2016. április 18., hétfő

Manikűrvadász 25. Forduló - Gigarózsák Minikörmökön

A Manikűrvadász 25. fordulója idén együtt ébredt a tavasszal, és én már alig vártam, hogy vadászhassak újra. 



Külön öröm volt számomra, hogy a forduló háziasszonya Ciiska, a sors keze személyében ez alkalommal Fannit sorsolta ki számomra, akinek a blogját már régóta figyelemmel kisérem. Igényes, ötletes, és bámulatra méltó manikűröket alkot, gyakran a „kevesebb-több” jegyében, ami ugyan nem teljesen az én stílusomat képviseli, de a nála látott példaértékű díszítések kifinomult ízlésvilága rendszeresen magával ragad. A vadászpárok kihirdetésekor még százszázalékosan tudtam, hogy melyik kedvencemet fogom Fannitól újraképzelni, de eltelt két nap, Fanni pedig egy tesztbejegyzést tett közzé a blogján, és ez mindent megváltoztatott. Egyrészt ráizgultam a bejegyzés főszereplőjére, a csodálatos mályvás Essence The Gel körömlakkra, másrészt beleszerettem a finom, nyomdázott rózsamintás tesztmanikűrbe. Abban teljesen biztos voltam, hogy nem fogok nyomdázni, mert nem láttam semmi értelmét, hogy lemásoljam azt, amit látok, ehelyett inkább úgy döntöttem, hogy megpróbálom megidézni azt, amit éreztem Fanni manikűrje láttán. Bízom benne, hogy sikerült olyat alkotni, ami méltó az eredeti manikűr tisztaságához, játékos, nőies eleganciájához.

Az eredeti manikűr (katt ide Fanni bejegyzésére)

A saját verzióm Fanni munkája nyomán.

Moyra No. 20 - a manikűröm alapja.

Sajnos, a varázslatos szépségű Essence lakkot még nem sikerült beszereznem, de az ágyát már megvetettem neki a szívem csücskében. Teljesen indokolt egyébként, hogy záros határidőn belül egymáséi legyünk, ugyanis a készletemet átnézve egyáltalán nem találtam még csak hasonló árnyalatot sem, így döntöttem végül a Moyra egyik aranyló mély rózsaszínje mellett, első lépésként őt kentem fel a rózsaminták alapjaként.


Második lépésben négy színből erőteljes színátmenetet szivacsoztam a két köröm szabadszélétől befelé, ívesen, majd egy réteg matt fedőlakk fölött a kedvenc fehér festőzselémmel elkészítettem a teljes felületet borító rózsafejek szirmait úgy, hogy a zseléből húzott hajszálvékony kontúrvonalakat kitörölt ecsettel a virág központi része irányában elmostam. UV lámpás köttetést követően sárga festőzselével itt-ott megbolondítottam a szirmok átmenetét. Végül a „maradék” körmeimet befestettem a Moyra rózsaszínnel, és a manikűrt normál fedőlakkal fedtem.








Öröm volt újra veletek vadászni és ez úton is köszönöm Isabellának, a játék megálmodójának a lehetőséget. A régebbi fordulók munkáiért katt ide.














Felhasznált körömlakkok

Moyra - No. 20 ((aranyló mély rózsaszín)
Vollare Da Vinci – 244 (aranyló gyöngyház sárga)
Vollare Color City – 300 (zölden irizáló fehér)
Moyra – No.03 (hófehér)
Rival De Loop Young Matt Top Coat
China Glaze Everglaze Active Top Coat


Egyebek

Crystal Nails Art Gel - White, Yellow














És most futok, hogy láthassam a többiek manikűrjeit, javaslom, tartsatok velem, az alábbi linkeken érhetitek el őket:





30 megjegyzés:

  1. Csodaszép mindkettő, nem is lehet erre egyebet írni/mondani! :) Ezt a festőzselét ki kell próbáljam már...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      Csodás inspirációból nagyon könnyű szépet alkotni, mert az ember lelke már nézegetés közben ráhangolódik, az érzelmek adottak. :)
      A festőzselébe mindig beleszeretek, valahányszor használom, annyira szuper, maceramentes termék, szívből ajánlom :)

      Törlés
  2. Hihetetlen számomra, hogy mennyire szép dolgokat tudsz alkotni szabadkézzel, le a kalappal! Kétségkívül az egyik legtehetségesebb körömdíszítő vagy a blogvilágban. Egyébként mindkét manikűr nagyon nőies, és valóban kifinomult a színvilág :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett!! (-: Mindig csodálom, milyen szépeket tudsz alkotni szabad kézzel, szerintem méltó "utódja" lett az eredeti alkotásnak!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  4. Csodaszép! A festőzselét sima lakkozásra is lehet kenni? És rá mehet a fedőlakk? :)
    Hiányolom Ciiska fordulós képét a pisztodból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, lemattított, de még fényes felületen is szépen megtapad, stabil díszítés. Normál fedőlakkal problémamentesen fedhető.

      A fordulós kép Ciiska manikűrjével nekem is nagyon tetszik, abszolút megértem, hogy hiányolod :)

      Törlés
    2. Nem akartam kötözködni, de úgy gondolom, hogy megtiszteljük a forduló háziasszonyát , és betartjuk a szabályokat azzal ha kitesszük a forduló fotóját is, ezt legutóbb Bella is hiányolta. Én is kitehetném előre a saját fotómat, de részt vettem egy közös versenyen aminek van egy jelképe minden fordulóban.

      Törlés
    3. A szabályok betartására minden esetben törekszem, többször átolvastam, hogy szerepel-e ez a kitétel, de nem, sőt Bella sem alkalmazta ezt az alapelvet a jelenlegi forduló során sem. A vadászattal kapcsolatos frissített szabályok között sem találtam erről.

      Törlés
  5. Jajj, hát nagyon köszönöm a kedves szavakat, annyira jól esnek :)
    Nagyon kíváncsi voltam, melyik manikűrt fogod levadászni :) Annyira szuper lett, sokkal "tartalmasabb", izgalmasabb, mint az én egyszerű nyomdás manikűröm :) Ámulok és bámulok, mennyire ügyes vagy és hogy milyen csodát alkottál ismét :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szépet írtam, mert komolyan gondoltam, szívből jött, mint ahogy a mani is. A blogod nagyszerű, és a csodálatos körmeidre készített manikűrök igényes fotói alapján igazán könnyű dolgom volt. :)
      Én köszönöm, hogy vadászhattam tőled, és nagyon örülök, hogy tetszik a végeredmény.

      Törlés
  6. Emelem kalapom előtted, ez a rózsaminta valami hihetetlenül fantasztikus és gyönyörű!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, megtiszteltetés az elismerésed :)

      Törlés
  7. Wow, na én ilyennek még gondolatban sem állnék neki, fantasztikus lett, az átmenettel tökéletes!
    Meg akartam venni ezt a Moyra 20-at, de már nem akarom, a finishe miatt. A manihoz tökéletesen illik, csak rajtam mutatna furán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, ezt nagyon sajnálom, mert tényleg gyönyörű ez a lakk, és erősen pigmentált is, még nyomdázni is tökéletes...bevallom, próbáltam :)
      Elvittem ezt a manit melóba is, mert nem volt szívem lemosni, és élőben mindenki ráizgult az árnyalatra, szóval azért érdemes kipróbálni, lehet, hogy mégis megtetszik. :D
      Köszönöm a dicséretet.

      Törlés
  8. Ez elképesztően gyönyörű lett! Nincsenek rá szavak 😍😘😰

    VálaszTörlés
  9. Hihetetlen hogy mennyire szépen tudsz festeni kézzel, mindig elámulok a kis aprólékos virágaidon :) Nekem ilyenre tuti nem lenne soha türelmem és kézügyességem. Szerintem is te vagy az egyik legtehetségesebb blogger a szabadkézi festésben! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szeretem a virágmintákat, lehet, hogy ezért sikerülnek többnyire szépre! :D
      Itt a motívum alapjával szenvedtem meg, háromszor is elbénáztam a színátmenetet, mire sikerült, aztán pedig a matt fedőlakkal ejtettem hibát, feloldotta a nagy nehezen összekínlódott átmenetet...hajat tudtam volna tépni! :D
      A szirmok festése közben nyugodtam le, zenét hallgattam közben, azok voltak a nap legszebb percei.
      Köszönöm az elismerő szavakat...ilyenkor mindig eszembe jut az az idő, amikor még nem volt, csak három körömlakkom és a vágyam, hogy egyszer majd díszíthessek nyilvánosan, és talán lesz majd valaki, akinek tetszeni fog az, amit csinálok.

      Törlés
  10. Mindig lenyűgöz a precíz kivitelezésed és kifinomult ízlésed! Ez most sincs másként! Csodaszép! :)

    VálaszTörlés
  11. Mesteri munka, pontos, precíz, imádom. <3

    VálaszTörlés
  12. Elképesztő. De komolyan,alig találok szavakat rá. Olyan tökéletes az egész...a szín,a minta,az ahogy te elkészítetted. Nagyon tehetséges vagy. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, idén tavasszal szerintem ez az első munkám, amivel én is maradéktalanul elégedett vagyok :)

      Törlés
  13. Csodás, mesés, imádatos! Mesterien profi és egyedi mint mindig, olyan szépséges dolgokat alkotsz, hogy hihetetlen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy ennyire tetszett neked! :)

      Törlés