2015. december 17., csütörtök

Dicsőség...


Egy héttel ezelőtt abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy a DICSŐSÉG fogalmát elemezhettem, és dolgozhattam fel egy manikűrben, Szilvi SzóFogadójába készülődve.




Aztán elérkezett az a nap is! A nap, amikor álmaim, Szilvitől kapott feladványom megfejtése közben hirtelen körvonalazódni kezdtek, mint amikor a napfény előtűnik a köd mögül és bevilágít mindent. Célkitűzésekről, azok megvalósításának dinamikájáról természetesen azelőtt is tudtam, piciben gyakoroltam is, de óvatos duhaj lévén soha nem mertem nagyokat álmodni.

A manikűr témája önkéntelen választás volt részemről. Mindig tiszteltem azokat az embereket, akik a Föld legmagasabb hegyeit hódítják meg, a bátorságuk, az elszántságuk és a maximális részletességgel kidolgozott terveik példaként állnak előttem.

A Mount Everest (forrás)

Elhatároztam, hogy ezen a gondolatmeneten elindulva megpróbálom a körmeimen megjeleníteni a Himalája Hegységet. Mivel nagy falatnak bizonyult egy hegyvidék látványát élethűen ábrázolni, ezúttal egy műholdról készített felvételt hívtam segítségül, amely a hegyvonulat csipkéinek, a domborzat és a növényzet elemeinek, a hóval fedett területek közül pedig a hegycsúcsok csupasz szikláinak tarka térképét adja. 

A Himalája Hegység műholdas felvételen (forrás)

A mélyzöld és a hófehér területek kontrasztos, szabálytalan ritmusa azonnal a szívemben dobogott, és a fenti manikűrben kelt életre.Körmönként, egyesével haladtam az alapozással, melynek során elsőként a hófehér lakkot vittem fel gazdagon a körömre, a szabadszélhez közeledve szabálytalan véggel, majd a fehér, nedves lakkrétegbe díszítőecsetem hegyével apró, grafitszürke pöttyöket tettem, és az ecsettel összemixeltem a két színt, finoman, sejtetve a sziklák által szabdalt havas területet.



A kedvenc tűhegyes díszítőecsetem normál körömlakkokhoz.

Száradozó, márványozott fehér alapréteg.
A felület csontra száradását követően a még pucér körömlemez területekre fölkentem a bársonyos mélyzöldet, és a már említett pöttyözős-mixelős módszerrel némi kukoricasárgával márványoztam.
 
Márványozás kukoricasárgával mélyzöld friss lakkrétegen

A zöld szigetek irányából, továbbra is a zöld lakkal dolgozva kialakítottam a fehér területek irányába tartó reszketeg vonalakat, ügyelve, hogy véletlenszerűen, elvékonyodva fussanak.
 
A motívum alapindái zölddel

A fő vonalak irányából további vékony elágazásokat húztam.
 
A motívum kiegészítő indái zölddel

A hegyvonulat lábánál némi arany-zöld duokrómmal keretet készítettem, és engedtem, hogy a keret elemei az indák irányába is felfussanak.
 
Diokróm effekt a "hegy" lábánál és az indákban.

Ezután megfordítottam a menetrendet, és a fehér területből fehér lakkal húzogattam mintákat a zöld területbe, így az összhatás tulajdonképpen egy erősen szabdalt, egyenetlen csipke lett.
 
A hófehér alap indaszerű befuttatása a mélyzöld szabadszélbe.

Mivel az indák hajszálvékony szálacskákban végződnek, kardinális kérdés volt, vajon melyik fedőlakkomnak merjem megmutatni?


Nos, egyiknek sem mertem volna, pontosabban egyik normál fedőlakkomnak sem, mert az ennyire komplikált minták elkenődése láttán tutira agyvérzést kaptam volna, így előszedtem az ilyen helyzetekben használatos Crystal Nails One Step Clear gél lakkomat.






Felhasznált körömlakkok

Moyra – No 03 (hófehér)
Moyra Suede Effect – No 506 (lágy grafitszürke)
Avon Nailwear Pro+ - Midnight Green
Avon Gel Finish – P817 Limoncello
Look By Bipa Special Effect – Nr 8 green changer

Crystal Nails One Step Crystalac 0/clear


10 megjegyzés:

  1. Fú, döbbenetesen jó! Imádom az ilyen hogyan készült képeket, ahogy kiderül a varázslat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      Én is hasonlóan éreztem mindig, és faltam a sztepbájsztepeket, tudni akartam, "hogyvót" ! :D
      Már jó egy éve elhatároztam, hogy ha blogom lesz, a manikűröket így fogom posztolni. Szívből örülök, hogy hasznos az útmutató.

      Törlés
  2. Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz, én is nagyon szeretem ezeket a bejegyzéseket, mikor lépésről lépésre látjuk a "varázslatot". (-: Nagyon szép, igényes munka!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó érzés tudni, hogy örömmel olvastok és nézitek a lépésfotókat. Számomra is hasznos dolog ám, mert amikor egy fázis kész van, általában amúgy is várni kell a száradásra, és legalább okosan töltöm az időt, amíg fotózom a munkafázisokat.

      Törlés
  3. Durván szuper! nagyon remélem hogy hamarosan felfedez magának valamelyik cég!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszik a mani. :)
      Hájjal keneget a dicséreted, de a céges együttműködéshez én még pelyhes kiscsibe lennék, és azt gondolom, hogy még jó darabig meghagynám ezt a lehetőséget a nálam sokkal szebb kezű-körmű, ifjú tehetségnek! :D

      Törlés
  4. Gyönyörű,aprólékos munka,csodálatra méltó kitartásod van... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon szeretek ilyen aprólékosan mintázni, teljesen kikapcsol, megnyugtat :)

      Törlés
  5. Tetszik a végeredmény! Szeretem az ilyen indázó motívumokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, engem is ezek felé húz a szívem, önkéntelenül is. :)

      Törlés