2016. január 3., vasárnap

Fényvarázsló


Ebben a bejegyzésben manikűr-rutinom egyik legfontosabb lépését fogom veletek megosztani. 



Amikor natúr állapotban viselem a körmeimet, nagyon szeretem a legjobb formában látni és láttatni őket, és ennek elengedhetetlen feltétele a körömlemez fényes felületén áttűnő halvány rózsaszín körömágy, és a lehetőségekhez mérten hófehér szabadszél. Sajnos én, mániákus körömdíszítő hobbimból kifolyólag alapból nem rendelkezem ilyen eszményi látványt nyújtó körmökkel, mert a sokszor napi rendszerességgel alkalmazott körömlakklemosó, a díszítéshez használt körömlakkok és társaik nem épp a kíméletességükről híresek, és szeretek kísérletezni az anyagokkal, díszítő technikákkal, feszegetve a lehetőségek határait.

A körmeim a teszt érdekében szándékosan erősen leharcolt, natúr állapotban, a kezelés előtt.

Évekkel ezelőtt a látvány javítására egyszerű, három utas polírozó párnákat, eszközöket használtam, de egyrészt észrevettem, hogy az általuk nyújtott fény nem túl tartós, másrészt ennek  következtében a heti rendszerességgel végzett polírozás fokozatosan elvékonyította, gyengítette a körömlemez szerkezetét.

A megoldást a körömlemez tartós fényesítésére, annak meggyengítése nélkül, már régóta kerestem, végül a Crystal Nails 2015/2016 Körömkatalógusában véletlenül rábukkantam a márka által forgalmazott Crystal Shine Cseppek termékre, és a kedvenc fodrászkellékes üzletemet azonnal megkértem, hogy rendeljék meg számomra.
A termék néhány napon belül megérkezett, és azóta is a legnagyobb megelégedéssel használom.


A fent olvasható INCI összetevői és a termékkatalógus ismertetője sajnos nincsenek összhangban egymással, ugyanis a termék nem viasz-hanem alkoholban oldott kovaföld alapú, emiatt egy kissé felhúztam a szemöldökömet, de a kipróbálás és a tartós használat meggyőzött, és szemet hunytam e fölött a számomra egyébként lényeges tény fölött.

Forrás: Crystal Nails Körömkatalógus 2015/2016

A termék általam tapasztalt előnyei

  • Könnyedén beszerezhető, Crystal Nails viszonteladóknál, szakboltokban, illetve internetes rendelés útján is elérhető itt és itt . *
  • Picurka kis fiola, amely kis helyen elfér, ugyanakkor rendkívül gazdaságos, mivel alkalmanként, körmönként egy-egy cseppet bőven elegendő adagolni.
  • A kupak menetes, atombiztosan zár, a flakonból az anyag apró cseppekben, rázogatva juttatható a felületre, túladagolás tehát kizárt.
  • Az általa nyújtott fény tartós, ellenáll a vegyszereknek, nedvességnek, az általában két-háromhetente végzett művelet pedig nem gyengítette a körmeimet, sőt, én erősebbnek érzem a szerkezetüket.
  • A felületre könnyedén tudok lakkozni, nem befolyásolja a felvitt körömlakk tartósságát. (Az Eveline 8in1 legalábbis nem pattog róla, csak a szokásos körömvégi egyenletes kopást tapasztalom)
  • A használat gyors, egyszerű.


Általam tapasztalt egyetlen hátránya

A cseppekel dolgozva a felvitt, és bepolírozott anyag fölöslege a hátsó és oldalsó bőrredők mentén hajlamos begyűlni, ahonnan csak alapos körömkefés-szappanos kézmosással tudom eltávolítani, így ez számomra nem egy „Polish&Go”-termék, hiszen igényel némi utómunkálatot a használata.

Forrás: Crystal Nails Körömkatalógus 2015/2016

Hogyan használom?

A cseppek vásárlásával egy időben beszereztem egy nyeles szarvasbőr polírozó párnát is, valamint egy finomító buffert, hogy a termékleírásnak megfelelően tudjak eljárni. 


A párna és a buffer szintén a márka által forgalmazott termék, és tudatosan választottam őket, tekintve, hogy a Crystal Nails termékeinek minőségével általában elégedett vagyok, és komoly csalódást még soha nem okozott nekem a cég. 






A cseppeket a szokásos manikűr-rutinom utolsó lépéseként szoktam alkalmazni, tiszta, száraz körmökön. 
Első lépésben a körömlemezt a már említett finomító buffer segítségével gyorsan, köröm növekedésével egy irányban finommattítom, kettős céllal. Egyrészt a felületet homogénné teszem, az apró egyenetlenségek elsimításával, másrészt a mattítás lehetőséget biztosít a cseppek számára, hogy a szarvasbőrös polírozás során a körömlemez felső rétegébe stabilan beépüljön.



A kiinduló állapot.

Finommanttítás után.

Ezt követően körmönként, egyesével, egy irányban végzett mozdulatokkal, a szarvasbőr párna segítségével polírozok. 

A termék folyékony állagú, púderszerű szemcséket tartalmaz, tapintása selymes, sima, nem karcos.
Mivel ezt a szarvasbőr párnát én már jól "bejárattam" a termékkel, így a felületére körmönként egy csepp folyadékot viszek fel, amit az gyorsan felvesz. A polírozás első pár húzásánál a körömlemez felszíne átitatódik a folyadékkal, bemattul, majd további egy irányú polírozó mozdulatok után tükörfényessé válik, látványa meggyőző és lenyűgöző egyben.

A Crystal Shine Cseppekkel való polírozás utáni állapot.
Az végeredmény kézmosást követően, bőrápoló olaj használata után.

     kiinduló állapot                                       finommatított körömlemez                            a termék használata után

* A bejegyzés megírása során magától értetődő volt számomra, hogy a termék a Crystal Nails Webáruház oldalán is elérhető, tekintve, hogy az aktuális nagykatalógust lapozva fedeztem fel, de sajnos, ez nem ennyire egyértelmű, ugyanis a webáruház termékkészletében hosszas böngészést követően sem sikerült rátalálnom, a hozzá vezető link nem működik. Ezt követően e-mail-ben kértem segítséget a Crystal Nails-től a termék elérhetőségével, rendelhetőségével kapcsolatban, de sajnos két hét alatt sem sikerült erre vonatkozóan választ kapnom. Természetesen, amennyiben a cég illetékese a későbbiek során információt nyújt számomra, a bejegyzést ki fogom egészíteni. Bízom benne, hogy így lesz :)

Ti mit használtok a körömlemez fényesítésére?

Fontos ez a lépés szerintetek?

11 megjegyzés:

  1. Nagyon hasznos bejegyzés volt!

    VálaszTörlés
  2. Számomra is hasznos, érdekes a bejegyzés. Én most ahogy nemrégeb írtam, a P.Shine-tól a japán manikűrt használom. Az olvasottak alapján számomra barátságosabb, mert nem tartalmaz alkoholt, és a körömfelület ezzel is csodás, fényes lesz. Mióta használom, jobban szeretem a natúr körmöket, mint előtte, míg én is azt a 3 lépéses polírozót használtam. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az INCI engem is meglepett ennél a terméknél, nem számítottam rá, a tájékoztató szöveg alapján.
      A Japán Manikűr kiváló alternatíva erre a célra, nagyon sok jó tapasztalatot olvastam már róla, a jövőben nem kizárt, hogy ha elfogy ez a termék kipróbálom.
      Örülök, hogy hasznosnak találtad a tesztet :)

      Törlés
  3. Gyönyörű körmeid vannak, még meztelenül is simán hordhatnád :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hordom is! :)
      Sőt a leggyakrabban lakk nélkül hordom őket a munkahelyem miatt. A méret miatt már így is sokszor "kikapok", igaz, csak finoman.
      Köszönöm szépen a dicséretet :)

      Törlés
  4. Nem szoktam fényesíteni a körmömet, mindig lakk van rajta. Ha tényleg két lakkozás között vagyok pár órát, akkor felkenem az alaplakkot a védelem miatt. Azért nem vagy semmi, kihozod a maximumot a körmeidből.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, van még a tarsolyban ehhez hasonló maximalista rutin, erős idegzetűeknek! :D :D

      Ha ilyen gyakran lakkozol, akkor egy ilyen fényezőrutin valóban teljesen fölösleges hacacáré lenne számodra.
      Milyen alaplakkot használsz?

      Törlés
    2. Mindig mást. Volt már Essence 7/24, RdL, Eveline, Sally Hansen (pocsék a kék kupakos, foltos lett tőle a körmöm a lakktól), de volt, hogy épp elfogyott és sima körömerősítő Moyrát használtam, az is jó, most vettem egy 5 az egyben Moyrát, de ajánlották az Avont, azt is ki fogom próbálni.

      Törlés
    3. Az ötazegyben Moyrát még nem próbáltam, sőt nem is láttam, az Avon többfunkciós alaplakkjával van tapasztalatom, legalábbis a megújított verzió elődjével, az szuper volt. A megújulás utáni formuláról már hallottam hideget-meleget egyaránt. Kíváncsi vagyok a véleményedre, majd mindenképp jelezd, ha beszerezted, hogy szuperál. Előre is köszi! :)

      Törlés
    4. Netről rendeltem, 5:1 körömápoló néven fut, még nekem is újdonság.

      Törlés