2016. július 20., szerda

SzínÜltig - Bevezető


Sok-sok héttel ezelőtt fogalmazódott meg bennem a színelméleti alapfogalmakkal kapcsolatos állandó rovat ötlete, kifejezetten azzal a céllal, hogy rendet tegyek a saját fejemben. Természetesen tisztában voltam vele, hogy mindez óriási energiát fog követelni részemről, de azt is biztosra vettem, hogy a színek világába tett utazásaim lesznek annyira izgalmasak, érdekesek, hogy helyet kell kapniuk a blogon.



Mi az, amire számíthattok?

  • Színelméleti alapfogalmak a gyakorlatban, a nail-art szemüvegén keresztül.
  • Sok, akarom mondani hegynyi körömlakkon, fotók erdein át vezet majd az utunk, és minden egyes megállónál egy általam készített manikűr lesz a turistajelzés.
  • Imádok írni, legalább annyira, mint lakkozni, ennek megfelelően a bejegyzések nem lesznek szűkszavúak.
  • Havonta átlagosan egy alkalommal olvashattok tőlem „színes” posztot, amelyeket a későbbiek során a SzínÜltig –címke illetve menüpont alatt csoportosítva találhatjátok.
  • A rovat teljes fotóanyagát magam készítettem, esetenként családi képgalériánkból származik.
  • Eredetileg azt terveztem, hogy a témakörök feldolgozása során a hőn áhított Moyra Színkörpaletta lesz majd segítségemre, de mivel sajnos égen-földön nem sikerült beszereznem, sőt, semmilyen más működő színkörpalettát sem, így vásároltam egy kézikönyvet ebben a témában, „Ő” lesz az iránytűnk.
Színharmónia a gyakorlatban (Scolar Kiadó, Budapest, 2013)

A kiadványt mindenkinek szívből ajánlom, aki praktikus, közérthető, átfogó kézikönyvet szeretne birtokolni a színelmélet alapjairól.
Íme néhány oldal a könyvből, ízelítőül:





A kiadvány további érdekessége, hogy a lapok szélén található valamennyi színkombinációt és a teljes színpalettát gyári perforáció mentén egyesével kiemelhetjük és magunkkal vihetjük/felhasználhatjuk.



Ki tartson velem?

  • Ha hozzám hasonlóan eddig csupán ösztönösen, szimpátia alapján döntöttél színek, színkombinációk mellett.
  • Ha a ruhatárad egyetlen meghatározott szín köré csoportosul és úgy véled ennek alapján, hogy "nincs egy rongyod sem, amit fölvegyél".
  • Ha szeretnéd, hogy az alkotásaid (sminked, kézimunkád, öltözéked, otthonod) a színek nyelvén is pontosan kifejezzék azt, amit mondani akarsz általuk.
  • Ha te szakmáddal, hivatásoddal összefüggésben már most magabiztosan mozogsz a színek világában, mert nem kizárt, hogy olykor tévedek majd, és bízom benne, hogy segítő kezet nyújtasz.


Találkozunk holnap az első állomáson, szeretettel várok minden kedves érdeklődőt! 



8 megjegyzés:

  1. Izgalmasnak tűnik,várom az első posztot :)

    VálaszTörlés
  2. Én is kíváncsi vagyok!!! :)

    VálaszTörlés
  3. olyan választékosan írsz <3

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a biztatást lányok, nagyon jólesik! :)

    VálaszTörlés
  5. Na ez lett a kedvenc cikksorozatom tőled :) A sminkelésben nekem ez nagyon sokat segíthet :) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy ennyire hasznosnak érzed ezt a témát :)

      Eléggé munkás egy ilyen poszt megírása, ezért nem mertem sűrűbb jelentkezést igérni, de azért igyekszem havi egyet gyártani, pláne, hogy én is azt tapasztalom, hogy van igény rá és örültök neki :)

      Törlés