2016. június 21., kedd

Türkiz Fürj esete a hobbiboltos Díszítő Szegéllyel :)


Nagyon szeretek hobbiboltokban vásárolgatni, nincs olyan alkalom, hogy valami zseniális kütyüt ne vinnék haza, és a zsákmányolt alapanyagok egy részét bizony simán fel szoktam használni körömdíszítés során. Na, jó, ez így nem teljesen fedi a valóságot, mert az a kőkemény igazság, hogy minden egyes dolgot először is aszerint mérlegelek, vajon működhet-e manikűrbe beépítve, és csak ezután kerülhet szóba bármi más.


Ma egy izgalmas hobbiboltos zsákmányom manikűr-díszítőelemként való felhasználását fogom nektek bemutatni, remélem, tetszeni fog az ötlet.





Nagyjából egy évvel ezelőtt vásároltam ezeket a kicsivel nagyobb, mint tenyérnyi méretű öntapadós díszítő szegély-sablonokat, azóta őrizgetem őket. Megjelenésük, anyaguk picit emlékeztet a körömdíszítésben használatos sziluett sablonokra. Eredeti rendeltetése szerint különféle anyagú tárgyak, pl. dobozkák oldalainak, éleinek, sarkainak díszítésére szolgálnak. Ehhez hasonló terméket a Crystal Nails kínálatában láttam eddig, de még nem állt módomban kipróbálni.


A hobbiboltos díszítő szegély-sablon anyaga lágy, minimálisan rugalmas, hártyavékony műanyag, az alfele öntapadós, a felszíne pedig fémszínű. Az én fantáziámat a vásárlás pillanatában az arany és az ezüst verziók mozgatták meg, de ma már óriási lehetőséget látok a márvány-effekttel rendelkező sablonokban is, nincs kizárva, hogy megnézem a kínálatot újra!
Bevallom, eredetileg nem hittem benne teljesen, hogy a leválasztott díszek tökéletesen működnek majd manikűrben, mert a lapok tapintása masszívnak tűnt, és feltételeztem, hogy az öntapadós díszítő réteg sem lesz túl képlékeny, de szerencsére tévedtem!

  • A körömlemez hosszanti és keresztirányú C-ívének vonalát egyaránt képes fölvenni, simulása, tapadása tökéletes, ugyanakkor, ha véletlenül bakiztunk az illesztés során, egyszerűen visszaszedhetők a körömről anélkül, hogy felsértené a lakkozást. Nem mellesleg ezt követően a „bakicsíkot” gond nélkül visszatapaszthatjuk a körömre, nem vész kárba.
  • A beszerzés pillanatában még csak egyszerű matricaként tekintettem ezekre a sablonokra, de a főpróba során megvilágosodtam, amikor láttam, hogy a minták körvonalait is érdemes kihasználni, amolyan stencil-sablonként körömre tapasztva tetszőleges színnel tölthetjük ki a körvonalakat, majd leválaszthatjuk őket.
  • Matricaként használva a manikűr felületén a díszítés ékszerjellegű, háromdimenziós, nagyszerű látványt nyújt. A megbízható rögzítés érdekében mindenképpen érdemes egy réteg fedőlakkal bevonni a manikűrt. Az alábbi fotókon látható díszítésre én az Essence Sealing Top Coat-ját használtam, de azóta teszteltem már különféle fedőlakkokkal, egyik sem marta meg a minták fényét. Ugyan még nem próbáltam, de szerintem nagyon jól működhet géllakkozások díszítésére és műköröm építés során is, éppúgy, mint a már említett CN Sziluett Sablon.
  • Az ára nevetséges, én 250 Ft-ér vettem darabját ezeknek a sablonoknak.


A díszítő szegélyek kipróbálására a legutóbbi franken bejegyzés fotózása során kaptam kedvet, amikor felkentem a Türkiz Fürj nevű saját keverésű lakkomat, és mindenképpen ezüst indákkal akartam díszíteni, azonban idő híján szabadkézi indák helyett mégis valami szépet szerettem volna.


A mintákat díszítő csipesz segítségével választottam le a hordozó felületről, majd ollóval méretre vágtam a finom csíkokat, ezt követően a csontszáraz, fényes felületre tapasztottam a finom indákat. A motívumok vonalában a sablonon maradt apró pöttyöcskéket is felhasználtam, majd némi igazgatást követően átlátszó fedőlakkal zártam a manikűrt.

 

























Felhasznált Körömlakkok

Frankenem – Türkiz Fürj
Essence Sealing Top Coat

Egyebek


Öntapadós Díszítő Szegély


Frissen illesztett díszítőelemek, még igazgatás, fedőlakk nélkül
Fedőlakkal átkent kész manikűr


12 megjegyzés:

  1. Ismerem ezt a fajta öntapadós díszítő mintákat és szeretem is, hogy hogy mutatnak, csak nálam nagyon hamar le is jönnek a körmeimről, lényegtelen hány réteg fedőlakkot használok. Csodásra sikerült a manid!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem tudtam még tesztelni, hány napig tartós a díszítés, de ez az Essence Sealing Top Coat nálam eszméletlen jól működik felületi díszek esetében. Amikor először próbáltam, mákszemeket viseltem lábkörmökön klumpában bő két héten át, sérülés nélkül, így azt mondom, érdemes ezt a fedőlakkot próbálni ehhez hasonló díszek esetében.

      Örülök, hogy tetszett a mani, köszönöm szépen a dicséretet! :)

      Törlés
  2. Nagyon szép. :) Mindig valami újdonsággal lepsz meg, de komolyan. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! :D
      Van még a tarsolyban, csak győzzem a bejegyzésgyártást, mert elképesztő hőség van nálunk, megőrültek a körömlakkjaim is, nem akarnak együttműködni! :(

      Törlés
  3. Nagyon egyedi, szép lett. Szerintem te bármit fel tudsz használni körmökre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, ez nagyon jólesett :)
      Szeretném hinni, hogy az olykor elképesztő ötletek is megvalósíthatók, de az igazság az, hogy csak türelemmel és többszöri próbálkozással jutok eredményre sokszor. Viszont nem adom fel, ha valami nem jön össze elsőre, később egy másik technika/alapanyag segítségével addig próbálkozom, míg össze nem jön. :)

      Törlés
  4. Nagyon ötletes, szép manikűr lett! Szebbnek tűnik, mint az a 3D matrica, amit legutóbb teszteltem! (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ági, örülök, hogy tetszik! :)
      Igen, olvastam, hogy nem érezted tökéletesnek a matrica szegélye által nyújtott látványt, egy ehhez hasonló sablon szerencsére szegély nélküli, pont ez ragadott meg benne. :)

      Törlés
  5. Kreatív,gyönyörű lett a végeredmény. Tényleg ékszer hatása van,ezzel a kék lakkal nagyon összhangban van. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, pont ezt imádom benne én is, az ékszerhatást. :)

      Törlés
  6. Basszus megjött újra a kedvem a körmözéshez :) Nagyon jó ötlet volt ez a sablon , bevallom én ha hobbi boltba járok soha nem gondolkodók körmös cuccban. Ezek után.... lehet kéne :d
    Megkérdezhetem (mert már sokszor olvastam nálad), hogy ezeket a saját készítésű lakkokat, hogyan készíted?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hobbiboltok kincsesbányák, még a körmözéshez is! Én díszítőecsetet is vásároltam már ott, és jelképes összegért, de vannak mindenféle csillámporok, akrilfestékek, szórógyöngyök, és ezekből a sablonokból rengeteg típus.

      A frankenezéssel kapcsolatban a "felrázva és keverve" címke alatt, a blog alján a címkefelhőből, olvashatsz pontos leírásokat. Az egyik ilyen bejegyzésben lépésről lépésre is mutatom, én hogy csinálom :)

      Törlés