2015. december 20., vasárnap

Antikolt Agyvelő

Ugye nem gondoltátok, hogy megúszhatjátok az előző gyűrűkészítési egyszeregy bejegyzésemet anélkül, hogy az ékszert ott bemutató fotón villanásnyira látható manikűrömet részletesen kivesézném? :D :DEzt a manit ugyanis kizárólag azért készítettem lóhalálában, hogy a gyűrűvel pózoltathassam kissé a kezem, mielőtt útjára bocsájtom.


„Hiúság, bandita a neved!” …nem ismerek magamnál hiúbb embert. Az a nő vagyok, aki a boltba sem szalad le tökéletes frizkó nélkül és a minap varratszedésen is rúzsozott szájjal jelentem meg, éspediglen azért nem full sminkben, mert az arcom területéről szedték a varratot! :D :D
És amikor a hiúság és az én kattant elmém találkozik, akkor ehhez hasonló munkák születnek.


Visszakanyarodva a manikűrhöz. A gyűrű effektjét, a benne fellelhető lila-vörös-óarany színhatást figyelembe véve kezdem el lakkokat válogatni, nagyítólencse segítségével, erős fényben. Gyorsan megtaláltam azt a négyet, amelynek közreműködésével elkészült a díszítés, Saran Wrap-technikával.

KIKO 255 két rétegben


Első lépésben felkentem két rétegben a legszebb holografikus lilámat, amelyet PAncsitól kaptam ajándékba azokban az időkben, amikor a Zoya Payton-ért lelkesedtem ezerrel. Nos, ez ugyan nem a Payton, viszont az ő érdeme, hogy nem szenvedek Payton-elvonási tünetekben, ugyanis KIKO létére TÖKÉLETESEN kimeríti  a dögös holoszemcsés lila fogalmát, kiváló minőségben…és ha őszinte akarok lenni, akkor egyik jelenleg birtokolt Zoya lakkom ecsetével sem tudok ilyen tökéletes eredményt és felületet elérni.Amikor csontraszáradt az alap, a körmök kb. felezővonaláig, enyhén hullámos ívben felvittem az Avon bársonyos, mélyvörös lakkját, amely maga a megtestesült elegancia és pompa ezen a színtartományon belül.Vörös szőnyegünkre, száradást követően ráhúzunk egy réteg metál lilát, és minimális száradási időt engedélyezünk neki.


Fogunk egy darab alufóliát, laza borsóvá gyűrjük, és apró, ütögető mozdulatokkal az alaprétegig belemászatjuk a sáv felületbe.

Ezt már engedjük teljesen megszáradni. Amikor a felület göröngyösre szikkadt, egy darab papírcetlire kicsöppentünk egy csepp gyöngyházsárgát, és egy új alufóliagalacsint belemártva végig tapogatjuk a sávot, óvatosan, hogy csak itt-ott ejtsünk néhány szabálytalan foltot.


Amikor én idáig eljutottam, megvilágosodtam és rájöttem, hogy ez a minta pont úgy néz ki, mint egy sérült agyvelő, vagy mint egy mély, zegzugos seb. Istenem, de jól jött volna ez a manikűr a Halloween lázában égve! :) A gyöngyházsárga Zoya lakk ráadásul félmattra szárad, ami plusz pontot jelentett ebben a szituációban.

A következő lépésben a mintát vékony ecsettel, a kicsöppentett gyöngyházsárgával finoman kontúrozzuk, ezzel egyidőben a minta közepe felé a göröngyök tetejére besimogatva a színt, antikoljuk a felületet.


Végezetül a legjobb minőségű gél finisű fedőlakkunkat gazdagon ráterítjük, hogy dimenziót adjunk a látványnak.


Benneteket mire emlékeztet ez a minta?


Felhasznált körömlakkok

KIKO – 255 holoszemcsés mélylila
Avon Gel Finish – P813 Red Velvet
Aden tulipánkupakos – No.84 sötét metál lila
Zoya – Brooklyn gyöngyházsárga

China Glaze Everglaze Active Top Coat

12 megjegyzés:

 1. Jájjj, ez a cím nagyon érzékletes :)))) Indíthatnál egy új rovatot "alliteráció-akció" vagy valami ilyesmi címmel :)))))))))))))
  Amúgy a mani szuper!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bakker most agymenésem lett, pl. bűbájos bőr, célratörő combizom, dekadens duzzanat... stb. jajj, ha most látnád a vigyorgó ábrázatomat, akkor te is nagyon-nagyon röhögnél :)))))))

   Törlés
  2. Szíven Szúrt Szélkakas Szelleme Szórja Sziporkáit! :D

   Törlés
 2. Nem vagytok túl pihentek egy kissé? :D Nekem nem a sérült agyat juttatja eszembe, hanem inkább valami lekvár félét :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D
   Tényleg! AGYVELŐlekvár dunsztosüvegben! :D
   Tényleg pihentek vagyunk, de nagyon! :D

   Törlés
 3. Neeem, ez nem sérült agy, de van benne valami bizarr, egyszerre gyönyörű és felkavaró. Jaj, azért remélem, nem volt sok varrat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, szerencsére, és szép a helyük is, műhímzés volt, szerintem zavaró heg sem marad utána.

   Egyetértek, valóban bizarr, és álomszépek együtt ezek a lakkok, és ez volt a legbizarrabb szóösszetétel, ami eszembe jutott. Örülök, hogy tetszik! :)

   Törlés
 4. Gyönyörű. Eszméletlen ügyes vagy. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, ez alkalommal a lakkok szépsége felülmúlta minden várakozásomat, ők voltak az ügyesek, én csak az ecsetet tartottam! :D

   Törlés
 5. Nagyon szép lett, nekem is tetszik! És nagyon szeretem ezeket a részletes leírásokat és képeket a munkáidról. (-:
  Hát, ha Halloweennél maradunk, és baleset..... Nekem, hogy egy Paytonnal lakkozott körmű illető bukása bicajjal, mikor a körömfelületek húsig horzsolódtak, mert még csúszott az aszfalton.......
  Egyébként nagyon szép lakk, nekem sajnos nincs meg, de ilyen lila mániás vagyok. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen Ági, éreztem, hogy ez bejön majd neked :)
   Ugyanakkor a bejegyzésben félreérthető voltam, a lila alaplakk ugyanis nem a Payton, csak arra erősen hasonlít. Mindjárt korrigálom is a szöveget, mert nem hangsúlyoztam eléggé.

   Törlés
  2. Lehet, hogy kissé felületesen olvastam én is a szöveget. :$ Mindenesetre ha Zoya, ha Kiko, csodás lett ez a nail art!! (-:

   Törlés