2016. január 16., szombat

Tavaszhívó Transzferes


2016. január 16. Na, jó, most jött el a pillanat, hogy meguntam az idei telet, a fagyoskodást, a szürke sarat a bakancsom talpán és a szívemben. Verőfényes napsütésre ébredtem ma, és a madarak csiripelése egyértelműen tavaszi hangulatba hozott. 


Ez a manikűr ugyan két hete már kész fotókkal várakozott a mappámban, hogy szezonális maniként egy hónap múlva előhozakodjak vele, de ennyi volt, nem bírtam tovább, látnotok kell! :D


Moyra Transzfer Fólia No 103
Amióta csak birtoklom ezt a gyönyörű Moyra transzfer fóliát, tudtam, hogy előbb-utóbb főszerepben fogom alkalmazni, de hogy pasztellszínekkel párosítsam, az eddig a manikűrig eszembe nem jutott volna. A fóliás technika használatával kapcsolatos részletes útmutatómat az előző posztban már olvashattátok, így szerencsére nem kell ezzel mélységében foglalkoznom, és talán számotokra is élvezetesebb lesz, ha ezúttal a technika száraz fotói helyett ma már zavartalanul gyönyörködhettek a kész munka szépségében.

Belátom, ez nagyképűen fog hangozni, de akkor is őszinte leszek, engem teljesen lenyűgözött a manikűröm izgalmas összhatása, színharmóniája, a szememet nem bírtam levenni a látványról és csak azért imádkoztam, hogy a fotók sikerüljenek, és közben nehogy megsérüljön a még friss lakkozás!

Igazi örömfestés volt ezzel a mesébe illő, fátyolosan lágy, gondolatnyit gyöngyházas foszforsárga Catrice lakkal dolgozni. A szín számomra a tél végi, kora tavaszi napsütést idézi, amikor még majd’ megfagysz, mégis elmész sétálni a friss levegőre és arcodat behunyt szemmel fürdeted az éles fényben. 

Egy ilyen élmény kapcsán az ember önkéntelenül is elkezd hinni az újjászületésben, és szinte orrában érzi a még ki nem nyílt virágok illatát és a nedves föld életszaga a friss rügyek ígéretét hordozza.


A sárga szín lágyságát fokozandó, egy szépséges glitteres, gyöngyházas Essence Effect lakkal egészítettem ki az alapot, nem lehetett ellenállni ennek az esküvős lakknak, még úgy sem, hogy pontosan éreztem, a glitterek szivárványszín fényéből semmit sem tudok majd bemutatni. Végül Matt fedőlakkal fejeztem be az alapozást.

Díszítőecsettel készített indák.
A ragasztót pontozóval vittem fel




Selymes, erősen pigmentált zöld mágneslakkból, ecsettel készítettem a friss növényi hajtásokat imitáló indáimat, szabálytalanul, ahogy szoktam, majd transzfer fóliával díszítettem. 

A pontozóval pöttyözött ragasztót az eszközzel bekentem az indák vonalába és transzferáltam a fóliát.

Ez volt az a munka, amikor először keveredett gyanúba a CG Everglaze fedőlakkom, hogy nem lesz barátja a transzfernek, mert az indák vonalában alkalmazott díszítést szétszabdalta. Szerencsére utólag nézve mintha direkt jót tett volna ez a pelyhes-holografikus hatás ennek a látványnak, az ILNP Ultra Chrome Flakies pelyhes effektjét juttatja eszembe, és indirekt módon utal a tavasz tarkaságára. Ez a Moyra fólia abszolút szerelem, holografikus, színátmenetes, ha akarom lángnyelv, ha akarom izzó parázs, vagy éppen rügyfakadás és élet.







Ismeritek ezt a Moyra fóliát?
Van már ideális tavaszi sárga körömlakkotok?


Felhasznált körömlakkok

Catrice Ultimate – 81 My Yellow Fellow (gyöngyház-hűs sárga)
Essence Effect – 12 bejeweled (glitteres fehér gyöngyház)
Essence Nail Art Magnetic – 12 majestic green
Lovely Matte Top Coat
China Glaze Everglaze Active Top Coat

Egyebek

Moyra Transzferfólia ragasztó

Moyra Transzferfólia – No 103 (holografikus effekt, rózsaszín-piros-arany színátmenetes)

19 megjegyzés:

  1. Tavaszt, most!
    Nem nagyképű! Lenyűgöző!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :D
      Ha többen hívjuk, talán begyorsít egy kicsit! .D

      Törlés
  2. Szuper lett :) Én ilyesmire nem lennék képes :D Egyébként engem egy kicsit a pirosas fólia miatt lángokra is emlékeztet.
    A legkedvesebb és legtöbbször használt sárga lakkom pedig nekem is egy Essence, viszont még a Colour & go kiadásból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, olyan feltűnő ez a pirosló parázs-fólia, lángokat is érdemes vele imitálni. :)
      Az általad használt C&Go Essence sárga alteregója létezik vajon? Rémlik ez a régi lakk, mindig csak szemeztem vele, aztán le is maradtam róla :(

      Köszönöm a dicséretet.

      Törlés
  3. Nagyon tetszik! Bár az a gyanúm az előző bejegyzésben foglalt fólia-protokoll már meghaladja azt az eltökéltség-szintet, amivel én rendelkezem, szóval lusta vagyok ilyenekhez, na... :) De a tiéd csodaszép!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, és hidd el, megy ez, mint az ágyba..rás, nem komplikáltabb, mint egy nyomdázáshoz való nekiveselkedés.
      Aki csillámfüggő, az transzferozik is! :D...előbb-utóbb. :D

      Törlés
  4. Végre valaki, aki velem együtt már a tavaszt várja. :D Én is melegebb időt szeretnék, ahogy te is mondtad, hogy csak úgy lehessen sétálni és közben fürödni az első melegebb napsugarakban. <3
    A manikűr, mint mindig, most is csodaszép lett. :) Az én kedvenc sárgám a China Glaze Sun Upon My Skin - mintha a neve is engem igazolna... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csekkoltam gyorsan ezt a CG árnyalatot, nagyon szép! :)
      Nem sokáig kell már várnunk, már csak pár hét és jöhetnek a cseresznyevirágok! :)
      Köszönöm! :)

      Törlés
  5. Gyönyörű és különleges manikűr! A kreatív folyamatot kísérő gondolatokat pedig ismét szuper volt olvasni. :)

    VálaszTörlés
  6. Mesés lett,irigylem a türelmedet hozzá. :) Én is várom már a tavaszt...elég volt a sok latyakból és sárból.

    VálaszTörlés
  7. 15-én reggel Lalim megszólalt: eltelt már a tél fele, végre közeledik a tavasz :)
    Én személy szerint szeretem a telet, amikor esik a hó és fehéredik a táj, szikrázik a nap a friss havon. De a lucskot, koszt, én is szívesen kihagynám. Már kezdem én is úgy érezni, hogy jöhetne a melengető tavasz :)
    A manikűr gyönyörű, abszolút jól látod :)
    A transzfer fólia nagyon szép hatást ad neki, én is látok benne apró lángnyelveket!
    A gyorsszárító fedőlakkok nálam mindig szétcincálják a fóliát a körmömön, állítólag jobb egy sima fedőlakkot kenni rájuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :)
      Régebben úgy rémlik, hogy próbáltam a BTGN-t fóliára és hasonlóan szétszedte, mint az Everglaze, ami tulajdonságait tekintve hasonlít hozzá.

      Az általam most teszteltek közül a Moyra géles és a Sally Hansen jó volt, mindkettő közepes száradási idejű. Azt gondoltam, hogy ellenőrizni fogom az INCI-ket amint egy kis időm lesz, és beazonosítom azt a kulcs-összetevőt, ami felelős a jelenségért. Mert oké, most nyugodt vagyok, hogy tudom, melyik alkalmas a készletből, de mi van, ha kivonják őket?
      A legjobb egyébként az egylépéses CN gél lakk volt, ami meglepően jól működik a normál lakkozás fölé, és könnyen eltávolítható Isana acetonossal, kb, mintha homoklakkot szednék le.

      Törlés
  8. Bandita, ez a manikűr csodálatos lett! :) Nálunk még igazán nem volt tél, így én még mindig ezt várom... sajnos most már kezdem egyre inkább belátni, hogy nem is lesz. :( Pár napja láttam két kisgyerkőcöt, az uvaron a pár centis hóból akkora nagy vidámsággal építették a csúnyácska, mocskos hóemberüket. Fájdalom hasított a szívembe, hogy ők már nem élhetik meg azt, mikor félméteres hóból 4-5 gyerkőc egy egész délután alatt saját maguknál magasabb, öblös hóembert készít, aztán estig önfeledten hócsatáznak. Hogy a hóangyalról és jégkuckókról nem is beszélve... Roppant szerencsésnek érzem magam, hogy még éltem igazi telet, s mint hegyvidéken született és élő nő, iszonyatosan fáj, hogy ennyire megváltozott az éghajlat. Én a téli -30 és nyári +25 fokokhoz vagyok szokva, ősszel legyen 10-15 fok és enyhe napsütés, nem pedig a nyári +40, téli 0 fokokhoz, mikor ősszel is még javában +30 felett van a hmérséklet még akkor is, ha napok óta úgy zuhog az eső, mintha dézsából öntenék. Szörnyű, hogy ennyire felborult minden és egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy valaha is meg tudom ezt szokni. Szép vagy nem szép, de életemben most először gondolkodom el komolyabban azon, hogy szeretett szülőföldemet magam után hagyva olyan helyet kellene keresni, ahol télen hideg és hó van, nyáron meg mondjuk csak 30-35 fok. :(
    Bocsáss meg, hogy így kifakadtam, de én ebbe már tényleg nagyon bele vagyok betegedve. :(
    De visszatérve a manikűrre, a legközelebb ismét hozzád sorsol Fortuna szele a Manikűrvadászban, már szinte biztosra tudom, mit alkotok újra. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi baj Bella, nagyon jólesett, hogy megosztottad a gondolataidat, és a vívódásodat. Ahogy olvastalak, eszembe jutott az egyik tavaly télen készített manikűröd, amely hóval olyan vastagon fedett tájat ábrázolt, amilyet én sosem láttam. Azt a munkádat annyira áthatotta a szülőföld szeretete, hogy megkönnyeztem. Aki így érez, az sosem szakad el a gyökereitől, bármilyenek is a körülmények.
      Igen, sokat változott a világ, én is visszavágyok az elmúlt idők csillagpelyhes téli emlékei közé, és talán kapunk még belőle! :)
      Az a két kisgyerek beérte az aktuális pár centi hóval, és a csenevész hóemberrel, azzal, amit kaptak, abban igyekeztek meglátni a lehetőséget. Tanulhatunk tőlük. Örülni a pár centis hónak, és abból építkezni. Az örömből.

      Nagyon köszönöm, hogy írtál, a dicséretet és személyes gondolatokat.

      Törlés
  9. Karácsony után már mindig a tavaszt várom! Hatásos manikűr! A sárgát annyira nem szeretem, egy db sárga Moyra lakkom van nyárra, a Felicite.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      A Moyra Gel Look Felicitét nem ismerem, de monitorról kívánatos árnyalatnak tűnik. Jó minőségű, jól fed?

      Törlés
    2. Ha élénk sárgát akarsz, jó választás. Jól fed, két rétegben.

      Törlés
    3. Köszi, mindenképp megvadászom! :)

      Törlés