2016. április 21., csütörtök

felrázva ÉS keverve - Meglepetés - Brigitta, a folyékony parázs


Bizonyára feltűnt nektek, hogy márciusban elmaradt az ígéretem szerint havi rendszerességgel  jelentkező rovatom aktuális bejegyzése. Mivel tudom, hogy sokan szeretitek nézegetni a saját kezűleg kutyult körömlakkjaimat, és böngészni a rövid recepteket, úgy gondoltam, ez alkalommal egyetlen körömlakkot hozok nektek, a legkülönlegesebbet, amit eddig „főztem” , és mellékelek hozzá egy abszolút jól követhető elkészítési útmutatót azok számára, akik a fotók láttán ellenállhatatlan késztetést éreznek majd, hogy tölcsért és csapágygolyót ragadjanak :D

A bejegyzés végén, a legelszántabb nőtársaimnak mára egy kis meglepetéssel is készültem! :D



A legújabb franken lakkom a keresztségben a BRIGITTA nevet kapta tőlem, ami kézenfekvő, tudatos névválasztás volt részemről, tekintve, hogy megalkotására a Picture Polish Bridget gátlástalan piros körömlakkja inspirált, a látvány, amellyel először szembesültem, mármegnemmondom melyik körmös bloggerina fotóin, pirosimádóként szerintem örökre a retinámba égett, hiszen ez a lakk a szín parázsló effektjét varázsolja körömre.

Brigittám :)

Megszállott vagyok, ha azt mondom, nem múlt el nap az első vizuális élmény óta, hogy ne kerestem volna rá a neten, csakhogy újra lássam Picture Polish Parazsát, amely annyira meggyőző, hogy esküszöm, érzem a tábortűz forróságát. A hamvadó parázs ilyen, amely a legkisebb légáramlat hatására is vibrálva felizzik, mielőtt kihunyna.

Heteken át próbáltam megfejteni, milyen összetevőknek köszönhető ez a látvány, több-kevesebb sikerrel, mire elkészítettem az első verziót, a BRIGITTA EGYES-t, amelynek tónusával ugyan még nem voltam százszázalékosan elégedett, de mivel a lakk vöröse már belső tüzet hordott a szíve mélyén, éreztem, hogy jó úton járok.

Sajnos, erről a lakkról nem lőttem fotókat, mert ajándékként készítettem PAncsi számára és nem akartam sokáig késlekedni a postázással…azokban a napokban egyáltalán nem volt időm fotózni.
Az ajándék szerencsésen megérkezett, és én épp PAncsi visszajelzését olvastam, amikor vízióm támadt. Nem tudom ezt másként megfogalmazni. Ültem a seggemen, lestem a monitort, és végigszaladt a gerincemen a sugallat, annak a biztos, alkart lúdbőröztető tudata, hogy MEGVAN!

Tettem pár próbakeverést cetlin, az ideális tónusú piros alapot keresgélve, amely a PP Bridget esetében érzésem szerint hetyke, gátlástalan, viháncoló, cseresznyepiros. Friss, nem túl meleg, nem túl telt szín, nem a Szomolyai Cseresznye érett, túlcsorduló pirosa, inkább az első tavaszi, ropogós kerti cseresznyénket idézi, amelyet akkor is megkívánok, ha tudom, hogy újszülött biokukac fickándozik a mélyén.
Az ideális árnyalat az alaphoz (forrás)

Másnap tudatos lakkvadászatra indultam, és hazahoztam három+két példányt az eszményi alaphoz, és vásároltam egy különleges, arany csillámport is. A fent vázolt előzmények után pár nap múlva megszülettet Brigitta, a folyékony parázs, kérlek, fogadjátok szeretettel.



HOZZÁVALÓK

  • Üres, 12 ml űrtartalmú lakkos üvegcse. Ennek híján az alap eredeti üvegét is használhatjuk, de ebben az esetben vegyük figyelembe, hogy 10 ml alaplakkra lesz szükségünk, és ha teli üvegcsénk van, a felesleget valamibe át kell töltenünk, mielőtt kutyulásba fogunk.
  • Csapágygolyók. Rozsdamentes acélgolyócskák, amelyeket egyszerűen beszerezhetünk kerékpár szakboltokból, olcsón. A golyócskák átmérője 3-5 mm. A saját példányaimat PAncsi jóvoltából birtoklom, és ez úton is köszönöm! :)
  • Papírtölcsér. Én alkalmanként jegyzetlapból hajtogatom, az illesztésnél tűzőkapoccsal rögzítem, majd a tölcsér csúcsát ollóval méretre vágom.
  • Adagolókanál, vagy spatula. Én a bőrfeltoló kaparóm kanalas végét használom erre a célra.
  • Alátét. Jó nagy. Én szórtam már tele klaviatúrát álomszép csillámporral, higgyétek el, nem olyan felemelő érzés, mint amilyen szép :D
  • Alaplakk. A fent ismertetett élénk cseresznyepiros, effekt nélküli krémes lakkot keressétek. A megfelelő tónuson túl kardinális jelentőségű, hogy a lakk gyengén, foltosan fedjen. Tipikusan az a verzió, amelyet három vékony rétegben kell felkenni, mire tökéletes látványt nyújt. Ez jó hír szerintem, a legtöbbünk eleve birtokol ilyen dühítően szép, ugyanakkor gyatra fedésű pirosat! :D A lenti képen látható körömlakkok ideálisnak bizonyultak erre a feladatra. Bármelyiket választjátok, nem fogtok csalódni. Mindhárommal tettem próbát, és ugyanazt az eredményt tapasztaltam. Az alaplakkból 10 ml-re lesz szükségünk.
    Moyra No.19                                  Moyra Gel Look No.906 Florence                          Moda Gel Effect 308
  • Finom szemcsés aranymetál pigmentpor. A hobbiboltokból olcsó, tökéletes aranymetál port szerezhetünk be a PENTART márkától. Nagyon szeretem a PENTART pigmentporokat, mert kanálka nélkül is tökéletesen adagolhatók a karcsú fiola pattintós fedelén keresztül az apró lyukakon, és minimális a szerteszét hulló felesleg. Nem mellesleg mesés KAMÉLEON poraik is vannak, amelyekre én úgy vetettem rá  magamat, mint vércse az áldozatára, de ez inkább legyen egy következő bejegyzés témája! :D
    Pentart Metal Effekt Pigmentpor - Arany
  • Szikrázó, pelyhes, arany csillámpor. Mielőtt megvettem volna a képen látható Moyra arany pelyhes fényporát, már birtokoltam ehhez hasonló, nevenincs port, de mivel az egy régi beszerzés, megbízható forrás nélkül, gondoltam vadászok számotokra egy tökéletes, elérhető verziót, így döntöttem a könnyen beszerezhető Moyra Vamp Stardust – Gold Fénypor mellett. A por legfontosabb tulajdonsága, hogy SZABÁLYTALAN, szerintem ásványi csillámpelyhek dús keveréke, szemben a hagyományos, szabályos négyzet-, sokszög-, vagy kerek csillámokat tartalmazó porokkal. Egy példa: A Crystal Nails vadiúj Sellőpora alkalmatlan erre a feladatra, mivel szabályos szemcsékből áll.
    Moyra Vamp Stardust Glitter Powder - Gold
  • Moyra Holographic Effect No. 252 arany tónusú holografikus körömlakk.


AZ ELKÉSZÍTÉS MENETE

  • Mielőtt nekimennénk élesben a feladatnak, készítsünk pár próbakeverést papírcetlin, kicsöppentett lakkcseppből, hogy pontosan behatárolhassuk, milyen arányokkal kell dolgoznunk. Ezzel kizárhatjuk a tévedés lehetőségét. Magam részéről, hogy lássam, jó úton haladok-e, fázisonként ki szoktam próbálni a kutyulmányt műanyag presszóskanál felületén is. Az alábbi fotókon ezt láthatjátok.
    1.                                                     2.                                                   3.                                                 4.
  • Első lépésként 10 ml piros alaplakkunkba pelepottyantjuk a csapágygolyót, majd papírtölcsérünkön átóvatosan, apró adagokban belecuccoljuk a finom szemcsés aranymetál pigmentport. Minden csipet után felrázzuk a keveréket, hogy pontosan érzékeljük, meddig dúsítsuk még. Az ideális az, amikor egy finom, sejtelmes mélymetál effektet látunk a piros szín mélyén, amely indirekt, épphogy az érzékelés határán mozog. Ha túladagoljuk, határozott, és nemkívánatos fémhatás lesz az eredmény.
  • A második lépésben adjuk a parazsat a keverékhez. A Moyra Stardust Gold fényporból nagyjából kétkanálnyi (két késhegynyi) mennyiséget számoljunk a 10 ml lakkhoz. Ebben a fázisban is óvatosan járjunk el, tapasztalatom szerint könnyen túlzásba eshetünk, hiszen a Moyra fénypora valami gyönyörűség. Finom, súlytalan, repkedős csillámai csak úgy szálldosnak a légtérben, olyan, mintha álomport hintene az álommanó. Amikor a lakkhoz kevered, a piros alap pigmentjei narancs színűre színezik ezeket a pelyheket, és legkisebb fény hatására a vele bevont felület éltre kel majd, és a mélyben parázsként látod majd viszont őket.
  • Végül az utolsó simítás következik. A Moyra Holographic Effect No. 252 aranyholójából két apró cseppet adagolunk a már majdnem kész Brigittához, a több-kevesebb elvét követve, hiszen a folyékony parázs effekt, amelynek létrehozására törekszünk, épp csak gondolatnyi holografikus fénypontocskákat kell, hogy tartalmazzon, a hangsúly a mélyben parázsló effekten legyen, ne a röpködő holo szikrákon.


A kész keveréket, bár nehéz lesz betartani, a látvánnyal szembesülve, NE használd aznap manikűrben. A folyamatos rázogatás miatt apró buborékok vannak még a körömlakkban, és ha így kenjük fel, a lakkozásunkban is viszontláthatjuk a bosszantó buborékokat. Én 24 órát állni hagytam, mielőtt manikűrt készítettem vele.
A felület önmagában, száradás után nem teljesen tükörsima, de egy réteg gélhatású fedőlakk alatt az alábbi látványt produkálja mesterséges fényben. Hangsúlyt fektettem arra is, hogy gyenge, természetes fényben se okozzon csalódást, de tény, hogy a fény játéka a pelyheken, a felület mélyén az, ami az igazi arcát mutatja Brigittának. Árnyékban, szórt természetes fényben az effekt gyengébben, de jól látható. 
Egy rétegben kifogástalanul fed, esetleg hosszabb körmök esetén, a tökéletes színhatás érdekében elkél a második is.
 
Brigittám effektje

Végezetül egy kis meglepetés tőlem! :D

Brigittámból szándékosan két üvegcsével készítettem, azzal a szándékkal, hogy egyiküket nyereményjáték keretein belül új gazdihoz juttassam :)

Kedves olvasóm! 
Ha megtetszett a fotókon látható saját keverésű tüzes Brigittám és szeretnéd gyorsan a körmeiden látni, nem kell mást tenned, mint válaszolnod az alábbi kérdésemre a bejegyzés alatt egy kommentben.


Melyik az a körömdíszítés a blogom bejegyzései között, amelyben először használtam saját keverésű körömlakkot, és melyik volt az a keverék?


Brigittámat az az olvasóm fogja nyerni, aki elsőként adja a helyes választ. A játék 2016. 04. 22. éjfélig tart.

Frissítés:

A nyereményjátékot lezártam.
A nyertes: Bess 
Szívből gratulálok, viseld örömmel ezt a lakkot! :)


22 megjegyzés:

  1. Boszorkánykonyha :) Nekem megvolt a Bridget, elfogyott az utolsó cseppig. Sajnos a tartóssága csapnivaló volt, mint a másik két PP lakké is, amit még vettem, kb. egynapos lakkok, igen, SV-tel, Eveline-nel is. Szóval hiába gyönyörű, életem legszebb lakkja, nem veszem újra, mert nagy csalódás volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon hasznos információ a PP Bridgetről, köszönöm, hogy említetted, így még inkább megacéloztam magam, hogy nem veszem meg.

      Törlés
    2. Mindenki más szerint nagyon tartósak a PP lakkok, szerintem közel 4ezer Ft-ért rajtam is legyenek tartósak. Viszont az állaguk csodás és tényleg az utolsó cseppig el lehet használni őket. Sajnos a télen vett A-England lakkom a felénél már megadta magát, kb. 10 csepp hígító kellett bele, mert sárszerű lett. Tudom, ezt nem írja senki, de én szeretem elhasználni a sokezres lakkjaimat és ilyenkor kiderülnek a dolgok, eléggé szíven is ütött, míg egy párszáz Ft-os lakknál nem érdekel.
      Nekem nincsen üres üvegem, mindig kidobálom őket, lehet, nem kellene.

      Törlés
    3. Igen, sokszor érzem én is magamról, hogy tesztelés-próbálkozás során komolyabb hangsúlyt kellene fektetnem a hordási tényezőre, mert az olvasók nagy részét egészen biztosan érdekelné, vajon hogyan viselkedik egy körömlakk a mindennapok során, viselés közben....azt hiszem felelősségteljesebb leszek a kommented hatására a jövőben és amikor tesztelek, erre a dologra hangsúlyt fogok fektetni, hogy ne sodorjak senkit bele olyan impulzusvásárlásba, amit később megbán. Tudom, hogy nem ezzel a céllal írtad a kommentet, de ezer köszönet érte, szemfelnyitogató erejű gondolat volt, és meghatározó számomra. :)

      Törlés
  2. Hogy a lakkhoz is szóljak :) nagyon csinos!

    VálaszTörlés
  3. http://kezemnyoman.blogspot.it/2016/03/negylevelu-lohere-szuletik.html Aranyláz :)

    VálaszTörlés
  4. Úristen, ez valami gyönyörűséges! :)
    Miért nem szóltál, hogy nem készítettél fotókat egyes számú Brigittáról? Ternészetesen felkenem a héten és lefotózom Neked, hogy legyen róla is dokumentáció!
    A képek alapján látom a különbséget a két lakk között: Brigi 1-es jóval narancsosabb szín, ketteske inkább aranyosas pirosasnak tűnik a képek alapján :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? :)
      Én is nagyon szépnek látom, ráadásul ma egyéletem egyhalálom, felkentem melóba menet a saját példányomat és abban virítottam melóban! :) :D
      Egy rétegben, fedőlakk nélkül állta az alkoholos kézfertőtlenítőt is, ezek után még jobban szeretem! :)
      Köszi szépen a Brigi-1-es fotókat, előre is :)

      Törlés
  5. Homoklakkpöttyözés a Sellővérrel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! :)
      Ez a helyes válasz, a Brigitta így téged illet :)
      Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, hogy mihamarabb postázhassam a lakkot.
      gazdandi@gmail.com

      Törlés
    2. Juhú, de jó! Pár hete fedeztem fel a blogodat, és kapásból végig is néztem akkor az összes alkotásodat :) Először a Lakodalom ugrott be, de azért tutira mentem és visszakerestem ezért a szépségért <3

      Törlés
    3. Ügyes voltál, köszönöm a játékot, ment a mail! :)

      Törlés
  6. Mesés szépséget hoztál össze,mintha csak az eredeti PP figyelne vissza a körmeidről. Nagyon ügyes vagy. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, ez most szerintem is igen jól sikerült keverék lett, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  7. Gyönyörű ez a lakk, csak azt sajnálom, hogy lecsúsztam a meglepiről :)

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörű ez a lakk! Kedvet kaptam ismét a kutyulgatáshoz. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor érdekes lakk-keverést látok másoknál, én is mindig nekifogok kutyulni. :D
      Nálad a szépséges saját keverésű francia lakkod talált a múltkor szíven! :)

      Törlés