2015. december 27., vasárnap

Alakváltó


A manikűrt az EGYENJOGÚSÁG fogalmáról alkotott személyes véleményem inspirálta, amelyet Szilvi SzóFogadó-rovatában, itt tekinthetsz meg. 



Szilvi ez alkalommal az ERŐ fogalmával dolgozott, zseniális módon nyúlva a témához. Isteni szerencse, hogy az elkészült művét a saját tervem körvonalazása után láttam, mert ha előbb szembesülök vele, önkéntelenül is meghatározta volna a munkám irányát. 
Nem tudom, írtam-e már, de nem győzöm eléggé hangsúlyozni, milyen sokat jelent számomra ez a közösen vezetett rovat. Minden egyes ott töltött pillanat érték, mert az agyam tornáztatásán kívül a kócos személyiségem megfejtését eredményezi, és ahogy haladunk előre az ABC betűi szerint, úgy lesz egyre nagyobb rend a lelkem mélyén, kimondva, és ami még ennél is fontosabb, leírva, megfestve mindazt, amit tudok, vagy ismerni vágyok ebben a világban.
Az, hogy a fogalmak által inspirálódva végül a körmeink cseppnyi felületére festjük meg a gondolatot, adja a sava-borsát a történetnek. Koncentrált miniatűrök ezek, a kettőnk valóságát jelképező „kapszulák”…most ez a legtalálóbb hasonlatom, és bízom benne, hogy érteni fogjátok. :)


A manikűrben az egyenjogúság fogalma által keltett érzésemet festettem meg. A név a manikűr fotózása során született, amikor észrevettem, hogy mennyire kétarcú is ez a manikűr voltaképpen, pontosan annyira, amennyire én megélem az egyenjogúságomból adódó kettős szerepemet.

Alapként az acélszürke Oriflame lakkomat kentem, két rétegben. Teliben még soha nem használtam ezt a lakkot, de látva az eredményt, biztos, hogy gyakran nyúlok majd érte, ugyanis bár szürke, mégis magában hordozza a „szürke ötven árnyalatát”.

A szürke ötven árnyalata (forrás)

Oriflame The One-Steel két rétegben

Egyszerűen döbbenetes, hogy a felület mélyén simán látom azokat a színeket, amelyek kapcsolhatók hozzá, rózsaszínt, zöldet, világoskéket, ezüstöt, fehéret……vagy csak a képzeletem játszik velem? Mit gondoltok?

A tökéletes száradást követően az alapként használt szürke és a hibajavítófehérségű Moyra felhasználásával egy latex-sminkszivaccsal három menetben elkészítettem a színátmenetet. Igazság szerint már két menetben is elfogadható volt, de láttam, hogy a körmök fehér oldalánál, a körömsánc mellett még kivillan az alap szürkéje, és ennek eltüntetésére külön összpontosítottam.

A színátmenet első rétege.






Ezután következett a gyöngyházfehér rácsminta, amelynek vonalait „macskabajusz-technikával” húztam. Vékony töltőceruzába grafitbetét helyett valódi macskabajuszt fogattam be, és a szálacska rendkívüli rugalmassága, vékonysága, szerkezete miatt ezzel tudok a leginkább tervezett, vagy véletlenszerű vonalakat készíteni normál körömlakkból.

Frissen húzott csíkok.
Hogy a rácsmintát a hófehér színátmenettel egybeolvasszam, szivaccsal némi gyöngyházfehéret pamacsoltam a határvonal területére, amely aztán csodálatosan ragyogóvá tette a manikűr megjelenését.

Az egységesítést követően.

A rózsákhoz használt szívemcsücske-ecsetem.

A rózsamintát szabad kézzel festettem, a szürke körömlakkból, gondoltam, jól fog jönni néhányotoknak, ha bemutatom a motívum készítésének első három lépését. 

A "röntgenrózsa" készítése a motívum középpontjában kezdődik egy apró csigavonallal, majd megalkotjuk a virág szirmait, apró, elkeskenyedő, egymást keretező hajlított kiflikként, körkörösen haladva, egyesével. 

Arra ügyeljünk, hogy minden kifli sarkát a motívum közepe felé hajlítsuk, ölelkező üzemmódban! :)

A nyers díszítés fedőlakk és tisztogatás nélkül

Fedőlakként a China Glaze Everglaze-t terítettem, és bevallom, bár eleinte volt fenntartásom ezzel a fedőlakkal kapcsolatban, mostanára nagyon összeszoktunk, megtanultam jól kezelni az állagát. Hiába no, minden körömlakknak lelke van! :)

Tisztán és fényesen! :)

Ti is kétarcúnak látjátok ezt a manikűrt? Mi volt az első gondolat, ami beugrott, amikor szembefutott veled?






Felhasznált körömlakkok

Oriflame The One – Steel
Moyra – No 03
Sally Hansen Complete Salon – 851 Star Powder

China Glaze Everglaze Active Top Coat



10 megjegyzés:

  1. Be kell vallanom, le vagyok nyűgözve az ecsetként újrahasznosított macskabajuszt illetően :))))) Megszállottság, Bandita a neved! Amúgy az én első gondolatom, ambivalens módon a jin-jang fekete-fehér egymásba fonódó ábrája volt, nem tudom megmagyarázni, de ugyanaz ami az ellentétet, a belső feszültséget adja a manikűrben, egyúttal harmóniát is teremt az összhatásban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Gyűjtöm a macskáim elhullajtott bajusszálacskáit, sőt, bevallom,az apró kihullajtott tejfogaikat is eltettem emlékbe. Véletlenül vettem észre, hogy a bajusz jó vonalhúzásra. :)
      A fogak ígérem, nem fognak manikűrbe építve kikötni! :D

      Igen, igazad van, a manikűr az általad említett ábra/szimbólum érzéseit kelti.

      Törlés
  2. Hihetetlen ez a manikűr. Már régen ott kellene lenni a nevednek a legnagyobbak között. Nagyon csodás *-* nem jutok szóhoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez olyan megható, leginkább magamhoz ölelnélek ezért a mondatodért. :)
      És a válaszom: OTT van, hidd el a legjobb helyen az én nevem. Közöttetek, akiknek a munkáira felnézek, pontosan ott van, a "legnagyobbak" között. Otthon. A blogom lapjain, a kedves szavitok gyűrűjében.

      Törlés
  3. Hát,nekem az első gondolat,ami beugrott,cenzúrázandó volt... Eszméletlen,hogy lehet valaki ennyire ügyes mint te. Annyira kreatív,részletes,igényes és precíz. Nagyon tetszik. (Remélem valaha tudok majd ilyen szép rózsát mint te. :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Plizike, ez a rózsaminta az egyik kedvencem, gyakran használom, nem csoda, ha jól megy! :D
      Az első röntgenrózsáim suták voltak, és bumszlik, de pici gyakorlással szépen rá lehet érezni az ízére! :)

      Törlés
  4. A macskabajusztól kifeküdtem :)
    Nekem a fekete-fehér mindig letisztultságot jelent, kicsit hideg, steril környezetet, a szürke itt oldja ezt. Gyönyörű munka!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Igen, egyetértek, steril hangulatú a fekete-fehér színkombináció, és bíztam benne, hogy a kézi mintázás és a gyöngyházfényű effekt lágyítani fog ezen a keménységen. Örülök, hogy végül sikerült ezt elérnem és érzékelhetővé is tenni

      Törlés
  5. Rendkívül örülök, hogy létrehoztad a blogod. Mindig felfigyeltem a manikűrjeid, olyan jó, hogy ezt itt is, "személyesen" neked el tudom mondani. Ez felér egy csodával, imádom, főleg, hogy a szürkét idén nagyon megszerettem. <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      A szürkét én is mostanában kezdem felfedezni, univerzális szín, és álomszép szürke lakkok kaphatók. Leginkább a fémesen csillogó, vagy gyöngyházas szürkék a kedvenceim, és ez a Ori acél is egy gyöngyszem :)

      Törlés