm volt a posztjaidat közzétenni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, ez a munka nekem is a szívem csücske! :) Nagy öröm és megtiszteltetés számomra részt venni az általad megálmodott játékban!

      Törlés