2016. július 30., szombat

Varázspálca - AVON facial hair remover







Először fordult elő velem, hogy egy nem körömrevaló AVON-termékkel kapcsolatban felkaptam a fejem, és alig vártam, hogy hozzájuthassak.

Egy végtelenül egyszerű mechanizmus alapján működő arcszőrzet epiláló eszközt fogok ma nektek bemutatni.
A kézzelfogható eredmények meggyőző ábrázolása céljából a termék kipróbálásának pillanatáig két héten át rendületlenül növesztettem az én Rúzsa Sándort idéző bajszomat, kérlek, nézzétek el nekem az alábbi, nyugalom megzavarására alkalmas képeket, amelyekre kattintva eredeti méretben gyönyörködhettek a látványban J



Évtizedek óta küzdök a zavaró arcszőrzetemmel. A szőrtelenítő krémek az én érzékeny bőrömet irgalmatlanul marják, irritálják, a megfelelő hatóidőn belül, így a kémiai szőrtelenítés nálam kizárt.


Próbáltam ezen kívül hideggyanta csíkokat, amelyek mindegyike márkától függetlenül, alkalmazást követően vérbő, napokig tartó vörös duzzanatot eredményezett az ajkam fölött (majomfenék-száj), ugyanakkor az erősebb szálak továbbra is ott ékeskedtek az ödémás terület tetején.


Olvasószemüvegben, szemöldökcsipesszel a kézben tudtam még a legkorrektebb eredményt felmutatni- eddig a napig.



A varázspálca, amely forradalmasította szőrtelenítési rutinomat



Maga az eszköz egy lágy, szoros menettel rendelkező, keskeny acélrugó, két végén matt, csúszásbiztos, műanyag fogantyúba ágyazva.


Alkalmazás

A fogantyúkat két kezünkbe véve fordított U-alakot formázunk az acélrugóból, a szőrteleníteni kívánt területhez tartjuk és anélkül, hogy az „U”-betű szögén, ívén változtatnánk, egymáshoz képest ellentétes irányban elforgatjuk az eszköz fogantyúját.
A szőrt ez a mozdulat erősen becsípi a rugó menetei közé, megragadja, és egyszerre tépi ki.
Gyökerestől.
Tapasztalatom szerint érdemes a művelet előtt a tiszta arcbőrt jégbe hűtött teáskanál segítségével lezsibbasztani, és a műveletet ESTE, lefekvés előtt elvégezni, mert bizony legalább négy órán át számíthatunk vörös foltok megjelenésére, viszont jóval diszkrétebben, mint a gyanta esetében.
A művelet után én Aloe Vera Géllel a területet átkentem, hogy elősegítsem a mihamarabbi regenerációt, és megelőzzem az apró pattanások képződését.
Az eszköz rövid használati útmutatója egy ábra kíséretében a csomagban található.


Eredmény

Soha életemben nem vigyorogtam még körbe a fejem arcszőrtelenítés közben, de ennél az eszköznél megtettem. Katartikus élmény használni, az eredmény pedig meggyőző. Minden szőrt eltávolít, szálvastagságtól függetlenül. Oké, nálam azért nem farkasember-erősségű drótszőrzetről volt szó, de azért a pihéknél erősebben pigmentált szálakkal büszkélkedhettem a művelet előtt.




További előnyök a gyantával szemben
  • Nincs ragacsos gyantamaradék a bőrön.
  • Nem fogod letépni az ajkad finom bőrét, amikor az ajak kontúrvonalánál növő pihéket irtod.
  • Többször egymás után végigmehetsz a területen, amíg elégedett nem vagy a látvánnyal.
  • Az eszköz használata minimális előkészületet és utómunkálatot igényel, tisztítani, tárolni, utaztatni könnyű.


A csipesszel szemben
  • Gyors művelet, mindössze 5 perc alatt learattam a teljes felületet, sőt az arcom két oldalán is átfutottam.
  • A legapróbb pihék sem menekülnek.


Az elektromos epilátorral szemben
  • Verhetetlenül olcsó, mindössze 700 Ft a jelenlegi katalógusban.
  • Áramforrás nélkül, mechanikusan működik, maximális alaposság mellett, bárhol, bármikor.


Szívből ajánlom.


Viharos boldogság két zacskó Damla töltött puhakaramella áráért több, mint amit a női szív kielégült mosoly nélkül elviselni képes J

22 megjegyzés:

  1. Láttam én is ezt a rugós szerkezetet, de eddig még nem akartam eltüntetni a bajuszomat, szóval nem kell a szerkentyű. Először azt hittem, mégis kézre használod, én az ujjszőrökre vagyok háklis, ami persze normális mindenkinél, de én nem szeretem, le szoktam epilálni :) Félre ne érts, nem láttam nálad ujjszőröket :)
    Szerintem ha lenne látványos bajszom, azt is epilátorral kapnám le. A karomat is epilálom, a lábamat kétnaponta, azt hiszem, kicsit szőrtelenítésfüggő vagyok így nyáron, de az 1 mm is sok látványnak és hát nem egyszerre nőnek vissza a szálak ha kitépéses módszert alkalmazok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig vannak sajnos, a kezemen és a lábamon is :(
      Mivel kétkezes a kütyü, így a kézre nem, de a lábujjaknál ki fogom próbálni. Én is háklis vagyok a bundára, baromi zavaró, agyoncsapja az összképet, akár sminkről, akár lakkozásról legyen szó, a közeli fotókon ezerszer látványosabb az ilyesmi, mint normál távolságból. A kéz ujjain lévő szőrök bár nagyon aprók, szőkék, mégis jól láthatóak lennének a fotókon, de ezeket a területeket itt a blogon többnyire nem látod, mert levágom a fotókból.
      Azokon a képeken látható amúgy, ahol az egész kézfejem látszik, a mani-fázisfotóknál.
      Elektromos epilátorom volt régebben, amelyet nem szerettem, mert nem volt elég alapos. Az újabb konstrukciókkal kapcsolatban viszont tájékozatlan vagyok, nehezen hoznék döntést, melyik márka melyik kütyüjét érdemes választani.

      Törlés
    2. Az újakat nem ismerem, enyém is 15 éves Braun.

      Törlés
    3. Mindenesetre bizalomgerjesztő, hogy ennyi éven át is hű társad a gép, szét kéne néznem a Braun-ok között, legalább a KM-vélemények között.

      Törlés
  2. Én a végleges szőrtelenítés mellett döntöttem. Nem bántam meg,sőt :) Karácsonyra kaptam a készüléket,eleinte óckodtam tőle,de fantasztikus.
    Szerencsére nem vagyok "szőrös" alkat,alig van pár szál a karomon, a lábamon,viszont a lábam rendszeresen borotválom,az epilátorra nem visz rá a lélek,véglegesre meg nem érzem szükségét :)

    VálaszTörlés
  3. Én is megrendeltem ezt a kis szerkentyűt, ahogy a képen néztem tömött rugó.. Csak még nem kaptam kézhez, de így már nyugodtabban fogom várni. :D Hasonló gondokkal küzdök, én is szemöldökcsipeszt használok a célra, én szeretném a szemöldök alatt és fölött is bevetni. Elég olcsó, és ha nálam is ilyen jól beválik, nagyon fogok örülni. Én a lábamat szőrtelenítem még, arra marad a borotva. Régen hideggyantával próbálkoztam a nyári időszakban, de sajnos a szálak tépkedése lábszáron nem jött be, sorozatos szőrtüszőgyulladás.. Kétszer sebészileg kellett kitisztítani, és az orvos megkérdezte, gyantázom-e a lábamat? Mert ha igen felejtsem el, szerinte az okozza. Mióta borotvát használok nincs ilyen problémám, így igaza vaolt, és epilátort ezért nem is vettem soha. (-: Egyébként ugyanezt a cuccost láttam Born Prettyéknél is, de én is Avolntól rendeltem meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szemöldök alatt-fölött is kísérleteztem, no oda nem ajánlom, nekem legalábbis nem sikerült olyan precízen célozni vele, így inkább leállítottam magam :D Féltem, hogy belekapok a szemöldök ívébe, szóval ott azért légy óvatos vele.
      Lábon a cukorgyantát ajánlom!
      Előtte én is próbáltam lábon hideg-meleg gyantát, epilátort, szőrbenövés lett az eredmény nálam is.
      A cukorgyanta azonban nem okozott ilyen gondot, talán azért, mert azt szőrnövekedéssel ellentétes irányban passzírozzák föl, és megegyező irányban tépkednek, így a tüszőből a szál roncsolódás nélkül távozik.
      Meglepően kíméletes eredménye volt, és gondolkodtam, hogy veszek cukorgyantapasztát, hogy magamnak is megcsináljam.

      Törlés
    2. Lehetséges, hogy ott inkább nem fogom kipróbálni. (-:
      Azt hiszem valami mézes cucc lehetett amit akkoriban használtam, az biztos, hogy természetes anyag volt. Hát, egyelőre maradok a borotvánál, mert nekem sajnos az egész lábamat szőrteleníteni kell, és a bikinivonalnál a gyantát el sem tudnám képzelni.

      Törlés
    3. Majd mesélj, hogy vált be a rugó arcon, kíváncsi vagyok! :)

      Törlés
  4. Sajnos én is küzdök ilyen gondokkal, hormonális problémák miatt és eddig a hideggyantát használtam meg a csipeszt. Felfigyeltem az Avonban erre a kütyüre de nem igazán tudtam elképzelni hogy működik. Lehet kellene neki adnom egy esélyt?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp adj neki esélyt, elképesztően jól működik!
      Én a magam részéről az év eddigi legjobb vásárlásaként könyveltem el magamban a kütyü megvételét.
      Nagyon egyszerű használni, seperc alatt ráéreztem, hogyan kell tartani, a mozdulatot, stb. Elbénázni sem lehet.
      A teszt óta már használtam újra, és az apró, növőfélben lévő, kurta pihéket is kiszedte.
      Nem tudom, most milyen hatékonysággal dolgozó epilátorok vannak, de emlékeim szerint erre a teljesítményre az én régi elektromos epilátorom nem volt képes, a gyantáról nem is beszélve.

      Törlés
  5. Én is küzdöttem mindig is a "bajuszkámmal", sajnos... :/ Az utóbbi időben viszont már nagyon zavaró kezdett lenni, úgyhogy szemöldökcsipesszel nekiestem. Tartottam tőle, hogy durvább szálak fognak visszanőni, meg hogy bazira fog fájni ott a tépkedés, de szerencsére nem így lett (ha ezt korábban tudtam volna, biztosan nem várok eddig a szőrtelenítéssel... :/).
    Mikor megláttam az Avonban, nagyon fontolgattam, hogy beszerzek egy ilyen kis eszközt, már csak azért is, mert ezzel ezek szerint gyorsabb és alaposabb munkát lehet végezni, mint a csipesszel. :) (Gyantát én nem szeretnék, a szőrtelenítő krémek hatóanyagai is kicsit aggasztóak számomra, szóval marad ez a gyökerestől tépkedős verzió.) Most azért megerősítettél benne, hogy ideje kipróbálnom ezt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp próbáld ki, én még mindig azt mondom róla, hogy az év vétele volt, és ez a tény megelőzi a kedvenc lakkok birtoklása fölött érzett örömömet is!
      Az, hogy három perc alatt szőrtelen az ábrázatom, és semmi irritáció, az minden pénzt megérne nekem, nemhogy 800 Ft-ot! :)
      Majd mesélj, végül kipróbáltad-e, jó?

      Törlés
    2. Szia Bandita! :)
      Megrendeltem végre én is ezt a kis "varázspálcát". :) Ma kaptam kézhez, egyből neki is estem, hogy kipróbáljam - és tényleg igazad van, ez valami eszméletlen jó! :)) Semmi kipattogzás az epilálás nyomán, és villámgyorsan végeztem a teljes bajuszszőrtelenítéssel. :) Ezek után én is csak ajánlani tudom - és köszi a bátorítást! :)
      Szép estét Neked! :*

      Törlés
    3. Jaj, nagyon örülök, hogy visszajeleztél, és annak még ennél is jobban, hogy bevált a kütyü számodra is! :) Bíztam benne, hogy így lesz :D

      Törlés
  6. Basszus (pont én mondom) , de nem mertem megvenni eddig. Tényleg látványosan eltávolította az összes kis szőrt. Ezért szoktam mondani az Avon verhetetlen . És egyre jobb - és jobb termékekkel jön ki. Plusz ha van egy jó tanácsadód , még kedvezményt is ad és akkor még olcsóbban megvehetted :D (* megjegyzés : Avon Erikát ajánlom) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, de édes vagy, köszönöm szépen! :)
      Van már dílerem, akihez hű vagyok, mert nagyon rendes csajszi, aki mindig maximálisan figyel rám, és kedvezményesen enged vásárolni is. :)

      Ez a varázspálca szerintem ne maradjon ki nálad sem, nem tudom ma már, hová lennék nélküle! :)

      Törlés
  7. Kedves 'Varázspálca' használók.
    Én is megpróbáltam megtalálni az AVON-nál, az arcszőrzet eltávolító spirál, és hasonló kifejezésekkel, de hasztalan. Így szívesen venné a szőrmumus fellelhetőségének adatait, egy sorstársnak, mint ajándék. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv😊 au eszközt az Avonnál facial hair remover néven találhatja, jelenleg is forgalomban van. Pihék eltávolitására alkalmas, erösebb szörzet, borosták gyepálására nemm javaslom

      Törlés
  8. Köszönöm .... 'bandita', /ugye keresztnév nem volt 'elrejtve sehol'? A kulturáltabb megszólítás okán./, már találtam válaszokat.

    Gyepálás nincs terítéken, mert medve sincs. 🙃

    Ellenben ezt - Essence Professional Cuticle Pusher kerámia radír - nem volt szerencsém becserkészni! Így, egy jobb minőségű ’hálót', szívesen vennék!

    VálaszTörlés