2016. augusztus 6., szombat

Szezonális Trópusi


Még ezerrel tombol a nyár, így talán még nem késtem el ezzel a könnyed, légies trópusi manikűrrel.
Eddig az tartott vissza a klasszikus trópusi motívumoktól, pálmafáktól, orchideáktól, hibiszkuszoktól, hogy túl nagy méretűnek éreztem ezeket a színgazdag elemeket a körmeim felületéhez képest.


Pár hete, amikor egy merőben más jellegű/célú marble-technikát gyakoroltam, véletlenül éreztem rá a húsos, trópusi esőerdők növényzetét idéző levelek elkészítésének ízére, így mintegy mellékvágányon megszületett végre az én szezonális trópusi manim, amely teljes egészében irattartó fólián, dry marble technikával készült.


A körmök távollétében gyártott saját kezű matricákkal imádok díszíteni, mert gyors, látványos és majdnem teljesen atombiztos technika, hiszen a díszítés érdemi része sík felületen, kényelmesen zajlik, és ezt követően akár napok múlva is felhasználhatjuk a fólián pihentetett matricákat, amennyiben applikálás előtt fél órával vékony réteg színtelen körömlakkal átkenjük őket.

Az alábbi képeken a manikűr apró főszereplőit láthatjátok még applikálás előtt. A frissen, nagyjából körömméretű foltokban felkent körömlakkba vékony, szintetikus ecsetemmel mixeltem először a leveleket, majd a hangsúlyosabb központi virágot, végül az apróbbakat már pöttyözve.


A manikűr tervezésekor teljesen biztos voltam benne, hogy a trópusi motívum háttereként fehér alapot fogok alkalmazni, és bevallom, komoly erőfeszítésembe került, hogy ne a kedvenc csillámos vagy selyemfényű lakkjaim után nyúljak, hiszen tudjátok, mennyire odavagyok a csillogó felületekért, ezzel szemben most krém fehérben gondolkodtam, és szerintem jól döntöttem, amikor az Avon Gel Finish Iceberg White-ot választottam.

Avon Gel Finish - Iceberg White egy rétegben

A körmeimet átkentem egy rétegben ezzel a megdöbbentően megbízható AVON körömlakkal, majd a teljes száradást követően egy vékony réteg átlátszó fedőlakkba körmönként haladva, egyesével illesztettem a matricáimat.
A kész manikűrt szertartásos tisztogatás után gél hatású fedőlakkal zártam.





A növényzet életteli, vibráló színei csodálatos kontrasztban állnak ezzel a törtfehér háttérrel és kifejezetten neon hatásúnak tűnik a díszítés, holott mindössze egyetlen valódi neonszínt használtam, az Editt neonsárgáját, az összes többi csupán élénk árnyalat.












Felhasznált körömlakkok

Avon Gel Finish – Iceberg White P623 törtfehér
Moyra Gel Look – No.950 Johanne
Aden – No90 krémes sárga
Aden – No75 selymes kékes ibolya
Miss Sporty Clubbing Color – 081 krémes lilásrózsaszín
Editt – selymes neonsárga
Avon Magic Effects Neon – orange blaze, electric blue
Moyra Gyémánt fedőlakk

China Glaze Everglaze Active Top Coat

10 megjegyzés:

  1. Tökéletes manikűr, mint az Avon fehér lakkja. Én is csak ezt használom, na jó, néha Essence fehéret is, csak az hamar elfogy :) Nekem nagyon tetszik ez az alkotásod is!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig abszolút Moyra No.03-as-párti voltam krémfehér ügyben, de ez az Avon szép lassan rabul ejtette a szívem, különösen, ha nem akarok teljesen hibajavítófehérségű színt használni.
      Az Essence fehérjét pont a mennyiség miatt nem próbáltam még, mert nálam gyorsan fogynak az alapszínek, és az Essence The Gel üvegcsékből, ha félig vannak, már nagyon nehéz számomra szépen lakkozni :( Az ecsetjüket azonban imádom, bár minden körömlakkomban ilyen íveslapos ecsetfej lenne! :)

      Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik a mani :)

      Törlés
  2. Nagyon jó lett. Első látásra nem gondoltam volna hogy dry marble-el készült. Ügyi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      Én is nagyon szerettem ezt a vidám kis manit :)

      Törlés
  3. Nagyon szép, nekem elsőre nem is a trópusok, hanem a fehér háttér miatt egy szépen festett porcelán csésze jutott eszembe. Ennyire jó az Avon lakk? A Moyrát én csak nyomdázáshoz használom, mert könnyen lepattog, ugye hamar sűrűsödik, ami a nyomdához jó, alapnak nem annyira.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)

      Igen, az Avon fehér nagyon szuper, bár tény, hogy fehérsége nem olyan vakító, mint a Moyráé, és a pigmentáltsága is alulmarad, de olyan szépen, könnyedén terül, hogy két rétegben korrekt fedést tudok vele elérni.
      Igaz, hogy a Moyra akár egy rétegben is fed, de a felület egyenetlensége miatt abból is felviszem a két réteget.

      Törlés
  4. Csodaszép manikűr lett!
    Mostanában keveset körömlakkozok, nincs is igazán ihletem, de a képeidet nézegetve az jutott eszembe, hogy az ilyen képek miatt jön majd meg újra a kedvem szépeket alkotni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már megérte elkészítenem ezt a manit! :)
      Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat, nagyon jólesik! :)

      Törlés