2016. január 7., csütörtök

felrázva ÉS keverve


Havi rendszerességgel jelentkező rovatot indítok ma a blogon felrázva ÉS keverve-címszó alatt. A bejegyzéseket szívből ajánlom mindazoknak, akik hozzám hasonlóan szeretik takarékos üzemmódban gyarapítani meglévő körömlakk készletüket, kedvelik a különleges, egyedi színeket, és nem riadnak vissza az olykor pofonegyszerű, filléres megoldásoktól. 



Nem leszek álszent, tisztában vagyok vele, hogy egy kiemelkedően jó minőséget képviselő márka egyedi körömlakkját nem lehet házi keveréssel helyettesíteni, és nem tagadom, hogy  kocsányon lógó szemekkel követem az újdonságok tesztfotóit, viszont azt tudnotok kell rólam, hogy a megvásárlással kapcsolatos vágyaimat ritkán élem ki. A lélektani határom fölött álló körömlakkok birtoklása számomra nem felhőtlen öröm, sokkal inkább övezi bűntudat a vásárlást, mint önfeledt termékhasználat, mert egy körömfestéket, amelyért egy laza napi bevásárlás összegét fizetem ki, képtelen vagyok csak úgy rutinosan elkemecselni.

A különféle fényviszonyok alatt készített profi fotók azonban ellenállhatatlanul vonzanak, és inspirálnak arra, hogy megpróbáljam a látványt megismételni, még akkor is, ha ez majdnem biztosan lehetetlen. Azért döntöttem úgy, hogy külön kategóriát szentelek a saját keverésű olcsó kis lakkjaimnak, mert megingathatatlanul hiszek abban, hogy aminek a létrehozásába ennyi időt és energiát feccolok, az számomra érték és megérdemli, hogy külön rovatot kapjon, nevet és bemutatást.

Imádok garázdálkodni a lakkos komódomban, kísérletezni, összekutyulni azokat a példányokat, amelyekkel nem vagyok százszázalékosan kibékülve és nem ritka, hogy órákig próbálkozok ideális keverési arányt kitalálni, amíg a tökéletes látványt el nem érem.

Franken lakkjaim keveréséhez általában az alapot nyújtó körömlakk üvegcséjét használom, amelyek többsége rozsdamentes acélgolyócskával már eleve rendelkezik. Amelyik nem, azoknál PAncsitól ajándékba kapott apró csapágygolyókat csempészek az üvegcsékbe, megkönnyítendő a különféle lakkok egyenletes eloszlását.

És akkor következzenek a lakkok, kérlek, fogadjátok őket szeretettel.


SELLŐVÉR

Ezt a lakkot évekkel ezelőtt hoztam össze. Az alapja az Avon Opál fedőlakk, amelyet megrögzött csillám- és pehelyimádóként túl vérszegénynek láttam. Fodrászkellékes üzletben direkt ehhez a keverékhez választottam egy zölden irizáló fehér, közepesen apró szemcsés pigmentport, emlékeim szerint egy-két késhegynyit az üvegcsébe cuccoltam, egészen addig, amíg a látványról a sellők feltételezett vére eszembe nem jutott. 

Diszkrét Homokcsigák





A lakk állaga, kenhetősége előnyére változott, többnyire díszítéshez használom, de ebben a régi manikűrben az alapot szolgáltatta. A lenti képen a lakk saját ecsetével felvitt két rétegben tündököl egy réteg matt és egy réteg gélhatású fedőlakk alatt.



MENYECSKERUHA

Adott volt hozzá egy több mint 8 (!) életévét betöltött kedvenc élénkpiros Miss Sporty. A lakkot imádtam a lábkörmeimen viselni, nem múlhatott el nyár nélküle. Aztán eljött az év, amikor rohamosan romlani kezdett a minősége, gyakran lepattogott, már a felvitelt követő második napon. A szerelmem iránta azonban egy pillanatra sem szűnt meg. A lakk alapból tartalmazta a holografikus hatszögletű glittereket és csillámokat, mindössze annyit tettem, hogy a vállalhatatlan Catrice gyorsszáradású, híg fedőlakkommal feljavítottam az állagát és némi Moyra Holographic Effect No 252 (arany-holo) lakkot csöpögtettem bele. Nemrég vettem észre, hogy a PP Cabaret lakkját egész jól helyettesíti az én olvasatomban a látvány, de egy kis vérvöröset még hiányoltam belőle, így kapott pár csepp Moyra Gel Look No 908-at, hadd legyen teljes az öröm. A fotókon három rétegben láthatjátok, amit picit sajnálok, de nem annyira, hogy ne legyek képes alkalmasint egy órán át kitett praclikkal szárítkozni, védtelenül.



TENGERI CSILLAG

A lakk alapja egy imádott Moyra Glamour kékem, erősen fogyóban, ezzel együtt kínzóan vágytam egy holografikus csillámokkal megtuningolt élénk kékre, így a maradékot felöntöttem egy kevéske Essence Show Your Feet 30 Oceanaval és jó pár csepp Essence Effect áttetsző aprószemcsés holografikus topperrel. Tengeri Csillag lett a neve, ne kérdezzétek, miért! :D 



FUTÓHOMOK

Lovely Baltic Sand Nr 4. Megvettem, mert karamellizált kristálycukorszínnek láttam a drogérában, és csak itthon szembesültem vele, hogy természetes fény alatt székletszíne van…és állaga, ettől függetlenül mintázáshoz gyakran használtam, a háromdimenziós fatörzseim többnyire a segítségével épültek.
Egy szép napon azt gondoltam ki, nem fog ennek a fél üvegcse barna homoknak megártani, ha kap egy kis Moyra Holographic No 252 aranyholot , és lőn. A brokátszerű, gazdag ragyogás a finoman érdes felszín mélyén számomra különleges vizuális élmény, elegáns, titokzatos. Nem tudok felidézni hasonló látványt nyújtó homoklakkot. A fotón fedőlakk nélkül láthatjátok.



ARANY ÉJ


Vettem egyszer egy mesés tulipánkupakos Aden éjfekete lakkot, mert elbűvöltek a benne hemzsegő multicolor glitterek, azonban a lakk kenhetősége, és finise már az első pillanatban is kritikán alulinak bizonyult. Sajnáltam kidobni, és egy év elteltével kapott ő is egy kis Moyra Holographic 252 aranyholot, amelytől nemcsak a látvány lett fényűző, és sejtelmes, de a lakk állaga is egy csapásra meggyógyult. A fotókon egy réteg matt fedőlakk+egy réteg gél finisű fedőlakk-kombóval fedve láthatjátok, így mutatja a legszebb arcát.


Ti hogyan viszonyultok a saját keverésű lakkjaitokhoz? Van kedvencetek, amit gyakran használtok?

Felhasznált fedőlakkok

Lovely Matte Top Coat
Essence Gel Look Plumping Top Coat

24 megjegyzés:

  1. Én is így viszonyulok a frankenezéshez, erős kármentő motivációval kiegészítve 😊

    VálaszTörlés
  2. Én is így viszonyulok a frankenezéshez, erős kármentő motivációval kiegészítve 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És még tudodmikor? Amikor megveszem az ötödik UGYANOLYAN árnyalatú lakkot, ami a boltban még teljesen újként hat, hazaérve viszont látom, hogy TÖK ugyanolyan, mint a készlet meglévő példánya(i)
      :D
      :D

      Törlés
  3. Az utolsó két sötét lakk nagyon tetszik. Hát amit én eddig pacsmagoltam, abból kuka lett, lehet, mert eleve a menthetetlen lakkokat kutyultam össze. Sajnos, ha megtetszik valami, akkor nekem AZ a lakk kell, ritkán vásárolok csak úgy, hogy bemegyek a drogériába és megtetszik valami, általában sokat gondolkodom egy lakkon, mire megveszem, főleg most, hogy már sok lakkom van. Legutoljára eléggé elszaladt velem a ló, de mentségemre legyen szólva, viselem és elhasználom a lakkokat, főleg a drágábbakat igyekszem az utolsó cseppig elhasználni. Engem sokkal jobban zavar egy lakk kihasználatlansága, inkább veszek drágát, de elhasználom, mint olcsót, de csak áll és megromlik. Utóbbi jobban zavar.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a két sötét hibátlan darab, ha így látnám őket üzletben, habozás nélkül megvenném.
      Próbáld ki úgy, hogy nem "vakon", direktbe keversz, azonnal az üvegcsébe, hanem kipróbálod pár cseppel egy cetlin, hogy mire számíthatsz. Ha tetszik a látvány a cetlin, akkor óvatosan érdemes adagolni a hozzávalókat, én pár csepp után ellenőrzök, hogy nehogy elrontsam.

      Elszaladt veled a ló?
      Ezt olyan nehezen tudom rólad elképzelni, annyira megfontoltnak, összeszedettnek tűnsz a kommentek alapján! :D

      Törlés
    2. Igen, megfontolt :D és összeszedett :D na valahogy így. Azért próbálok havi kereten belül maradni. Jó ötlet ez a papíros. Azért arra rájöttem, hogy a sötét árnyalatokból lényegesen kevesebb kell, mert hamarabb látszik. De tényleg régi nyúlós lakkokat kevertem egymással meg hígítóval, mit is vártam? De az újakat sajnálom bekeverni meg amit vettem, az ugye azért van mert, mert teszik, azt is sajnálom.

      Törlés
    3. Nekem inkább a frankenek száradásával van gondom, feltehetőleg azért mert mire frankensorsra jut egy lakkom addigra már leélte az élettartamának a javát. Friss összetevőkkel nyilván jobb eredményeket érhetnék el. ☺

      Törlés
    4. Nekem inkább a frankenek száradásával van gondom, feltehetőleg azért mert mire frankensorsra jut egy lakkom addigra már leélte az élettartamának a javát. Friss összetevőkkel nyilván jobb eredményeket érhetnék el. ☺

      Törlés
    5. A sz*rul száradó frankenalapokba próbálj meg Catrice gyorsszáradású topcoat-ot önteni, hígító helyett, TOTÁL megyógyítja az állagát. Nem tudom kapható-e még, de érdemes beszerezni, ráadásul az üres üvegcse két golyóval valóságos kincs! :)

      Törlés
  4. Nekem is a két utolsó tetszik a legjobban, nagyon eltaláltad őket. (-: Én még csak egy franken lakkot kevertem...... Olyan jellegűt akartam, mint a PP Ornate, csak kicsit mást, de a végén nagyon más lett. :D Amit nem bánok....
    "Székletszínű".... Nekem is megvan az a Lovely sand lakk, egy időben nagyon kedveltem ezt a kollekciót, így ha új szín jelent meg, rögtön lecsaptam rá. Mikor felkentem, a párom meglátta, és megjegyezte, hogy olyan, mintha sz.ba nyúltam volna. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D
      Tényleg olyan...
      Egy darabig próbáltam mentegetni, hogy "á, mégsem teljesen olyan", de végül is totál olyan, csak a szaga bizonyítja és a száradási ideje, hogy nem ecsetes, üvegcsében árult kakkantás! :D :D

      Törlés
  5. természetes fény alatt székletszíne van... :'D felnevettem. amúgy nagyon szép mind! én még egyszer sem kísérleteztem, pedig lehet nem ártana : )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek! :) Ne hagyd ki, jó móka kicsit kisérletezni. Pláne régi, megunt daraboknál, vagy olcsó, HIT, Vollare és társai esetében. A most kifutó Essence The Gel lakkok némelyike is bizalomgerjesztő tuningoláshoz kiválóak.

      Törlés
  6. Fú, a kaki színű Lovely nekem is megvan valahol jól eldugva, de ez a kutyulásos módszer megmentheti a kidobástól :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem hinnéd, de most fontolgatom egy fiss meleg példány beszerzését, hogy ezüstöt, zöldet és Moyra aranyholót cuccoljak bele! :)

      Törlés
  7. Annyira szeretem nézegetni mások franken lakkjait, de még nem adtam a fejem saját verzióhoz. Pedig lenne pár, amire ráférne egy kis átalakítás :D
    Nagyon tetszenek a te lakkjaid is, legfőképp az utolsó, az "arany éj" :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fusd csak át gyorsan a készletedet, nem fogsz csalódni! :D
      Én, amikor kikeverek egy példányt, teljesen úgy érzem, mintha vettem volna egy vadiújat!

      Igen, az "arany éj" nekem is szívcsücsök, pedig már ki akartam dobni, nyúlós volt és kezelhetetlen.
      Durván két hónapja készült, és vitézül tartja a feljavított állagát, száradási ideje is teljesen rendben van.

      Törlés
  8. Csodaszépek! Az én kedvencem az utolsó előtti, barna homoklakk-arany holo kombinációja.
    Én is nagyon gyakran kutyulok lakkokat. vagy mert már kevés van benne, vagy mert piszkálja a fantáziámat, vagy mert hetek/hónapok/évek alatt sem leltem a keresett árnyalatra, így magam kevertem ki. Már egy éve gyűjtöm én is egy hasonló bejegyzéshez a befotózott lakkokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      A barna-aranyholo tényleg jól sikerült példány, és fedőlakk alatt is nagyon jól néz ki.

      Törlés
  9. Elképzelem, ahogy sok-sok olvasód holo lakkot kever a kihasználatlan székletszínű Lovely homoklakkjába a bejegyzésed hatására (én is ezt fogom tenni!) :)
    Nekem az első és az utolsó kettő tetszik most nagyon, fel is írom ma teendőlistámra, ilyet alkotnom kell nekem is!
    Egyébként abszolút egyetértek a soraiddal: sok lakkom van, drága darab kevés van köztük. Egyszerűen sajnálom kiadni értük azt az összeget amit kérnek (mindig az jut eszembe, hogy hány éhező állaton segíthetek, ha inkább nekik adom azt a pénzt...).
    Persze tetszenek a képeken nagyon, amim van azokat használom is, de kettős érzéssel: sokszor azért veszem elő őket, mert ha már annyi pénzt kiadtam értük, akkor használjam is, másrészt pedig sajnálom elpocsékolni őket egy-egy egynapos manikűrre :D
    A legtöbbet használt franken lakkjaim egyébként Tőled származnak: a Párizsi kocka és a Lakodalom már erősen megfogyatkozott, mostanában már spórolok velük, nehogy túl gyorsan elfogyjanak :D
    Ha fogyatkozóban vannak a csapágygolyók, szívesen küldök még! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írom a Sellővérhez használt pigment márkáját, számát, hogy könnyítsek: Profinalis Gyémánt Ragyogás Csillámpor (Diamond Luster Mica Powder) - 115-ös.

      Nagyon szépen köszönöm a golyókat, természetesen jöhetnek! :D
      Nagyon kedves Tőled.

      Szívesen küldök cserébe friss keverésű Lakodalmat! :)

      Törlés
    2. ...vagy az említett pigmentport! :D

      Törlés
    3. Felírtam a teendőlistámra a biciklisbolt felkeresését!
      Szerintem a héten végre el is jutok és küldök egy szállítmányt :)
      Megnézem ezt a csillámport, bízom benne, hogy találok a kedvenc fodrászkellékesemben (emlékeim szerint igen sok ilyen pró tégelyük szokott lenni a polcokon :)

      Törlés
    4. Köszönöm PAncsikám, jelezd, ha mégsem leltél port és orvosolom! :)

      Törlés