2016. április 7., csütörtök

Szuperhősök - Superman - Krypton


Amikor megpillantottam Plizike SZUPERHŐSÖK manikűrkihívását, az első gondolatom a csatlakozás vágya volt, a második az, hogy atyaég, ez aztán egyáltalán nem passzol az én profilomba, ugyanis sem a képregényhősöket, sem az úgynevezett SZUPERHŐSÖK-et nem kedvelem.




Én Han Solot kedvelem, a karcos humorú, halálra fittyet hányó nőcsábászt, nem Supermant az egy számmal kisebb, feszes dressz fölött viselt piros bugyijával, és a homloka közepén kunkorodó huncutkával, amelybe még a menetszél sem bír beletépni, miközben a hős előre nyújtott karokkal imitálja, hogy közel fénysebességgel repül. 

A legendás hősben három nappal ezelőtt láttam meg az embert, és attól fogva vagyok képes motívumként tekinteni a vele kapcsolatos szövevényes történetre.



Superman a Krypton bolygó szülötteként látta meg a napvilágot, rendkívüli képességeit származásának, génjeinek köszönheti. Bolygója egy katasztrófa következtében megsemmisült, és az akkor még csecsemő Supermant a szülői szeretet egy mentőkabinban a távoli Föld bolygóra menekítette.

A Krypton bolygó pusztulása (forrás)

Most azt gondolom, hogy Superman nem akart szuperhős lenni, csupán a körülmények tették azzá és az emberfeletti képességeivel kapcsolatos elvárások.
Ha rajtam múlna, én biztosan nem zaklatnám azzal, hogy mentse meg azt a világot, amelyet mi emberek tettünk már-már élhetetlenné.
Én engedném neki, hogy egyszerű, szemüveges újságíróként éljen Lois Lane oldalán, boldogan.

A manikűröm Superman szülőbolygólyának, a Krypton-nak a pusztulását ábrázolja.



Milyen különös. Ha nincs Superman, soha nem jutott volna eszembe egy bolygó felrobbanását megfesteni.


Alapként a holografikus szemcsékkel gazdagon meghintett éjfekete Corour Alike Black Saint lakkomat kentem egy rétegben, majd a bejegyzés alatt felsorolt körömlakkokból, apró alufólia galacsinok segítségével klasszikus galaxis-díszítést készítettem.


A középső és a gyűrűsujjam képviseli a Krypton bolygót, a szabadszél közelében a robbanás következtében felszabaduló mag látható, a magtól távolodó szikladarabok gyűrűjében.




A kezemben tartott zöld üvegdarab a magból származó Kryptonit kőzetet képviseli. Ez az anyag Superman egyetlen gyenge pontja, a kő jelenlétében hősünk elveszíti minden erejét.
















Felhasznált körömlakkok

Colour Alike – Black Saint
Crystal Nails Long Lasting – 22 lágy ezüstfehér
Moyra – No. 03
Vollare Da Vinci – 295 krémes rózsaszín
Moyra Bubble Gum – No. 622 Limoncello
Orly – Miss Conduct (holografikus élénk rózsaszín)
Avon Gel Finish – P822 Envy
Jollie France – 36 (zöld holografikus topper)

Catrice Ultimate – 60 Out Of The Dark (krómfinisű barna)
Moyra – No. 35

Rimmel Super Gel Top Coat



18 megjegyzés:

  1. Han Solo forevör :))))) Tetszik a robbantott mani :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igennnnn! :D
      Örülök, hogy tetszett, nekem is jólesett újra előszedni a galaxis-díszítés témakörét, mert ez egyik kedvenc technikám, de ritkán hozom a blogra, nehéz benne már egyedit alkotni.

      Törlés
  2. Jó hozzá az ideológia :) A családban nagy kedvenc mindegyik hős, ahányszor én már láttam a Star Warst...Szép ez a mani, egyben hátborzongató is a téma miatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Hát igen. A gyerekek rajonganak a szuperhősökért, gondolom, te is tudsz már idézni kapásból híres SW szófordulatokat! :D :D

      Törlés
  3. Nagyon különleges,valóban!!!De az egész kompozíció szuper lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik, köszönöm szépen :)
      Két verzióban készült el a mani, de az elsőt elrontottam. Érdekes, de most, hogy írod "kompozíció", beugrott, hogy miért is nem sikerült az első. Ott ugyanis minden körmön volt valami bolygódarab, és nem lehetett eligazodni rajta. Zavaros kompozíció volt.

      Törlés
  4. Szeretem a szuperhősös filmeket, de tény, hogy én is inkább Han Solot érzem közelebb magamhoz.
    A manikűr nagoyon ötletes és szépen kivitelezett lett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert Han Solo maszkulin, minden ízében FÉRFI! :D
      Superman, különösen a régi filmes feldolgozásokban túl angyali, túl jólfésült, enyhén metroszexuális...nem mondom persze, hogy úgy kéne kinézzen, mint egy favágó, vagy kőműves munka közben, de érezzem már, hogy vér csorog az ereiben, nem pedig vaníliapuding :D

      Örülök, hogy tetszett a manikűr :)

      Törlés
    2. Superman metroszexuális, nekem is mindig ez jut eszembe róla, egy selyemfiú Han Solo-hoz képest, ha nincs Han Solo, akkor inkább a nagymaci autószerelőt nézem a Wheeler Deelers-ből :D :D :D

      Törlés
    3. :d :D
      Ilyenkor mindig elképzelem Supermant, amint épp WC-n ül és a nagydolgát végzi! :D :D

      Törlés
    4. Fúúúúúúúújjjjj :D Én inkább a Wheeler Deelerses autószerelőt képzelem el, ahogy bekukkant a motorháztetőm alá ;) :))))))))

      Törlés
    5. Nnnnnnna.... itt van ni: http://www.dmax.de/wp-content/uploads/2013/10/media-35625-130138_photogallery.jpg

      Törlés
    6. Roppant figyelemreméltó....jobb, mint Superman! :D :D

      Törlés
  5. :D a Superman leírásánál az elején nagyon nevettem,imádom ahogy írsz. Egyedi a stílusod,jó a megfogalmazásod,s öröm olvasni soraidat. A manikűr pedig meseszép lett,annyira kreatív vagy,hogy mindig túl látsz az egyszerű szimbólumokon,s mélységgel,jelentéssel töltöd meg a munkáidat. Nekem eszembe nem jutott volna ez. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon kedves tőled, köszönöm szépen.
      Komoly gondot jelentett számomra, hogy majdnem minden szuperhős nálam a vicc kategóriát súrolja. Amikor csatlakoztam a kihíváshoz tudtam, hogy ez az, amivel IGAZÁN birkóznom kell, és elhatároztam, hogy minden téma mélyére fogok leásni, olyan mélyre, ahol már nincs sallang, műmáz, megfestem azt, amit tudok tisztelni. Ez számomra nagyon fontos. Ha nem érint meg a téma, a motívum, és nem érzek elragadtatást vagy tiszteletet, akár hozzá se fogjak a körömdíszítéshez.

      Meg kell mondjam, eddigi körmös ügyködéseim legnagyobb leckéit nyújtja ez a kihívás, nagyon köszönöm, hogy részese lehetek. :)

      Törlés
  6. Ez valami fantasztikus! *.* Percekig csak bámultam, nem tudtam betelni vele. :)

    VálaszTörlés