2016. július 3., vasárnap

felrázva ÉS keverve - Négy Üvegcse Nyár


Az előző franken-bejegyzésben még a tavaszt búcsúztattam pasztell keverékeimmel, most viszont gőzerővel robog már a nyár, hőség van, és én egyre jobban vágyom ilyenkor az extrémebb, látványosabb megjelenésű, élénk színű lakkok után. Alapelvem, hogy ha nem elég élénk a lakkom, megtoldom egy marék csillámmal, essen seggre a napsugár a körmökön, kézen éppúgy, mint a szandálból kikandikáló lábujjak esetében. Ebben az évszakban (mindegyikben, haha J) ennek az alapelvnek nálam létjogosultsága van.

Nézzük hát, mit főztem én idén a nyári perzselő napfény számára.


ÁRGYÉLUS


Emlékeztek/ismeritek az „Aaaazárgyéélus kismaadár, nem száll minden ágraaa”-kezdetű népdalunkat? Ha nem, érdemes meghallgatni, ugyanis ezt a keveréket ez a dal ihlette.
Butácska felszín alatt mély értelmű mondanivaló húzódik meg, barbieszerű  indiszkrét rózsaszín ragyogás, és okosan adagolt elegáns ezüst mikropelyhek keveréke néhány csepp holografikus izgalommal

Az alábbi összetevőkből készült:

 • Moyra – No.14 (élénk rózsaszín, kékesen irizáló, gyenge fedésű lakk) 1/4 üvegcse
 • Vollare DaVinci – 300 (rózsaszín, irizáló tejszerű topper) 1/4 üvegcse
 • Moyra Glamour – No. 804 (rózsaszín mikrocsillámos, gyenge fedésű lakk) 1/4 üvegcse
 • Moyra Holographic – No.251 (ezüst) 3 csepp
 • Essence Colour & Go – Space Queen (sokszínű csillámok színtelen bázisban)
 • Moyra Vamp Stardust Glitter Powder – Silver 5 késhegynyi
 • Holografikus orgonalila csillámpor 2 késhegynyiZÖLDALMA


Még tavasszal szerettem volna összehozni egy szépséges, lágyan holózó illetlenül zöldalmaszín lakkot, és eldöntöttem, hogy nem vásárolok ilyen áhított színt egyetlen márkától sem, mert túl egyszerűnek éreztem ahhoz, hogy külön pénzt adjak ki érte.
Nem csalódtam, valóban végtelenül egyszerű volt kikeverni, az alábbi összetevőkön kívül semmi extrát nem tartalmaz, viszont a szépsége, könnyed kezelhetősége szerintem nagyon figylemreméltóvá teszi.
 • CR Cairuo – 21 green tea – 3/4 üvegcsényi
 • Moyra Holographic – 252 (arany) – 3-4 csepp
 • Avon Nailwear Pro+ - Golden Vision (arany metál) – 1-2 csepp

Hogy végül mégsem lett a tavaszi bandita-féle kollekció része, annak az az oka, hogy a ragyogás és a szín intenzitása túlmutatott a pasztell koncepción.
Két rétegben maximálisan fed, csíkmentesen, egyenletesen terül, gyorsan szárad. Ezek a jó tulajdonságok az alapként használt CR Cairuo lakknak köszönhetők, én azt mondom megéri picit kutakodni a kínai boltok polcain, mert ez a márka egyáltalán nem működik rosszul a körmökön. Lehet, hogy írok egy posztot a későbbiek során, amelyben bemutatom a legszebb CR lakkjaimat! J


DINNYE


Nagyon szeretem a piros valamennyi árnyalatát, a dögös vérvöröset éppúgy, mint a paradicsom vagy a sárgarépa meleg pirosát, de a hűvös, rózsaszínes málnapirosért és a dinnyepirosért is odavagyok. Régóta őrizgettem már az Avon Nailwear Pro+ -Ruby Slipper lakkomat a fiókom mélyén, mert bár üvegben gyönyörű, szikrázó, kívánatos volt, felkenve három rétegben sem fedett korrekt módon.
Terveztem hát belőle egy olyan keveréket, amelynek csillogó, szemcsés finise a lehető legjobban megközelíti a görögdinnye húsának kásás látványát.

A majdnem teljes üvegcsényi alapot kettéöntöttem, és az alábbi hozzávalókat kutyultam hozzá.
 • Pentart Kaméleon Pigmentpor – zöld - 4 késhegynyi/adag
 • Golden Rose 3D Glaze Top Coat – Holografikus hatszögletű-vegyes méretű glitterek rózsás, áttetsző bázisban – 5 kövér csepp/adag
 • S-he – 195 – piros aprószemcsés glitterek színtelen bázisban – 1/2 üvegcsényi/adag


LEVELIBÉKA


A (szerintem) elképesztő látványt nyújtó lakk tudatos, hosszú tervezés eredménye. Mármár beteges, vizuális vonzalom fűz a holografikus ragyogású Shrek-zöld körömrevalókhoz, és csak idő kérdése volt hogy előbb-utóbb kikeverjem a vágyott színt.

A lakk alapja 2/3 üvegcse Moyra Glamour – No. 801, nem javaslok más alternatívát, mert ez a rendkívül gyenge fedésű, élénkzöld, szikrázó mikropelyhes lakk könnyen beszerezhető, olcsó és tökéletes alternatíva.


Matt fedőlakk alatt
Egy réteg matt és egy réteg fényes fedőlakkal fedveTovábbi hozzávalók a keverés sorrendjében:
 • Avon Nailwear Pro+ - midnight green (sötétzöld gyöngyházas) 4 csepp
 • Vollare DaVinci – 244 (gyöngyház napsárga) 4 csepp
 • Moyra Holographic – No. 252 (arany) 3 csepp
 • Közepes szemcseméretű aranyló zöld gitterpor 4 késhegynyi
 • Moyra Vamp Stardust glitterpowder – Gold 4 késhegynyi
A zöld glitterek a gátlástalanságért, a Moyra Stardust lapos arany mikropelyhei az eleganciáért felelősek, míga pár csepp arany holo élettelivé, vibrálóvá teszi a keveréket, olyannyira, hogy szinte hallod a szívverését…

16 megjegyzés:

 1. Az utolsó valami eszméletlen különleges lett! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye? :)
   Én is odáig vagyok érte, pláne, hogy pár napig tartott a megfelelő arány kitalálása.
   Örülök, hogy tetszik! :)

   Törlés
 2. *-* A levelibékád jelentem ellopta a szívemet! De tényleg,eszméletlenül gyönyörű lett,és egyedi. Nem terem minden bokorban...vagy levélen. :D

  VálaszTörlés
 3. Nekem a zöldalma a kedvencem, tökéletes! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jól sikerült keverék lett valóban, mert bár élénk tónusú, mégis pasztelles egy kicsit, és van benne kifinomultság. Örülök, hogy tetszik neked is! :)

   Törlés
 4. Előtted aztán nincs akadály :) Ilyen dinnyeszínű lakkot nagyon ritkán látok, az a legszebb!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az a leheletnyi zöld fényhatás, amit a zöld kaméleon por adott hozzá, attól lett dinnyeszerű a piros.
   Köszönöm szépen a Dinnye nevében! :)

   Törlés
 5. Ez a Zöldalma hihetetlen szép *.* Persze mind szép lett, de ez különösen is tetszik. :) A Levelibéka meg iszonyt különleges. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Olyan szép, amikor felragyog lágyan a holója ennek a Zöldalmának, nagyon sokat dob rajta, örülök, hogy tetszik! :)

   Törlés
 6. Mindegyik csodás, de az a Zöldalmaaa *o*
  A dinnye is nagyon el lett találva, mindegy is, hogy a név volt meg először vagy a lakk. :)
  A rózsaszín a bájossága, a béka meg a vadsága miatt tetszik (utóirat imádom a zöld lakkokat :D )
  Remélem lesz saját márkád :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a Zöldalma különösen jól sikerült példány lett, a Levelibékával pedig nem tudok betelni, pedig lemosni igencsak macerás! :)
   Saját márka...én leszek a legboldogabb, amikor megvalósul! :)

   Örülök, hogy tetszenek! :)

   Törlés
  2. A "bandita" hangzatos márkanév lenne :)

   Törlés
 7. nekem is megvan a CR greentea árnyalata, egyik kedvenc zöldem. Már három és fél éves lakk, de még mindig tökéletesen szuperál. :)
  Csodás lakkokat kevertél, nekem most a Zöldalma a kedvencem. Hasonló árnyalatot nekem is sikerült pár hete összehoznom. :) (Abban is van a CR zöld lakkból^^)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! :)

   A CR lakkok minősége számomra meglepetés volt, látva a kiszerelésüket, üvegcse, ecset, stb, nem gondoltam volna, hogy mind pigmentáltságban, mind minőségben magas színvonalat képviselnek. Én is évek óta tartok itthon belőlük néhány példányt, kifogástalanok.

   Törlés