2016. január 24., vasárnap

Gyengéd Kudarc :)


Ezen a héten Szilvi SzóFogadójában a GYENGÉDSÉG fogalmát fejtettem ki, és szántam megjeleníteni egy manikűr keretein belül, de a sors úgy hozta, hogy vért izzadtam, mire a végleges munkát elküldhettem Szilvinek. Ő Ez alkalommal a Gyakorlás fogalmával dolgozott, és alkotott mókásan lenyűgöző manit, katt ide a részletekért, érdemes! Olyan palacsintát jelenített meg a körmein, hogy az illatát is éreztem, és csak a töltelék hiányzott belőle, nomeg a porcukor! :D



Na, gondolom, most jól megleptelek benneteket, amiért nem az ott bemutatott manikűr eseménydús alkotását részletezem itt és most, de rendhagyó módon, mintegy felvezetésként megmutatom nektek azt a munkát, amelyet eredetileg szántam a SzóFogadóba vinni. 

Forrás
Az inspirációt ugyanaz a fotó nyújtotta, amit Szilvinél láthattok, de a manikűr kivitelezése jócskán hagy kívánnivalót maga után. A fotók válogatását követően kapott el igazán a harci ideg, látva, hogy amivel bő két órán át szenvedtem, az bizony több sebből vérzik. A minta inkább robusztus, mint kifinomult, a közeli képeken pedig vállalhatatlanul igénytelen indamintákat láttam csupán és egy hajszál választott el attól, hogy kihajítsam a teljes anyagot. Miután másnap elkészítettem a SzóFogadóba küldött „éles” manikűrt, friss szemekkel átnéztem ezt a munkát újra és meggondoltam magam. Az alkalmazott körömlakkok szépsége, és az érdekes összhatás miatt elhatároztam, hogy mégis megmutatom nektek.


Alapként a Lovely rózsaszín selyemlakkját kentem két rétegben, és a látvány olyan mesébe illő, hercegnői megjelenést kölcsönzött, amelyet egyetlen rózsaszín lakkom sem tud felülmúlni szerintem. Tisztán érzem, hogy amikor elfogy, gyászba fogok borulni, mert utódját sehol nem bírtam még felfedezni.


A száraz alaprétegre az Essence jeges halványkék lakkját kentem alakzatban, majd a foltocskák tetejét világoskék, csodálatos Lovely homoklakkal effekteztem.


A felületet matt fedőlakkal zártam, majd a két terület választóvonalára ragasztó segítségével összegyűrt kék holografikus transzferfólia díszítés került, ami szaggatott vonalat eredményezett és lenyűgöző csillogást. Ezt követően, hogy ráerősítsek erre darabos-fény hatásra, Everglaze fedőlakkal átkentem a körmöket, majd „bonyhádifazék”-kék Avon Gel Finish körömlakkból elkészítettem a szabálytalan indamintákat.

Lovely Baltic Sand Nr7 - a látvány azért megér egy misét, az a ragyogás, azok a lágy zöld csillámok! :)

Az indák azonban túl hangsúlyosak lettek, vaskosak, így a felületükre tettem pár finomító csíkocskát a világoskék Essence lakkból, ami inkább csak tovább rontotta a helyzetet. A motívum ezt követően robusztusból száradó kék váladékba váltott, és nagyon a szívemmel kell néznem a fotókat, hogy szeretni tudjam ezt a munkámat.
A következő bejegyzésben természetesen találkozhattok az „éles” manikűrrel, boncasztalra vetem őt is! :D



Mit gondoltok, helyes döntés volt újra alkotni a manikűrt?
Jártatok már úgy, hogy egy manikűr készítése kudarcba fulladt?

A mani legszebb részei: Lovely Baltic Sand Nr7, átellenben Lovely St Tropez Nr3. Párosuk kimeríti a csoda fogalmát.


Felhasznált körömlakkok

Lovely St. Tropez – Nr 3 rózsaszín selyemlakk
Essence The Gel – Soft Metal -  49 turn the lights on!
Lovely Baltic Sand – Nr 7 halványkék, glitteres homoklakk
Avon Gel Finish – P824 Royal Vendetta „bonyhádifazék”-kék
Lovely Matte Top Coat
China Glaze Everglaze Active Top Coat

Egyebek

Moyra Transzfer Fólia Ragasztó

Crystal Nails transzfer fólia – Jégkristály Blue (holografikus kék)

13 megjegyzés:

  1. Kár lett volna sutba dobni ezt a manit, szerintem szép és hordható is. Nekem az X-akták ugrott be róla vagy valami más űrlényes story, ne kérdezd az okát ☺ a bonyhádi fazék kék nagyon tetszik, dobbant a szivem mert Bonyhádra jártam középiskolába ☺ velem gyakran előfordul, hogy félresikerülnek a dolgok, de nincs türelmem vacakolni és olyankor otthagyom, később higgadtabb állapotomban folytatom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg az a legjobb megoldás, ha kicsit félretesszük, és leállunk a körmözéssel, ha nem akar összejönni sehogy sem, és később pihent agyvelővel fogunk hozzá újra. Én sorozatos kudarcot bírom a legkevésbé, de olyan is előfordult már, hogy az elrontott maniból sikerült valamit kihozni még.

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Szép mani!
    Mindannyian tudjuk, milyen az, ha a végeredmény nem azt adja ki, amit elképzeltünk, de az olvasó csak egy kész művet lát - és hát az a festés szerintem szép, tetszik az inspirációs kép! :) Mindkettő verzió átjött! :)
    A palacsintás hasonlat meg tök cuki, naaaaa :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      Én is úgy láttam, hogy összességében inkább érdekesen szép lett a végeredmény, különösen az alap felvillanásai a fényben, az feledhetetlen volt. :)

      Törlés
  4. Ez is szép lett és az "éles" manikűr is! (-: Szerintem ez is összejön az inspirációs képpel. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy mindkettő tetszik! :)

      Törlés
  5. Nagyon tetszik, bájos ezekkel a színekkel és csillogással. A bonyhádi cuccok nagyon jók :)
    Azért elsőre, amíg nem láttam, hogy ez rózsaszín és kék, azt hittem, valami vízrajz készült, de utána kinyitottam a szemem normálisan és megcsodáltam a csillogást, jó, hogy megörökítetted a blogon ezt a manit, megérdemli!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      A manit egyedül a színek és azok csillogása teszi széppé, az viszont bámulatos, én is sajnálnám, ha kihajítottam volna a fotókat mutizás nélkül!

      Törlés
  6. Nekem is tetszik mindkét manikűr. Örülnék, ha fele ilyen szépet össze tudnék hozni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, de nem ér szerénykedni, szépségeket alkotsz! :)

      Törlés
  7. Nagyon szép lett mind a kettő. :) olyan "finomak" a vonalaid...mesteri.

    VálaszTörlés