2016. június 16., csütörtök

Korrektorpárbaj - Astor Skin Match Protect Concealer, RdeL Young 3in1 BB Corrector, Catrice Liquid Camouflage Concealer


Körömlakkfüggő vagyok?
Igen, ezt már sikerült bevallanom magamnak, de azt, hogy a körömlakkokon kívül a szemkörnyék korrektorok irányában is van zabolátlan szenvedélyem, azzal ma szembesítettem magam.
A Catrice folyékony kamuja ugyan olthatatlan és örök szerelem marad számomra, de nem szűnök meg lángra lobbanni, valahányszor egy új, ígéretes példányt pillantok meg a drogériák polcain.
Ma két új szerzeményemet fogom harcoltatni egymással, és a ringbe természetesen beszáll harmadikként a Catrice Liquid Camouflage Concealer, egyrészt hogy még érdekesebb legyen a küzdelem, másrészt mert minden korrektorom teljesítményét hozzá mérem ma már, lévén ő számomra a korrektorok mindenkori mércéje J


A két új versenyzőm rendelkezik néhány azonos paraméterrel, tekintve, hogy mindketten szivacsos, gömb applikátort hordanak csőr helyett, és bennék mindkét terméknél apró, műanyag tubusba öltözött, de az árfekvés homlokegyenest eltérő. A magam részéről abszolút helyénvalónak érzem, hogy két külön árkategóriát képviselő termék tulajdonságait vetem össze, hiszen a gyenge minőségre az alacsony árfekvés éppúgy nem mentség, mint a magasabb árfekvéssel szemben támasztott irreális követelmény.



 1. sz. versenyző: RdeL Young BB Corrector 3in1



A pici, ám annál izgalmasabb tubus lágy, finoman matt hatású krémet rejt, amely a termékleírás ígérete szerint ideális utazó partner számunkra, hiszen „make up-ként nedves szivaccsal felvíve optimális fedést biztosít”, de „púderként, száraz szivaccsal” eldolgozva is alkalmazhatjuk, amikoris „a bőr tónusát finoman mattítja”.
A hármas ígéret felkeltette az érdeklődésemet, de azt gondoltam, ha a háromból csak egyet teljesít, azaz jó korrektorként viselkedik majd, én már annak is örülni fogok.

Az első pillanatban nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a gömb alakú szivacsfejnek semmi funkciója nincs ennél a terméknél, azon kívül, hogy nézegethetem, ahogyan a krémecske apró kukacként előbújik a lyukon át, mert az eloszlatás és bedolgozás maceráját nem képes ellátni. A vele való ügyködés kacagtatóan emlékeztet a pörköltszaftban tunkolás élményére, viszont az az igazság, hogy ha nem lett volna szivacsfeje neki, valószínűleg meg sem vettem volna, mert ettől bizony professzionális benyomást keltett bennem a kicsike! 

A próba során készült fotókon ujjbeggyel bekopogtatva-eldolgozva láthatjátok, mert ilyen pici mennyiség esetében nem érzem gazdaságosnak, hogy nedves vagy száraz szivacsot megitassak korrektorral.
A látvány magáért beszél. 
A krém nehezen, egyenetlenül oszlatható el a bőrön, mattsága minden apró bőrredőt kihangsúlyoz, minden pihét, pórust, bőrfoszlányt. A fedés erőssége a gyenge és a közepes között valahol félúton, mindenesetre az én szemkörnyéki karikáim csúnyán felvihogtak, és nem kívántak vele utcára, emberek közé menni. Dörzsölésnek, de még gyengéd mechanikai hatásnak sem áll ellent, a felületről könnyedén távozik.
8ml bosszúság nagyjából 800 Ft-ért-számomra pénzkidobás volt.


 2. sz. versenyző: Astor Skin Match Protect Concealer


Astor tubusa az RdeL Young-éval azonos átmérőjű, ellenben annál jóval hosszabb, akár 10 ml is simán elférne a karcsú, elegáns tokban, de a márka mindössze 7 ml anyagot töltött bele. Ugyan magamat körültekintő vásárlónak tartom (hiszem), ezt a tényt már csak fotózás közben vettem észre, amikor éles fényben konstatáltam, hogy a tubus 1/3-a üres.

Bár a tubus szivacsgömbjének anyaga pontos mása a RdeL gömböcskéjének, meglepődve tapasztaltam, hogy ebben az esetben kiválóan funkcionál a krém felvitelére, és bedolgozására egyaránt, akár két vékony rétegben is, így az ezzel kapcsolatos eredményt láthatjátok a fotón, szerintem igencsak meggyőző látványt nyújt.

A krém állaga meglehetősen folyékony, a Catrice Liquid-hez képest mindenképp, ugyanakkor a fedés erőssége majdnem ugyanazt tudja. Rendelkezik továbbá egy nagyon fontos tulajdonsággal, ami sokak számára ideális szemkörnyék korrektorrá léptetheti elő, mégpedig azzal, hogy végtelenül apró, természetes fényben inkább csak sejthető fényvisszaverő részecskéket tartalmaz, amelynek köszönhetően a bőrfelület apró ráncait optikailag „egyensúlyba” hozza a ráncmentes környezettel.

A próbák során először saját szivacsával, majd később ujjbeggyel bedolgozva használtam, mindkét módszerrel kiválóan működik, pár könnyed mozdulat az egész, és a végeredmény egy kellemes, hidratált érzetű felület, természetesnek tűnő bőrfénnyel.
Az én pandamaci-karikáim fölött ugyan nem érzem elegendőnek a fedés erősségét, a Catrice Liquid ebben határozottan jobb, stabilabb, de mindazok számára, akiknek nem túl erős karikáik szemkörnyéki ráncokkal társulnak, szívből ajánlom kipróbálásra.
Eredeti ára 2599 Ft volt a dm-ben, de én kihasználtam a pontgyűjtő füzetkém 25% Joker-kuponját és a végösszegi 10% engedmény kupont is, így nagyjából 1800 Ft-ért lehetett enyém. Azt gondolom, így már megérte, és a lelkem mélyén ezt érzem reálisnak.

A Verseny


Kiszerelés


A gömbfejű szivacs applikátor funkciója végső soron számomra mindkét termék esetében felesleges, ugyan Astor-nál a próbák során jól működött, de biztos vagyok benne, hogy nem szívesen használnám az első pár alkalom után felvitelre (sem) az eltömődött, megkeményedett szivacsgömböt, telve bacikkal, pláne szemkörnyéken. A gömb-applikátor ugyanis nem távolítható el a tubusról, nem tisztogatható. A Catrice Liquid szőrös pálcaapplikátora sem tökéletes higiéniai szempontból, mégis könnyebben megbékéltem vele, mint ezekkel a gömbökkel.

Állag, bedolgozhatóság


Mindhárom frissen felvitt, nagyjából eloszlatott korrektor
Ujjbeggyel bedolgozva mindhárom

Mindhárom termék folyékony, ezen belül a legkönnyedebb textúrája az Astor Skin Match Protect Concealer-nek van. A bőrbe leheletvékonyan, két rétegben könnyen bedolgozható.

A RdeL Young 3in1 BB Corrector állaga a legkrémesebb, a bőrbe bedolgozva darabos, egyenetlen. Azaz bedolgozhatatlan.

A Catrice Liquid Camouflage állagát a kettő közé tudom helyezni. Még könnyed, de már több rétegben is használhatom, bőrhöz tapadása megbízható.

Fedés erőssége, finis

Egy rétegben mindhárom

Astor Skin Match Protect Concealer: gyenge, két rétegben közepes erősségű fedést nyújt, finise a természetesnél egy gondolatnyival fényesebb/ragyogóbb, a benne található fényvisszaverő részecskéknek köszönhetően.

RdeL Young 3in1 BB Corrector: fedése hézagos, közepes erősségű, finise erőteljesen matt.

Catrice Liquid Camouflage: fedés erőssége három rétegben maximális, finise a természetes bőrfénytől gondolatnyival mattabb.

Stabilitás

Némi dörzsölés után mindhárom

Astor Skin Mathch Protect Concealer: porpúderrel fixálva néhány óra viselés után a bőrhöz tapadása megszűnik, hajlamos „becsíkozódni”, „elmászkálni”.

RdeL Young 3in1 BB Corrector: tapadása felvitelkor erőteljes, már a bedolgozást is megnehezíti, emiatt nyújt kritikán aluli látványt szerintem. Viselés során ezzel szemben gyorsan, darabosan kopik.

Catrice Liquid Camouflage: felvitel/bedolgozás során lágy, csúszós, megszáradva fixálás nélkül is stabil. Viselés során stabilitását (nálam) több mint 8 órán át megtartja, később egyenletesen, alig észrevehetően kopik, tűnik el a felületről.

Összetétel

Magam is meglepődtem, de számomra legszebb INCI-vel az Astor termék rendelkezik, mert illatmentes, és találhatunk anti aging célú peptidet, vitaminokat, valamint hialuronsavat is a listán. Talán ez utóbbinak köszönhető a meggyőző hidratáltság érzés, amelyről beszámoltam a próbák során.

Astor Skin Match Protect Concealer (forrás: Krémmánia.hu)

A RdeL Young korrektor INCI-je nem túl impozáns, ezzel együtt szimpatikus, hogy nem tartalmaz illatanyagot. A parabének jelenléte miatt én nem kapkodok a szívemhez, soha nem izgattak igazán, de a benzyl alcohol-t mindjárt kiszúrtam, és nem igazán értem, mit keres egy korrektorban irritáló összetevő.

RdeL Young 3in1 BB Corrector (forrás: Krémmánia.hu)

A Catrice kamu INCI-vel már barátkozom jó ideje, és nem szűnök megreménykedni, hogy a márka illatanyagmentessé varázsolja számunkra ezt a terméket, mert ezt leszámítva számomra ez egy tökéletes összetétel, aminél többre perpill nem vágyom.

Catrice Camouflage Liquid Concealer (forrás: Krémmánia.hu)

Melyiket ajánlom?

A RdeL 3in1 BB Correctort senkinek, még gyakorlás céljára sem ajánlom.

Astor Skin Match Protect Concealer: akciós/kedvezményes áron jó szívvel ajánlom az érett bőrű nőtársaimnak, ahol a mimikai ráncok jelentik a fő problémát, nem a szemkörnyéki karikák.

A Catrice Liquid Camouflage Concealer: alaposan előhidratált szemkörnyéken, még mimikai ráncok esetében is ajánlom, amennyiben a fő probléma a karikák erőssége, mert ennél jobbat én eddig nem találtam erre a célra.  










9 megjegyzés:

  1. Most én is keresek egy jó korrektort szemre, de én a Coverdermet nézegettem a honlapjukon, az jól fed és nem komedogén. A színnel persze bajban vagyok. Nekem nem a sötét karikák meg a ránc a gond, hanem fehér foltjaim vannak a szemem alatt, egyelőre még világosak, nem teljesen fehérek, de azért látszanak, drogériás cuccal nem is próbálkozom, csak spéci termékekkel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megtennéd, hogy linkeled, melyik Coverdermről van szó? Lehet, hogy próbáltam már, és tudok mondani róla tapasztalatot.

      Törlés
  2. A krémes jobb lenne, de mivel nem látom a színeket, a stiftes olcsóbb lenne kipróbálásra.

    http://www.anthos.hu/termekeink/coverderm-camouflage/coverderm-classic-alapozokrem

    http://www.anthos.hu/termekeink/coverderm-camouflage/coverderm-concealer-stiftes-korrektor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Classic tégelyest próbáltam, a 03-as árnyalat volt az enyém. Nagyon zsíros tapintású, ásványolaj alapú, és érdemes hozzá megvenni az áttetsző fixáló púderét, anélkül nem igazán stabil. Nyáron nekem mondjuk még azzal sem volt az, szemkörnyéken becsíkosodott. A stiftest nem próbáltam, de mivel a márkától a tégelyesen kívül egy Vanish Concealert és egy tubusos alapozót elfogyasztottam, azt gondoltam, nem próbálkozom tovább. Vitiligo esetében, az enyémtől szárazabb bőrű egyénen láttam a tégelyes alapozót minden felületen, bámulatos volt, maximális fedést adott ujjbeggyel bekopogtatva a bőrén, majd a púderével fixálva és az egész nap tartott!.
      Sajnos rólam lefolyt, és valamiért a barna foltjaimon nem működött olyan jól, mint a pigmenthiányos felületen.

      Én egyszer konzultáltam már a céggel, (webshoppal), amikor a km-re feltöltöttem a z inciket, akkor válaszoltak is, és szívesen küldtek volna igény esetén árnyalatonként/termékenként mintákat!
      Vedd fel velük a kapcsolatot, nagyon készségesek voltak.

      Törlés
    2. ...és még valami! :)
      A km-en most pont eladásra kínál valaki a classic tégelyesből egy 03-ast...ha esetleg érint a dolog, sassants oda! :)

      Törlés
    3. Köszi a választ, közben néztem az összetevőit, nagyon olajos, tényleg. Keresek tovább, olyat, ami nincs teli ásványi olajjal. Nekem is zsíros a bőröm, régebben jó volt a Catrice all matt, de hát nem használtam el, mert elég volt a púder. "Szerencsére" szemüveges vagyok, szóval annyira nem látszik a dolog napi sminkkel, de ha lesülök jobban (igen, ötvenes fényvédő mellett), akkor feltűnőbb lesz.
      Ha veszek valamit, akkor nem kibontottat fogok, annyira nem szörnyen drága, de köszi az infót!!

      Törlés
  3. Én imádom a Catrice Camouflage korrektorát:) Nekem a kis tégelyes volt meg, ami a bőrömet tökéletes photoshopolttá tette. Most fogyott épp el, és várom, hogy beszerezzem az újabb adagot. 1-2 hónapig simán elég :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régebben én is a tégelyest használtam, sajnos, mostanában már ráncosabb a szemem alja és beleül a kis pókhálókba, ezért váltottam a folyékony verzióra. Viszont a tégelyes verziók új színeiből én is megvettem nemrég a sárgát, mert a karikákra nagyon jól működhet. Viszont még nem bontottam ki, mert blogtesztet akarok az élményből összehozni! :D

      Törlés