2015. december 2., szerda

Naplemente (dupla marble 2014)


Nagyon régóta terveztem már körömre vinni a tökéletes naplemente varázslatát. 




a forrást sajnos nem találtam meg újra az Interneten






Ebből a célból naplementés fotók, rajzok, festmények után kutattam a neten. Találtam egy festményt, ami csodálatos, vörös és sárga színvilágával teljesen lenyűgözött. A címe "Hawaii naplemente". A fotót lementettem az Internetről, azonban sajnos, ma bármennyire is szerettem volna a forrást belinkelni, nem sikerült újra rátalálnom.







Több próba és gyakorlás után sem sikerült ezt a motívumot megfestenem, pedig nagyon igyekeztem!
2014 novemberében azonban megvilágosodtam, és rájöttem, hogy két No Water Marble-technika ötvözésével ez a hatás megvalósítható körmön.


A munkát azzal kezdtem, hogy egy irattartó fóliára apró csöppeket tettem a napsárga Vollaré lakkomból, és ezekbe a csöppekbe piros lakkba mártott vékony ecsettel körkörös mintákat húztam,ezek lettek a napkorongok, mégpedig úgy, hogy 12 órás száradást követően matricaként használtam fel belőlük a legszebbeket.

a napkorongok a fólián

Alapként a körmök teljes felületére a Moyra vörös Gel Look-ot kentem egyetlen gazdag rétegben. A felkenést követően azonnal felcsöppentettem középre egy csepp pipacspiros lakkot, egy csepp napsárgát és egy cseppet a vadiúj CN majdnemholografikusvörösemből. Vékony ecsettel márványosra mixeltem a felületet. Bő tíz perc száradás után az irattartó fóliáról (bugyi) egyesével lepöccintettem a rugalmas, de már teljesen szárazra kötött napocskákat és felügyeskedtem őket a körmökre, középre, kicsit belenyomkodva a felületbe. Az Essence BTGN fedőlakkal egységesítettem a két marble-motívumot.
Teljes száradást követően a legszebb piros Aden körömlakkomból elkészítettem a faágak sziluettjét, némi arannyal fokozva a hatást.
Ismét törekedtem a plasztikusságra-ez a rám annyira jellemző módon.










Felhasznált körömlakkok

Moyra Gel Look – 908 vénás vérvörös krém
Jollie France – 69 selymes pipacspiros
Crystal Nails Long Lasting – 113 ragyogó vörös
Aden (tulipánkupakos) – No 50 piros gyöngyház
Avon Nailwear Pro+ - Mod Gold
Vollaré Da Vinci – 244 gyöngyház napsárga
Essence BTGN magasfényű fedőlakk

Egyebek


Lefűzhető Irattartó Fólia (bugyi)

4 megjegyzés:

  1. Csodás manikűr, megrázó és kicsit baljóslatú is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, ez az egyik kedvenc munkám, néha visszajárok nézegetni :)

      Törlés
  2. Elképesztően gyönyörű! Hogy ezt eddig hogy nem láttam! :O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      Most mondhatnám, hogy érdemes a régi munkáim között is csemegézni, de ez túl nagyképűen hangzana, így inkább erőt veszek magamon és őszintén örülök a dicséretnek! :)

      Törlés