2016. január 21., csütörtök

Jégcsapok, hópelyhek helyett


Az elmúlt napokban végignéztem az eddig közzé tett munkáimat, és megállapítottam, hogy a sötét tónusú manikűrök aránytalan többségben hemzsegnek a pasztell, világos manikkal szemben, így elhatároztam, hogy előszedek néhány igaztalanul mellőzött, halvány árnyalatú körömlakkot, és festek néhány optimista, szellős manikűrt velük.



Ma egy vakítóan szép, csillámos téli díszítéssel  készültem nektek, amelyhez egy Essence The Gel jeges halványkék lakkomat választottam alapként.


A lakk erőteljesen pigmentált, és szabad szemmel is jól látható mikrocsillámok ékesítik. A látvány átmenetet képez a gyöngyház és a metál effekt között, abszolút élethűen létrehozva körmömön a deres, fagyos félmatt hatást.


A színét tekintve majdnem fehér, lágy, hideg kéket üdvözölhetünk a személyében, aki úgy illik az ezüst, lila, királykék…hm a meleg tónusú színek kivételével szinte mindenhez, mint a borsóhoz a héja :)
Felkenéskor győzött meg teljesen, hogy a szívem csücske akar lenni, ugyanis olyan engedelmességgel, egyenletesen terült a körmeimre már egy rétegben is, amire nem sűrűn van példa a majdnemkrémes állagú-finisű körömlakkok világában. A második, vékony réteg felvitele után röviden megáldottam a termékfejlesztőt, és hozzáláttam a rendkívül gyors díszítéshez. A munka menetéről ezúttal nem készültek fázisfotók, de annál több képet mutatok nektek a végeredményről, kárpótlásként :)


Jégcsapszerű, fonatos mintát szántam ehhez a manikűrhöz, hogy a motívum letisztultságával kihangsúlyozzam az alap vegytiszta makulátlanságát és gyengéd ragyogását.
Vékony, mintázó ecsettel Az Avon Metal Effects kollekció világos acélmetál lakkjával kialakítottam az egyszerű minták kezdő háromszög alakú foltocskáit, majd hullámosan továbbhúztam az ölelkező, fonatos indákat.
















A motívum ebben a fázisban szinte sikoltva kérte, hogy glitterekkel, pelyhekkel tuningoljam a felületét, és erre nem is találhattam volna jobbat szerintem, mint a vadiúj Avon Magic Effects Liquid Seguin-csodát, amelynek ezüst csillámait a cég SOKSZÍNŰ, krómhatású hatszögletű, nagyobbacska glitterekkel tette rendkívülivé. Ha eddig úgy éreztem volna, hogy pasztellrózsaszín, zöld, kék, lila lakkomat nem szívesen díszíteném glitteres lakkal, akkor jelentem, ezzel az Avon körömlakkal megváltozott ez az álláspontom. Remélem, sokáig rendelhető lesz majd.


Mit gondoltok, valóban túl gyakran készítek depressziós, sötét manikűrt?
Ismeritek ezt a glitteres Avon körömlakkot?


Felhasznált körömlakkok

Essence The Gel Soft Metal – 49 turn the lights on!
Avon Metallic Effects – artic steel
Avon Magic Effects Liquid Sequin – sequin
Lovely Matte Top Coat

China Glaze Everglaze Active Top Coat

14 megjegyzés:

  1. Ez a fagyos szín lélegzetelállító! Olyanok a körmeid, mint a leheletfinom meisseni porcelánok. Gyönyörű!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      Ez az Essence lakk egy álom, minden szempontból tökéletes. Csak azt sajnálom, hogy a félmatt finist nem fotóztam be, mert bizony, az a látvány is megért volna egy misét! :)

      Törlés
  2. Nagyon szép lett ez a manikűr (is, akárcsak a többi :D)!
    Valóban jeges, ennek ellenére mégis elegáns és nőies!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  3. Nagyon elegáns és csoda szép ez a manikűr!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a dicséretet, nagyon jólesik! :)

      Törlés
  4. Gyönyörű manikűr lett,nagyon tetszik. *-* Én viszonylag vidám manikűröket készítek,inkább a rajzaim szoktak "sötétek" lenni. Néha inkább be sem viszem rajzórára,nehogy leszóljanak azért,mert reálisan látom a világot,nem mindenhol csak a szivárványt és a csillámpónikat. Van aki nem kér a világnézetemből. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen megnézném a rajzaidat, kíváncsivá tettél! :)
      Igazad van, ha nem úszol az árral. Lehet, hogy kényelmes, de nem ad módot a fejődésre.
      Tényleg vidám manikat alkotsz, szimpatikus, energikus színeket használsz.
      Köszönöm a dicséretet :)

      Törlés
  5. Amilyen egyszerű (ránézésre) olyan nagyszerű!
    Nekem talán nem jégcsap jut róla eszembe, nem is tudom mi, de talán homokóra?
    Csodálatosan csillog, nagyon inspiráló!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, köszönöm szépen :)
      Jól emlékszem az érzésre, ami akkor kapott el, amikor ezt a halványkék lakkot megláttam a drogériában az állványon. Viharos szerelem volt :D
      Aztán sokáig aszalódott szegényke a komódban, mert bármivel társítottam, túl direkt látványt nyújtott. Az Avon glitteres lakk volt a megoldás, telitalálatnak bizonyult hozzá.
      Igen, van benne valami homokóraszerű! :D

      Törlés
  6. Csodás lett, ez a halványkék alap nagyon tetszik. Nem tűnt még fel a depressziós vonal, honnan veszed, hogy komor dolgokat festesz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, a blogon még nem, de a magánéletben már kaptam negatív visszajelzést ezzel kapcsolatban. :)
      Mindenesetre örülök, hogy te nem így látod a stílusomat.
      Köszönöm a dicséretet :)
      Nem néztem utána, de félő, hogy ez az Essence lakk kifutó árnyalat :(

      Törlés