2016. december 26., hétfő

Manikűrvadász - Karácsonyi Forduló


Az IsaBella által megálmodott Manikűrvadász 29. karácsonyi fordulójához érkeztünk. 
Ez az első karácsonyt idéző bejegyzésem idén, nem véletlenül, és még csak nem is lustaságból, sokkal inkább érdektelenség volt annak az oka, hogy nem láthattatok tőlem ebben a hónapban sem hópihét, sem karácsonyfát, és egyetlen darab lengőlábú rénszarvast sem. 


Számomra a Karácsony ünnepe az év legfeszültebb időszaka, egészségügyi dolgozóként a gyertyafényes estékből mindössze néhány óra jut arra, hogy díszbe öltöztessem a lelkem, a körmeimről nem is beszélve.
Tartottam is tőle, hogy semmi szépet nem tudok majd nektek festeni erre az alkalomra, de mint mindig, alkotás közben most is elkapott a hév, és a felhasznált lakkok szépsége elfeledtette minden szomorúságomat, és megszületett a manikűr.

Ebben a fordulóban Barbi blogján vadásztam, és nagyon gyorsan megtaláltam azt a nagyvadat, amire már hónapok óta fentem a fogamat, és tudtam, hogy csak nála találkozhatom vele. 

Amikor Barbi ezt a manikűrt készítette, tátott szájjal csodáltam, és abban a feledhetetlen pillanatban egészen biztos voltam benne, hogy én ezt a csodálatos díszítést egyszer el fogom készíteni. 

Saját manikűröm

Most végre elérkezett a várva várt alkalom, és egyáltalán nem bánom, hogy nem került sor rá hamarabb, mert a vadászat pontosan ettől szép. Rákészülsz, engeded, hogy megdobogtassa a szíved a vad üldözésének izgalma, nem csak úgy lövöldözöl vaktában, hátha célt ér az a lövedék. J

Barbi egy álomszép estélyi ruha látványából inspirálódva vitte körömre ezt a díszítést, ezzel szemben nekem könnyű dolgom volt, mert egyszerűen csak saját képemre kellett formálnom Barbi alkotását, a saját lakkjaimba öltöztetve a körmeimet.

A kedvenc technikámat választottam a megvalósításra. Dry Marble matricákat készítettem a csipkemotívum alapjaként, két főszereplő segítségével, és óriási örömmel tapasztaltam, hogy PP Magic és az elegáns A-England sötétzöld holografikus lakkja milyen hatásos kombinációnak bizonyult ehhez a manikűrhöz.


A matricákat egy réteg PP Magic alapra tapasztottam fel, és gondos tisztogatást követően a motívumot kiegészítettem némi leheletfinom hálós nyomdamintával a Moyra új Lacelove 2 nyomdalemezéről, tudatosan törekedve arra, hogy a háló motívum csak meghatározott területeit fedje a körmöknek. Az ügy érdekében a körmöket és a körömágybőrt előzetesen folyékony latexszel fedtem, és csak a nyomdázni szánt részeket hagytam szabadon.
A hálóminta stemplizése után a latexet egyben lehúztam, majd a körmöket fényes fedőlakkal fedtem.











Ezzel a munkával kívánok minden kedves olvasómnak és vadásztársamnak Boldog, Békés Ünnepeket, és ha kíváncsiak vagytok, a többi játékos ünnepi vadászzsákmányára, kattintsatok a bejegyzés alatti linkekre! 
















Felhasznált körömlakkok

Picture Polish – magic
A-England – Saint George
China Glaze Everglaze Active Top Coat

Egyebek

Irattartó fólia
Díszítőtű

Moyra Nail Art Stamping Plate 31 – LACELOVE 2



35 megjegyzés:

  1. Hihetetlen, földöntúli dolgokat alkotsz mindig. Ez a manikűr is csodás lett, le a kalappal, bár mindig ezt mondom. Csodaszép. *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy ennyire tetszik! :)

      Törlés
  2. Egyszerűen fantasztikus lett ez az alkotás!! (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ági! :) A választott lakkoknak ebben oroszlánrésze van! :)

      Törlés
  3. Jaj nagyon vártam már, hogy mikor alkotsz valami rád jellemző csodaságot! :) Csodás! Bennem egy "középkori királylányos, legendás mesés" érzet bugyog fel amint ránézek. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      A fotókat nézegetve nekem Fiona hercegnő ruhája ugrott be, így azt mondom, hogy az összhatás jellemzése tényleg találó! :D

      Törlés
    2. Na tessék kérem, beletrafáltam.. :D

      Törlés
  4. A manikűrös egyszerűen gyönyörű! *.*
    Sajnálom, hogy a karácsonyi érzés nem tudott megszületni benned, azért remélem, legalább a lakkozás alatt elfogott egy kicsit a hangulat! ^.^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A két főszereplő lakk szépségének nem lehetett ellenállni, hiszen szikrázóbban ragyogtak minden csillagszórónál. Jópár matrica készült belőlük, és igen, amíg szárítkoztak a bugyin, megszületett valami a szívemben :)
      Köszönöm a kedves szavakat! :)

      Törlés
    2. Ez valami csodálatos!!! Nem találok szavakat :)

      Törlés
    3. Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy tetszett! :)

      Törlés
  5. Nagyon szép, a színek, a formák, én meg ezt viselném! :P

    VálaszTörlés
  6. Teljesen átérzem a karácsonyhoz fűződő viszonyodat, mivel én is így élem meg. A manikűröd csodálatos lett, igazi "banditás", csillogó, elegáns és még lehetne sorolni :) Egy szóval csodaszép!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tudat, hogy Karácsonykor dolgoznom kell, már év közepén megmérgezi a hangulatomat! :(

      Úgy örülök, hogy tetszett a manim! :)

      Törlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Megint egy olyan alkotás, ami meglobogtatta a szívemet. Meseszép így az ünnepekre ,bár tudhatod minden alkotásodat különlegesnek tartom :-) De ez meseszép. Felejts el minden bántó dolgot, enged el és a jövő évnek adj egy esélyt mert meseszép lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy álom együtt ez a két lakk, nekem is dobogott tőlük a szívem rendesen! :)
      Igyekszem elengedni minden bántó dolgot, és tiszta lélekkel lépni az új évbe, bízom benne, hogy sok szép dolgot rejt a jövő! :)

      Törlés
  9. Fantasztikusan szép!! Hát ha ilyen manikat csinálnék, szerintem sosem lakkoznék, mert eltartana vagy két óráig, annyi idő meg nem jut a körmeimre. (vagy bénázással 3-4 óráig is.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem pont ennyi ideig tartott elkészíteni, igaz ebben benne van a matricák bugyin szárítási ideje is, meg az előkészítés, mert a fotók miatt minimális slendriánság sem megengedhető :D
      Normál esetben nagyjából egy óra egy ilyen manikűr elkészítése, mert az eredményt a hétköznapokban nem nagyítóval nézegeti senki, illetve talán kezenként két-két köröm díszítése ilyenkor a leginkább járható út.

      Köszönöm szépen a kedves szavakat :)

      Törlés
  10. nagyon jól sikerült mani, nekem a dry marble sose sikerül ilyen szépen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sem sikerül mindig ilyen szépen, kell a csillagok szerencsés együttállása is! :D
      Amire még érdemes törekedni, hogy minél vékonyabb rétegben terítsük ilyenkor a lakkokat a bugyira, vagy ha vastagra sikerül, akkor a széleken még maszatoljunk kifelé belőlük, mielőtt mintázzuk, hogy a paca közepe, amit felhasználunk, tényleg vékony és egyenletes legyen. Kell némi gyakorlás hozzá az biztos, és pár segédeszköz. A felületre például mostanában már lapos, masszív, széles díszítőecsettel simítom rá a matricát határozott mozdulatokkal, hogy minél kevésbé legyen buborékos.

      Törlés
  11. Ismét gyönyörűt alkottál, minden alkalommal elakad a szavam nálad, hihetetlen, mennyire jól tudsz bánni a dry marble-vel! :) Kívánok neked Boldog Karácsonyt, szép ünnepet, még akkor is, ha nem teljesen voltál ráhangolódva. Mindannyiunk nevében mondhatom azt hiszem, köszönjük a munkátok, amit az év során értünk tesztek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat és jókívánságot! :)
      Boldog ünnepeket neked is <3

      Törlés
  12. Szemkápráztatóan gyönyörű lett! :3

    VálaszTörlés
  13. Atyaég, de gyönyörű *.* Ezt szeretem a manikűrjeidben, hogy ezekhez még csak hasonlót sem látok a neten, mindig annyira egyedit alkotsz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      A különleges alkalomra készített maniknak nagyon szeretem megadni a módját, akkor vagyok nyugodt, ha minden apró részlete tökéletes.

      Törlés
  14. Nincs szó, ami leírná azt a pátoszt, amit ez a manikűr képvisel, csak a "szokásos sablonos jelzőkkel" tudnám illetni, minthogy eszméletlen, csodálatos, elképesztő :)

    Az azért érdekelne, hogy az "mindössze néhány óra", amit erre a manira tudtál szánni, végülis mennyi volt? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A matricák egy órán belül elkészültek, mert egy teljes irattartó fóliát megtöltöttem velük, hogy legyen miből válogatni. Míg száradtak, rendbe hoztam a körmeimet, körömágybőrt. Aztán felkentem az alaplakkot, és körmönként kb 10 perc alatt applikáltam a matricákat. A tisztogatás volt a legidőigényesebb, igaz megkönnyítette a dolgot, hogy matricázás előtt Nive krémmel vastagon bekentem a körömágyakat, így könnyen lejött a felesleg. A nyomdázás pedig már csak pár perc volt. Összvissz szerintem benne volt három órában ez a mani így ahogy van. Lehet, ha másnak készíteném, és nem fotózásra, akkor gyorsabb lenne. Így azért sokat szöszöltem vele.
      Köszönöm a dicséretet, nagyon jólesik! :)

      Törlés
  15. Szép lett nagyon,sőt gyönyörű. Jó,hogy neked van türelmed ilyen kis matricákat gyártani és pepecselni az egésszel. Sokszor nekem még a nyomdázás is soknak tűnik. Tényleg nagyon igényes lett az egész:)

    VálaszTörlés