2016. november 7., hétfő

Manikűrvadász - 28. forduló - Legyen hó...?Két évvel ezelőtt robbant be az életembe az IsaBella által megálmodott Manikűrvadász, és a csapatjáték részeseként ez idő alatt összesen tizennyolc alkalommal vadásztam együtt veletek. Mondhatni felnőttem, nagykorúvá váltam a fordulók során, mindamellett fontosnak érzem hangsúlyozni, mennyire nagy jelentősége van a blogom történetében a „manivadi”-nak.Kedves Manivadi!  J

A csapatból szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki ezen a néven becéz téged, de tudom, nem haragszol érte.
Ennek a blognak még a gondolata sem fogalmazódott meg bennem, amikor rád találtam, és te kézen fogtál. Nem kérdezted, mit keresek nálad blog nélkül, civil lakkmániásként, teret és segítséget nyújtottál, hogy megmutassam magam a körömdíszítés világában.
Ma, amikor rendkívül nosztalgikus hangulatban eléd tárom a 28. fordulóra készített alkotásomat, szeretném megköszönni, hogy létezel.

Az eredeti manikűr Thimmykétől (link)


Ebben a fordulóban Fortuna különösen kegyes volt hozzám, Thimmykét kaptam tőle páromul, akinek blogja, munkássága igazi példakép számomra. Nemcsak gazdagon díszített manikűrjeit várom mindig feszült figyelemmel, de rendre elbűvölnek a természetjárásai, utazásai során készített fotói, az isteni süteményei látványa pedig mindig kísértésbe hoz.

Nagyjából öt napot töltöttem a vadászmező feltérképezésével, bejárva a blog valamennyi zugát, míg végül kiválasztottam ezt a csodaszép, türkiz virágokkal díszített manikűrt. 


A saját verziómAz ötszirmú virágok gyermeki bája és az alkalmazott türkiz-arany-menta színkombináció teljesen magával ragadott, mindössze annyi változtattam a munka során, hogy a világos menta alap helyett fehér frost finisű lakk mellett döntöttem, és dry marble matricaként készítettem el a motívumot nyomdatechnika helyett.

 

A kész manikűrt először fényes fedőlakkal fedtem, de mert mindenképp látni szerettem volna, hogyan fest homokítólakk alatt, végezetül átkentem minden körmöt egy réteg Moyra Sugar Sand Angel Dust-tal.

Képtelen voltam dönteni, melyik verzió a szívem csücske. A fényes változaton imádom, ahogy felragyognak a lágy színek, homoklakkal fedve pedig télies hangulatot áraszt a manikűr, szinte érzem a frissen hullott porhó jeges érintését a körmeimen.

 Felhasznált körömlakkok

Essence Winter? Wonderful! – 01 The Frosted
Catrice Haute Future – C02 Never Green Before
Avon Nailwear Pro+ - mod gold
RdeL Young Matt Top Coat
China Glaze Everglaze Active Top Coat


Moyra Sugar Sand – No.861 Angel DustÉs most következzék számomra a mai nap legizgalmasabb perce, amikor végignézhetem vadásztársaim zsákmányát, legelőször is azt, amit nálam ejtett Helie.

Tartsatok velem, a bejegyzés alatti linkekre kattintva! 29 megjegyzés:

 1. Nekem fényesen és homoklakkosan is nagyon tetszik, mindkét verziónak megvan a bája, ahogy te is mondtad. :) Nagyon szép lett. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eredetileg csak a homoklakkos verziót szántam közzétenni, mert nélküle sajnos látszik, hogy felbubisodott a manikűr, de annyira tetszett a homoklakk nélkül is, hogy nem volt szívem kidobni a képeket.
   Örülök, hogy tetszik! :)

   Törlés
 2. Gyönyörűséges mindkettő, szolid, aranyos manikűr. :) ja és ne legyen hó, de ha lesz, akkor jó sok :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elvileg jövő héten már számíthatunk havazásra, jöhetnek a téli jeges motívumok! :)

   Köszönöm a dicséretet :)

   Törlés
 3. Mindkét manikűr nagyon aranyos! Kis színfolt ez a választás így a tél közeledtével. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Noigen! :D Magam se tudom, mi lelt, amikor kiszúrtam Thimmykénél ezt a tavaszi manit, tél előtt egy centivel, de nem lehetett neki ellenállni! :)
   Örülök, hogy tetszik! :)

   Törlés
 4. Mindkét verzió egyaránt szép! Talán egy pincurit nekem jobban tetszik a homoklakkos :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyetértek, nekem is a homoklakkos felé húz a szívem :)
   Köszönöm szépen :)

   Törlés
 5. Csodaszép lett ez a manid(is), nekem is tetszik mindkét fedővel :)

  VálaszTörlés
 6. Csodás lett! Mind a két verzió szuper. :3
  És köszönöm a kedves szavakat! :$ :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, izgultam, de bíztam benne, hogy tetszeni fog! :)

   Törlés
 7. Annyira szépeket alkotsz, remélem, egyszer lesz módom megkérni Téged arra, hogy fesd ki az én körmeimet is :-)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon szép lett a manikűröd! Hihetetlenül kreatív vagy, szeretek ide betérni, (sajnálom, hogy nagyon ritkán kommentelek), élvezet nézegetni a manikűrjeidet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, örülök, hogy így érzel :)
   Ha ritkán kommentelsz is, amikor megteszed, az mindig nagyszerű érzés <3

   Törlés
 9. Nagyon szép lett mindkét verzió! Talán a fényes kicsit közelebb áll hozzám, a másik pedig mostanában aktuálisabb.... Mert ahogyan nézegetem, nekem jégbe fagyott virágok jutnak eszembe, mintha a jégpáncél megőrizné örökké kéklő szépségüket. (-:

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A fényes verzió különösen természetes fényben volt nagyon szép, mert van ennek a Catrice türkiznek egy szépséges aranyló, zöldes, irizáló ragyogása, amit sajnos a vakus képeken nehéz tetten érni.
   Örülök, hogy tetszik a mani :)

   Törlés
 10. A homokos nekem jobban...:-) és havat,havat még több havat!;-) Csak férjek a sígatyámba bele!;-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, de jó, örülök, hogy tetszik, és irigylem azokat, akik tudnak síelni. Nekem még síléc nem volt a lábamon :D

   Törlés
 11. Szó nincs síelésről!;) Csak a gatyám sí!;-)

  VálaszTörlés
 12. Mindegyik szép, a fényes porcelános, kicsit jobban tetszik. Nekem megvan a lemez, annakidején én is lemásoltam itthon ezt a manit, csak nincs róla kép ☺

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Olyan magától értetődő magabiztossággal mozogsz a lakkok világában, hogy mindig várom, mikor posztolsz valahol manikűrt! Bízom benne, hogy egyszer láthatom a munkáidat valahol, biztos vagyok benne, hogy felkapnám rájuk a fejem! :)

   Örülök, hogy tetszett mindkét verzió, hozzám is közelebb állt volna a fényes, de az ezer buborék a felületben nagyon szúrta a szemem. Igaz, emberi szemtávolságból nem volt ennyire feltűnő, mint itt makróban :)

   Törlés
 13. De szép lett, nekem most a "sima" verzió jobban tetszik, pedig általában a struktúráltabb manijaid a kedvenceim, de ez most itt az egyszerűségével is hódít! Szeretem a blogod olvasni, nagyon átjön rajta a személyiséged :)

  VálaszTörlés