2016. augusztus 30., kedd

Szólánc 1. forduló - Nyár - Körmönfőtt Kukorica :)


Leginkább megkötések nélkül, saját elképzelések mentén szeretek körmöt lakkozni, díszíteni, emiatt a hőn szeretett Manikűrvadász-on kívül a lehető legritkább esetben szoktam csoportos manikűrjátékokhoz, kihívásokhoz csatlakozni. Amikor mégis megteszem, annak rendkívüli jelentősége van számomra, vagy a témaválasztás, vagy a szervező személye, gondolkodásmódja, munkássága szimpatikus, olykor pedig olyan távol áll tőlem a megadott témakör, hogy valódi megmérettetésként élem meg az alkotás, tervezés minden pillanatát.


Helie SZÓLÁNC-körömdíszítő kihívására pár héttel ezelőtt lettem figyelmes, és gondolkodás nélkül csatlakoztam a játékhoz, dacára annak, hogy az elkövetkező fordulók során nagy valószínűséggel előfordulhat, hogy háziasszonykodnom is kell majd, szervezni, gyűjtőkódot kreálni, témakört adni és hasonlók, aminek már a gondolatától is szemhéjremegést kapok és fontolgatom a nikkelezett zabszem olívaolajjal való bekenését a nem rendeltetésszerű használatra J

A játék ugyanakkor csalafinta, izgalmas, a szabályoknak köszönhetően pedig elképesztően változatos témaválasztás jellemzi, naná, hogy nem hagyhattam ki a lehetőséget, és csatlakoztam Helie-hez. 

Bízom benne, hogy ez a nail art-játék egyre szélesebb körben fog népszerűségnek örvendeni, mert nagyszerű alkalmakat teremt arra, hogy munkáinkkal túllépjünk a szokványos, szezonális díszítések határain.
A játék részleteit Helie-nél találjátok, katt ide!

Bevezető témánk a NYÁR fogalma. Úgy voltam ezzel a történettel, hogy oké, tengerpart, strandlabda, fürdőruhák és fagylalt, nomeg lédús görögdinnye, de nehogymár ennél ne ássak mélyebbre, és ne mutassam meg nektek, hogy mi volt az én legkedvesebb, visszatérő csemegém idén nyáron!
Mert festhettem volna semmitmondó tengerpartot, és talán jól is nézett volna ki, de hogy senkit meg nem érintett volna a látvány, az biztos, ugyanis ha véresre vakartam volna magamban a régmúlt nyarak tengerhez fűződő emlékét, az sem lett volna elég ahhoz, hogy életet leheljen az én tengeri manikűrömbe most, 2016 Augusztusában.

Következzék hát kedvencem, a zsenge főtt kukorica, ahogyan én szeretem:

Ügyeljünk rá, hogy valóban zsenge, fiatal szemű, vékony csöveket válogassunk! 

Ez most nekem nem annyira jött össze, mert valamiért egyre csak a sötétebb, élénkebb, érettebb, takarmánykukoricát idéző sárgáimért nyúltam, de hunyjunk szemet fölötte, jó?

Körömlakkokból épített plasztikus kukoricacsövek

A kukoricacsöveket ezúttal metálrózsaszín, arany és fekete zselétollal árnyaltam, amelyet cleanserbe mártott ecsettel finomítottam.

A zselétoll festékanyagát bérlettokra kentem, majd alkoholba mártott ecsettel apránként felvittem a díszítésre


Az alaposan megmosott csöves kukoricának a csőhöz szorosan simuló zöldesszőke, lágy héjakból ágyazzunk meg a fazék aljára, ez fontos lépés, ugyanis a főtt kukorica valódi zamatát az intenzív ízű héjak tovább gazdagítják a főzés során.

A főzővízbe tegyünk egy jó púpozott evőkanál Tea Vajat, ha még nem próbáltátok, akkor garantálom, hogy kiemelkedő gasztronómiai élményben lesz részetek.

Én most a kukorica „alaplevét” idézve alapként egy új szerzeményemet, a Moyra Gel Look vonal újdonságát, a vajszínű krémes Sibylle-t kentem, egyetlen rétegben, figyelemreméltó, ugye?
 
Moyra Gel Look No.972 Sibylle egy rétegben, a manikűr alapja.

Forrástól számítva 20 percig főzzük a kukoricánkat, és nem tovább, mert húsz perc után már csak rontunk rajta, szíjasodni, „vénülni” fog, a mi célunk pedig egy hamisítatlan, monitorra pattogó szemű, lédús csemege. Ugyanebből az okból kifolyólag a főzővizében javaslom langyosra hűteni.


A kukoricacsövek környezetét fekete és metálrózsaszín zselétollal árnyaltam, tovább hangsúlyozva a motívum térbeliségét.

Ez alkalommal három arcát fogom megmutatni ennek a díszítésnek, mert nem tudtam dönteni, hogy melyik verzió áll hozzám legközelebb, így ez a feladat ma rátok vár J


NYERSEN, PLASZTIKUSAN?






TŰZFORRÓN, PÁRÁBA BURKOLÓZVA?






HIDEGEN, ZAMATOSAN, FEKETE KISTÁNYÉRON?







A többi résztvevő játékos manikűrjeit a bejegyzés alatti linkeken linkeken találjátok.











Felhasznált körömlakkok

Moyra Gel Look – No.972 Sibylle
Avon BB 7in1 – Restoring Beige
Essence Colour&Care – 04 lean on me
L’Oréal Color Riche – 302 Exotic Canaries
L’Oréal Color Riche – 307 Lemon Shiver

Moda Gel Effect – 327 borsózöld
Catrice Ultimate – 81 My Yellow Fellow
LOOK By Bipa Special Effect – Nr 10. bronze changer
Zoya – Brooklyn

RdeL Young Matt Top Coat
China Glaze Everglaze Active Top Coat


Egyebek

Zselés Golyóstollak – ICO Gold, edding fekete, metál rózsaszín
Moyra Cleanser






21 megjegyzés:

  1. Művész vagy, komolyan! Szép mindegyik! Nekem is megvan a Sibylle meg a halvány barack is a kollekcióból. Sajnos már nem valószínű, hogy idén eszek még kukoricát, de felírtam a receptes füzetembe az intelmeket, hogy lesz tökéletes a kukorica, köszi a tanácsokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, köszönöm szépen! :)
      A kukorica így, vajjal főzve a legfinomabb, mindenképp próbáld ki jövőre! :)

      Törlés
  2. Elképesztő lett! Tátott szájjal bámulom a képeket :D

    VálaszTörlés
  3. Megint valami igazán nagyszerűt alkottál, hihetetlenül szép lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a dicséretet és a részvétel lehetőségét! :)

      Törlés
  4. Wow*-* Iszonyatosan jó lett, nagyon ötletes :)

    VálaszTörlés
  5. Hihetetlen, hogy mennyi kreativitás van benned! :D Szuper lett!!!

    VálaszTörlés
  6. Nemcsak a manikűr, de az egész körítés (vagy mondjam inkább, hogy köret? :D) nagyon egyben van! Élmény nálad nézelődni, olvasgatni! ^.^ A kezdeményezés egyébként szuper, teszek róla, hogy a második fordulóról nehogy lemaradjak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D :D
      Annyira muszáj voltam leírni, hogyan készül az igazi! :D :D
      Valóban szuper kezdeményezés, én már izgatottan várom a következő fordulót, hogy mi jön majd az R-betűvel?

      Szeretettel várunk a csapatban, annál érdekesebb a játék, minél több alkotás készül :)

      Köszönöm a dicséretet, nagyon jólesik.

      Törlés
  7. Elképesztően szép, kidolgozott manikűr! Csodálom az ötletességet és az aprólékosságod, ami minden manikűröd jellemzi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm PAncsikám, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  8. Gyönyörűek a kreációid! :)
    Viszont lenne egy észrevételem (és egyben kérdésem is) hozzád: szándékosan szoktál "üres területet" hagyni a körmeid szélén? Nem tudom, bennem ez azt az érzetet kelti, mintha már le lenne nőve a lakk, és úgy fotóznád, szerintem nem igazán előnyös így... :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem szándékos a dolog. Normál, díszítés nélküli lakkozásoknál könnyebben kivitelezhető, hogy közelebb legyen az ív a körömágyhoz, de többrétegű díszítéseknél, mire letisztogatom a kontúrvonalat acetonos ferde ecsettel, sajnos picit beljebb esik, mint szeretném.
      További megoldás lehet(ne), ha a fotókon ezt a részt elmosnám, hogy jótékony homályba vesszen a körömtő, de ezt semmiképp nem szeretném, mert az nem tükrözné a valóságot.
      Látom sajnos én is ezt a problémát, igyekszem javítani a dolgon és köszönöm, hogy jelezted, megerősítésnek, tanácsként fogadom :)
      Örülök, hogy tetszenek a munkáim, és köszönöm a visszajelzést :)

      Törlés
    2. Köszönöm a választ, és hogy nem vetted "trollkodásnak" az észrevételem. :)
      Sejtettem, hogy ez a helyzet, de persze az is benne lehetett volna a pakliban, hogy alapból nem szereted a kifejezetten "faltól falig" lakkozást. :)) (elvégre: ahány ház, annyi szokás... :) )
      Kívánok a továbbiakban is sok sikert és örömöt a körömdíszítésben! :)

      Üdv:
      olvasód, Blanka

      Törlés
    3. Köszönöm a jókívánságot kedves Blanka! :)
      A jóindulatú tanácsokat sohasem szabad trollkodásnak venni, hanem el kell fogadni, sőt el kell gondolkodni rajta. Pont ezen felbuzdulva kutatni kezdtem a neten, hogyan lehetne szebben, közelebb alakítani az ívet a körömágyhoz, és úgy tűnik, megvan a megoldás. Egy hegyes, merev szálú szemhéjtusecsetet fogok kipróbálni erre a célra a megszokott ferde helyett, bízom benne, hogy beválik.
      A buborékmintás manikűr volt az utolsó a régebbi technikával, azt követően már ezzel az ecsettel tisztogatok. Kérlek, jelezd, ha szemmel láthatóan jobb eredményt látsz majd, oké? :)

      Törlés
    4. Örülök ,hogy ezt így látod, sajnos sokan a segítő szándékú hozzászólásokra is fölényeskedve válaszolnak, jóformán melegebb éghajlatra küldve az illetőt.:/ Pedig sokszor ezekből lehetne előnyt kovácsolni, ha nem a rosszindulatot feltételezné egyből a kedves bloggerina.
      Rendben, követni fogom ám az új manikűrös bejegyzéseidet is, aztán jelzem ,hogy én hogy látom a dolgokat. :) és köszönöm, hogy érdekel az én véleményem,meglátásom is. :)

      Törlés
  9. de cuki! hat nem vagy semmi! zseles toll? lehidalok :D a legkreativabb kormos dijat ezennel neked itelem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :D

      Ám a zselés toll ötlete nem tőlem származik, így a díj nem engem illet! :D :D

      Törlés