2016. január 26., kedd

"Járt Utat a Járatlanért..." - Elhagyom! :D


Ezt a nonfiguratív motívumot legalább egy éve próbálom normál lakkozás felületére megfesteni, de mind ezidáig nem jártam sikerrel. Sem körömlakkokból, sem akril festékből nem tudtam ilyen finom indákat készíteni, tekintve, hogy elsőre sosem sikerült, a rontott motívumot pedig képtelen voltam menet közben észrevétlenül korrigálni.



Két nappal ezelőtt végre megszülethetett a hőn áhított manikűr a Crystal Nails fixálásmentes festőzseléje segítségével. Az anyagcsoportba menthetetlenül beleszerettem, mert ez az a munka, amelynek során először kombináltam díszítőzselét normál körömlakkal és csodák csodája, a díszítés stabilan működött nemcsak a munka során, hanem viselés közben is végig stabil maradt. A festőzselével kapcsolatban bővebb információkat az előző posztban, itt olvashattok.



Nézzük hát, hogyan avattam fel a díszítőzselét a körmeimen


Első lépésben felkentem az alapként használt Essence félmatt frost finisű hófehérjét két rétegben, és a száradást követően erősen bíztam benne, hogy fedőlakkal fedve nem EZT a látványt nyújtja majd, mert bizony az üvegcsében ennél milliószor különlegesebbnek tűnt! A kételyeimen átlendülve macskabajusszal sűrű, egymáshoz közeli gyors mozdulatokkal felcsíkoztam Sally Hansen vörös fényű feketéjét, ez szolgáltatta a motívum alapját.


Második lépésként laza szerkezetű szivaccsal, felváltva használva mindkét lakkot, szemcsés színátmenetet hoztam létre a motívum alapja körül, ügyelve, hogy a köröm szélein a fehér szemcsék legyenek túlsúlyban. Ehhez a technikához mindenképpen laza szivacsot javaslok használni, és csak a szivacs sarkával dolgozzunk, sminkszivaccsal a szemcsés színátmenet helyett éles kontúrú foltokat kapunk. Miután a színátmenet elkészült, a felületet matt fedőlakkal tettem homogénné.


Harmadik lépésben elkészítettem a motívumot a Crystal Nails Art Gel-el, szupervékony, rövid szőrű zselés ecsetem segítségével, először a hüvelyk- majd a többi ujjamra, két menetben, elkerülve a motívum véletlen elmaszatolódását. Díszítés közben ugyanis hajlamos vagyok nekifeküdni a frissen mintázott hüvelykujjamnak, amíg a többivel foglalatoskodom, ezzel a csellel szoktam megakadályozni a mackófelsőlenyomatokat a friss lakkozás esetében is.
Itt szerencsére jóval könnyebb dolgom volt, hiszen a hüvelykujj zseléindáit három perc alatt készre köttettem UV-lámpában, és gyorsan haladtam tovább.


Miután a többi ujj is elkészült, köttettem a díszítéseket, majd az indák közé ILNP ultrakróm kaméleon pelyheket simítottam vékony ecsettel, ezt követően manikűrt CG Everglaze fedőlakkal zártam. A fotón egy rétegben láthatjátok, de érzésem szerint elbírt volna még egy réteget, mindenesetre én így hagytam, és büszkén viseltem ma délig, és kizárólag azért mostam le a körmömről, mert ma már nagy erőkkel készülődöm Szilvihez, a SzóFogadóba! :)













Felhasznált körömlakkok

Essence Winter? Wonderful! – 01 The Frosted
Sally Hansen Complete Salon – 856 Belle of the Ball
Lovely Matte Top Coat
ILNP Ultra Chrome Flakies – Electric Carnival
China Glaze Everglaze Active Top Coat

Egyebek


Crystal Nails Art Gel – White (fehér festőzselé)

14 megjegyzés:

  1. Imádom a manikűrjeidet! :D A hüvelykujjadról eszembe jutott, hogy halloween-kor mennyire jó lenne egy felszakadt seb mintájú köröm, és te meg tudnád valósítani mindenféle körömre való alapanyagból, ebben biztos vagyok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Gyűjtögetem hozzá az alapanyagot, vannak tervek egy ilyen témájú "manihoz", legutóbb, halloween-kor még nem sikerült elkészíteni, de idén biztos, hogy számíthatsz tőlem borzongásra! :D

      Köszönöm, örülök, hogy tetszett a mani :)

      Törlés
    2. A manikűr csodaszép, sajnos a témához semmi érdemlegeset nem tudok hozzáfűzni. :D
      Várom azt a borzongató manikűrt már én is. :)

      Törlés
  2. Nem tudom, mi ez, vagy milyen érzések inspiráltak, de érdekes mani lett, mintha most bomlana ki egy ismeretlen növény csillogó belseje. Ezt kellene csinálnod fő munkaként! (Kellene hozzá több macska, hogy legyen bajusz-készlet.) Szerintem nincs, amit ne tudnál lefesteni, mindig bámulok, mennyi eszközöd van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, ez egy tetoválás-tervezet a vállamra! :D
      A valóságban soha nem lesz tetkóm, de körömre muszáj voltam elkészíteni. Örülök, hogy tetszik, köszönöm a kedves szavakat.
      Macskából van bőven, hatan vannak! :)
      Igyekszem mindenre megoldást találni, a kudarcokat elemezni szoktam, a fejlődés érdekében.

      Törlés
  3. Hihetetlenül kreatív vagy és nagyon szeretem a manikűrjeidet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon jólesik a dicséreted! :)

      Törlés
  4. A szó pozitív értelmében brutális! :) Nagyon különleges és szép minta!

    VálaszTörlés
  5. Csodálatos! :) nekem olyan érzésem van, mintha egy fantasy könyvbe/filmbe csöppentem volna, ha ránézek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Az összhatást elnézve, valóban van ebben a hasonlatban valami.

      Törlés
  6. Ez meseszép lett.Minden egyes szavad elolvastam,annyira megragadott ez a manikűr!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, ez nagyon jólesik! :D
      Örülök, hogy ennyire elnyerte a tetszésed! :)

      Törlés