2017. január 5., csütörtök

Manikűrvadász 30. forduló - 4. Szülinap


Különleges nap a mai. Szeretett Manikűrvadász-om ma ünnepli a negyedik születésnapját. J
Az IsaBella által megálmodott csoportos manikűrjátéknak immár komoly történelme van nemcsak a körmös bloggerinák, hanem a bloggal nem rendelkező, de a műfajt szenvedélyesen szerető lányok-asszonyok körében.


Miért veszek részt minden alkalommal ebben a játékban?

Julia eredeti manikűrje (link)

Egyrészt valóban komoly kihívás egy másik ember manikűrje nyomán alkotni, mert több ez, mint szimpla másolás. Minden egyes manikűrnek, körömdíszítésnek története, célja van. Az alkotás pillanatai emlékeket hagynak az alkotó lelkében. Amikor vadászom, akkor megpróbálom ezeket az emlékeket, gondolatokat felidézni, előhívni, és engedem, hogy megérintsenek és menet közben a részemmé válik az első pillantásra még abszolút idegen manikűr is.
A másik csöppet sem mellékes motivációm a történetben az, hogy minden egyes forduló kiváló alkalom arra, hogy új blogokat, technikákat fedezzek fel, és én is maradandó nyomot hagyjak magam után.

Saját manikűröm

Annyira boldoggá tesz, úgy hízik a májam, amikor dicsérő komment érkezik egy manivadi-manimra, vagy akár csak egy sima visszajelzés, amelyből tudom, hogy néztek, láttok engem, hogy fontos vagyok a számotokra.

Ebben a fordulóban külföldi bloggerek munkáiból inspirálódhattunk. Én Julia Instagram profilját nyertem magamnak, és az első pillanatban láttam, hogy bizony, kettőnk díszítési stílusa homlokegyenest eltérő. Sok világos, élénk színkombinációt használ, trendi, csajos manikűröket készít, amelyek izgalmasak és precízen kidolgozottak, ezzel szemben én többnyire túlagyalom a kedvenc motívumokat, túldíszítek. Minél tovább szöszölök egy manival, annál inkább hajlamos vagyok erre, mintha mindent bele akarnék tolni a körmeimbe, aminek kifejezésére nincsenek szavaim.

Juliától azt a manikűrt választottam, amely a legközelebb állt hozzám. A csillagfényes téli éjszakai égbolt előtt magasodó, hátteret kitakaró fenyőfák álomszerű látványa rendkívüli.


Első lépésben éjfekete alapon mosogatószivacs segítségével több menetben elkészítettem a galaxis motívumot, egészen világosra, dúsra, ragyogóra. Kék transzfer fóliát is alkalmaztam, hogy a körmök középpontjában érdekes holografikus csillogást érjek el.

A következő menetben a galaxist fényes fedőlakkal fedtem, majd fekete festőzselével megfestettem a benyúló faágak szabálytalan, reszketeg sziluettjét. Nem akartam orbitális fenyőket festeni az apró körmeimre, úgy éreztem, fölöslegesen kihangsúlyozták volna az enyhén trapéz vonalú körömágyak vonalát.





Isten éltessen Manikűrvadász!

A többi játékos munkáit a bejegyzés alatti linkeken tudjátok elérni. Kellemes nézelődést kívánok J

 





Felhasznált körömlakkok

Moyra – No. 35
Moyra – No. 03
Avon Nailwear pro+ - Cosmic Blue
Moyra Bubble Gum – No. 622 Limoncello
Avon Colour Attract – Fuchsia Force
Moyra SP Top Coat

Egyebek

Crystal Nails Transzfer fólia – Jégkristály blue
Crystal Nails Art Gel – black

Moyra Liquid Tape folyékony bőrvédő



34 megjegyzés:

  1. Oh nagyon tetszik ezeknek a színeknek a hangulata. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon különleges manikűr lett. Igazán tehetséges vagy:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) Nagyon szeretem a galaxis manikűröket, minden zagyvaságuk ellenére, mert olyan szépen mutatnak a csillogó részek a sötét alap fölött.

      Törlés
  3. Nagyon jól sikerült, nekem jobban tetszik, mint az eredeti!! (-: És milyen érdekes; tavaly ilyenkor én vadásztam Juliától. ((-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm! :)
      Én bőszen vigyorogtam rajta, hogy mindketten galaxis manikűrt vadásztunk, egy rugóra járt az agyunk! :D

      Törlés
  4. Tengeri aki,gyönyörű korallokkal!:) Kezdjek aggòdni bandi?;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! Kezdj! :D :D
      Amikor kész lett, nekem is beugrott egy tengeri aki képe, és biztos, hogy benne volt a fejemben, amikor a fák ágait húzogattam, mert ugye a fázisfotók menet közben készültek, és csekkoltam őket, mit mutat az összkép. Manikűrben mindenképp lesz tengeri aki korallokkal!!!! A valóságban csak akkor, ha felnövök a feladathoz. :)

      Törlés
  5. Gyönyörű manikűrt készítettél! Különleges az eredeti is, de a tiéd valami elképesztő.

    VálaszTörlés
  6. A legszebb új évi munkád Banditám :-) Nagyon tetszett , ahogy egy laikus embernek elmondtad milyen alkotni, már megint manilázba hoztál :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Erikám, annyira örülök, hogy sikerült manilázat generálnom nálad! Nyomassad, és vadássz velünk! :) A friss szólánc-forduló is inspiráló, láttad már? Sütemény lesz a téma :) Tárt karokkal várunk :)

      Törlés
    2. Még nem láttam , szívesen részt is vennék benne :-)

      Törlés
    3. A következő fordulóban mindenképp küldöm neked a linket, hogy le ne maradj róla! :)

      Törlés
  7. Jah,gyönyörű lett,számomra ütősebb az eredetinél!

    VálaszTörlés
  8. Eszméletlen szép az eredeti is, a tied meg pláne :) Különleges hangulata van :)

    VálaszTörlés
  9. Igazi "banditás" remekmű :) egyszer szívesen végig nézném a sarokban ülve, ahogy alkotsz, szerintem az is nagy élmény lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos! :D :D Ennél a maninál a hüvelykujj kellős közepén véletlenül lerántottam a még nem teljesen száraz alapréteget a transzfer fóliával. Három percig káromkodtam! :D :D

      Amikor egy kolléganőnek csináltam a körmét, akkor meg be nem állt a szám, a körömmel pedig nem haladtam!
      Egyszóval fárasztó és tanulságos élmény lehet engem nézni alkotás közben! :)

      Törlés
  10. Csodásak ezek a színek. *.* És tényleg nagyon banditás lett a végeredmény. :)

    VálaszTörlés
  11. Imádom <3 Minden részletét, vonalát, az alakulóban lévő képeket. De legjobban a történetét, a szavaid amik elvarázsolnak és alkotásra késztetnek újra és újra. Feltöltődtem Nálad ismét, köszönöm!
    A körmeid pedig tökéletesek, csinosak - bárhol felismerem őket, már csak tudom ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm neked ezeket a kedves sorokat. Sajnos nem olvastam őket azonnal, ahogy írtad, így megkésve válaszolok. A mai napom meglehetősen frusztráltan indult, sikertelen manikűrkisérlettel, de a biztatásod, dicséreted feltöltött energiával és lelkesedéssel! <3

      Törlés
  12. gyönyörűek lettek a faágak, nagyon irigyellek a türelmedért és tehetségedért, ahogy a kezeddel ilyen szépeket tudsz a körmeidre festeni <3 az alap is nagyon szép, transzferfóliát még nem próbáltam, pedig már beszereztem egyet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) A transzfer fóliát én is sokáig hanyagoltam, pedig pár effektet mindjárt a kezdetekben beszereztem különböző márkáktól, de valamiért túl macerásnak éreztem használni őket...gondolatban! :D
      A valóság azonban az, hogy kis energiaráfordítással gyönyörűen mutatnak ezek a fóliák akár díszítések részeként is.

      Törlés
  13. Nem tudom elégszer leírni, hogy mennyire bírom a stílusodat. Neked nagyon szép lelked van, szerintem! És hogy a maniról is szót ejtsek, varázslatos lett! Az eredeti is megkapó, az extrém színeivel, de a tiéd még kifinomultabb és precízebb, különlegesebb.

    VálaszTörlés
  14. Nagyon jó lett ez a köröm, tetszik nagyon. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  15. Hatásos mani, kicsit félelmetes is. Nagyon tetszik! (Festened kellene vászonra és eladni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen? Valóban van benne valami misztikus, lehet, hogy azért, mert szokatlan területeken felragyognak a holografikus területek, pontocskák, az ágak pedig sötétek. Mintha vak sötétben faágak közül bámulnánk az éjszakai égboltot, ami valamiért mégsem teljesen valóságszerű. A faágak igen, az égbolt misztikus. A kettősség kicsit idegborzoló. :D
      Van tervben egy kisebb falikép, körömlakkokból! :D

      Törlés
  16. Az első szó, ami eszembe jutott róla "tündérerdő". Nagyon klassz a színkoncepció, engem teljesen elvarázsol, órákig tudnám bámulni, és közben egy egész fantasy novellát megálmodni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Amikor elkészült ez a manikűr, teljesen odavoltam érte, a szemem nem bírtam levenni róla! Aztán lefotóztam, és ahogy megnyitottam a vágatlan képeket, teljesen elmúlt minden lelkesedésem, mert maximális méretben nézve borzasztóan elnagyoltnak tűnt. Aztán három nap múlva csak rászántam magam a vágások elkészítésére, és ez volt az a bő fél óra, amikor visszatért számomra is a varázs. Akkor már biztos voltam benne, hogy blogkompatibilis! :D

      Törlés
  17. Mindig sikerül az összes vadászott manikűrödet annyira jellegzetesen banditássá tenned, eszméletlen vagy :) Nagyon tetszik ez a mostani alkotásod is!

    VálaszTörlés