2016. augusztus 20., szombat

A Borsó meg a Héja :D


Hétvégére egy könnyed, mégis látványos körömdíszítést hoztam nektek, amelyben kombináltam a Moda Gel Effect borsózöldjét az Avon Magic Effects Neon kollekció Electric Blue-jával. 


Annyira magától értetődő lett volna ezt a tükrös ragyogású hűs, ezüstös királykéket valami tengerpartot idéző manikűrbe ágyazni, esetleg kiegészítve némi élénk naranccsal, de ezúttal azt vettem a fejembe, hogy sokkal izgalmasabb lenne, ha engednék a borsózöld kedvencem csábításának és pengeéles határvonallal elválasztva összeereszteném ezt a két színt, lesz, ami lesz!


Első lépésként felkentem a kék neont a körmök egyik oldalára egy rétegben, ívesen, és hagytam alaposan megszáradni, közben kiegészítő színek után kutattam a komódomban. Végül egy szép Oriflame bársonyos bíborlila és egy CR Cairuo krémes hófehér mellett döntöttem, ami nagyon jó ötletnek bizonyult.


Második lépésként a borsózöld krémlakk terítése következett a kékkel szemközti oldalra. Ebben a fázisban már körmönként, egyesével haladtam, mert no water marble indákat szántam mixelni a nedves zöld területbe vékony ecsettel, és ezekhez a motívumokhoz bizony teljesen folyékony felület szükségeltetik. Papír cetlire csöppentett lilából tűvékony ecset hegyével vettem föl minimális anyagot, és lágy, kacskaringós indákat készítettem a fotókon látható módon.


Utolsó simításként a már alaposan megkötött kék alapon hófehér krémlakkal dolgozva egyszerű leveles sormintával egészítettem ki a kompozíciót.



Bevallom, munka közben még nem voltam benne száz százalékig biztos, hogy a választott színek ilyen szép összhangot eredményeznek majd, de abszolút nem bántam meg, hogy elvetettem az eredeti elképzelésemet és a lovak, Avonkék és Modazöld közé dobtam a gyeplőt, hadd fussanak velem, amerre csak kedvük tartja.





Ugye milyen meglepően szép pár ők így együtt? Vicces, de egy évvel ezelőtt biztos, hogy nem kentem volna fel ilyen bátran ezt a zöldet, most meg teljesen magával ragad az élettelisége, optimizmusa.


























Felhasznált körömlakkok

Moda Gel Effect – 327 borsózöld
Avon Magic Effects Neon – electric blue
Oriflame Sensual Velvet – Purple (bársonyos bíbor)
CR Cairuo – 06 milk

Sally Hansen Big Shiny Top Coat

12 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper!Először én is féltem ettől a Moda árnyalattól, de jól harmonizál sok színnel. Nem mellesleg egész jó kis lakk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, köszönöm szépen! :)
      Tényleg meglepően jó kis lakk ez, szuper ecsetének köszönhetően még szépen is lehet vele dolgozni.
      Nagy segítség volt a márkát forgalmazó üzletben, hogy átlátszó margarétaszerűségre kenve két rétegben szuperül lehetett csekkolni az árnyalatok eltérő fedési tulajdonságait, mert bizony vannak köztük gyenge fedésűek bőven, régebben találomra választottam tőlük egy törtfehéret, ami csak ápolt hatást nyújt, fedés nélkül, ilyenből meg van legalább tíz darabom. Én az üvegcse alakját is kedvelem, jól tárolhatók, semmi extra, mégis jól néz ki.

      Törlés
  2. Tényleg érdekes színpárosítás. De tetszik, szeretem az ilyeneket. (-: Nekem a zöld lakk jobban tetszik! (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, köszönöm szépen! :)

      Törlés
  3. Még nincs Moda lakkom, de rémülten láttam, hogy a háztartási boltban egyre kevesebb a Moyra és egyre több a Moda. Sissiből meg állvány van. Anyámat elküldtem otthon, hogy vegyen nekem Moyrát, a vicces eladó mondta, hogy sajnos nincs készleten az árnyalat, de ugye van mit felkenni :) Azért megnyugtató, hogy a Moda sem rossz márka.
    Érdekes ez a mani, mozgalmas a színei miatt, nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D :D
      Ezek szerint ismernek már! :D

      A Moda biztosan olcsóbban hozzáférhető márka, talán azért kezdik jobban nyomni.
      A két márka közül hozzám minőségben és választékban mindenképp a Moyra áll közelebb, de az tény, hogy a Gel vonala nem rossz a Moda-nak sem.
      Szoktam csekkolni a lakk INCI-ket, és azt kell mondjam, hogy szinte azonos összetétel és arány található a két vonalnál.
      Pár Moda szín biztos becsúszik még nálam! :)
      A Sissiket nem kedvelem. Nem tudom miért, de nem izgulok rájuk...talán az üvegcse.

      Örülök, hogy tetszett a mani! :)

      Törlés
  4. Nagyon látványos a színpárosítás! :)
    Én ritkán viselek ilyesmit, viszont rajtad nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm PAncsikám, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  5. Válaszok
    1. Köszönöm szépen Bella, Örülök, hogy így látod! :)

      Törlés
  6. Nagyon különleges színpárosítás,viszont amilyen merészek a színek,annyira jól néznek ki egymással. Szépségesek. A címről pedig akaratlanul is megjelent előttem Forrest Gump elégedett feje,ami azért így,késő délután kiütött. :"D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira örülök! :)
      A névválasztás ugyanis teljesen tudatos volt, Forrest Gump után szabadon! :D :D

      Az egyik legkedvesebb filmélményem.

      Törlés