2016. április 5., kedd

Essence Soft Touch Mousse Concealer vs. Catrice Liquid Camouflage Concealer



Eddig a blogon többnyire körömdíszítéssel, körömlakkokkal kapcsolatos bejegyzéseket olvashattatok, de bízom benne, hogy nem lesz nagyon meglepő tőlem, ha ma megmutatok egy picit a sminkelős énemből is.
Nagyon szeretek sminkelni, túl a negyvenen, még inkább, hiszen az évek múlásával pigment foltocskáim, apró ráncaim és bőrhibáim egyre szembetűnőbbek, és a hamvas, természetesnek tűnő arcbőr is már csak a fürdőszobatükörben létezik, miután befejeztem a napi sminkrituálémat. Az idő jeleit apró trükkökkel, okosan megválasztott bőrápolási termékekkel és alapozókkal tudom szigorú kontroll alatt tartani, és fegyverarzenálom egyik legfontosabb eleme a jó szemkörnyék korrektor.



Problémám kettős, és igencsak súlyos. Egyrészt genetikailag kódolt, kékeszöld pandamaci-karikákkal rendelkezem, másrészt a szemkörnyékemen sugaras lefutású, életkorral összefüggő, bevésődött, még pókháló-vékonyságú mimikai ráncok találhatók. Az utóbbi probléma sajnos a legtöbb, tökéletesen fedő szemkörnyék korrektor használatát kizárja nálam, hiszen ami eléggé pigmentált ahhoz, hogy jól fedje a karikákat, az szinte sohasem elég könnyed ahhoz, hogy ne csüccsenjen bele ezekbe a ráncocskákba.
Amikor egy-egy erőteljes fedésű korrektor újdonságot pillantok meg a drogériák polcain, azonnal hevesen dobban a szívem, és ráizgulok, hátha most jött el a nagy pillanat, hogy az IGAZI-val próbálkozom, de végül rendre csalódni szoktam.


Az utóbbi év nagy felfedezettje nálam a Catrice Camouflage folyékony, applikátoros korrektora. Nem esküdtem még örök hűséget neki, de mióta rátaláltam, nem volt még termék, ami kiütötte volna őt a nyeregből.  Imádom a lágy, könnyed állagát, a fedési tulajdonságait, szem körül eldolgozni, ujjbeggyel bekopogtatva nevetségesen egyszerű, elrontani sem lehet. Nem igényel ecsettel való bűvészkedést, sem fixálást, ráadásul könny- és mérsékelten dörzsölés álló.
Egyetlen szívfájdalmam a termékkel kapcsolatban, na jó, kettő, hogy egyrészt nem illatmentes, másrészt mindössze két árnyalatban kapható, és mindkettő túl világos számomra, ennek ellenére teljes megelégedéssel használom a jobbra látható 20-as, Light Beige árnyalatot immár hosszú hónapok óta.

Catrice Liquid Camouflage Concealer termékleírása













Catrice Liquid Camouflage INCI (forrás: Krémmánia.hu)

Essence Soft Touch Mousse Concealer


Pár héttel ezelőtt, lakkvadászat közben találtam ezt az újdonságot az Essence állványon, és egy gyors drogériatesztet követően már landolt is a kosaramban, látva, hogy milyen erőteljes, ugyanakkor pehelykönnyűnek tűnő fedést produkált a kézfejemen. Alig vártam, hogy élesben bevethessem, és már az első percben tudtam, hogy egy tesztbejegyzés keretein belül össze fogom hasonlítani a Catrice folyékony kamummal, tekintve, hogy a márka kifejezetten szemkörnyéki sötét karikák korrigálására is ajánlja ezt a korrektort.

Essence Soft Touch Mousse Concealer - 10 soft beige










Az Essence Soft Touch Mousse Concealer éppúgy, mint a Catrice Camouflage folyékony korrektora, két, kifejezetten világos árnyalatban érhető el számunkra, a hasonlóság azonban itt be is fejeződik. Essence ezt a korrektort hab állagban, masszív üvegtégelybe töltötte. A tégelyt kinyitva, a massza fényes felületét látva először nem gondoltam, hogy belenyúlva könnyű, matt, habos, finom krémet tapasztalok majd, így az első élményem már katartikus volt.



Az INCI-t csekkolva is ugrálni tudtam volna örömömben, hiszen illatmentes, és igaz, hogy semmi hasznosat nem láttam benne bőrápolási szempontból, de szemgúvasztó csúnyaságokat sem.
A tesztelés során azonban perceken belül lehervadtam, ugyanis bebizonyosodott, hogy a könnyed állag ennél a terméknél nem egyenlő a könnyed kezelhetőséggel.


Essence Soft Touch Mousse Concealer termékleírás és INCI (forrás: Krémmánia.hu)



TESZT


Először kézfejen, aláhidratált bőrön hasonlítom össze a két terméket egymás mellé felkenve. A fotók magukért beszélnek. A Catrice korrektor az eldolgozás során szinte eggyé válik a bőr textúrájával, míg az Essence korrektora folyamatosan külön életet él, a bőr apró rajzolataiba bedolgozni lehetetlen, minden fázisban igénytelen, elnagyolt, abszolút bőridegen finist mutat….mint egy rusztikus glettelés a festésre váró falon. El tudjátok ezt képzelni az apró szemkörnyéki ráncokban?

Balra Catrice Liquid Camouflage 20 Light Beige, jobbra Essence Soft Touch Mousse 10 soft beige frissen felkenve.

Balra Catrice Liquid Camouflage 20 Light Beige, jobbra Essence Soft Touch Mousse 10 soft beige nagyjából eldolgozva.

Balra Catrice Liquid Camouflage 20 Light Beige, jobbra Essence Soft Touch Mousse 10 soft beige teljesen eldolgozva.

Balra Catrice Liquid Camouflage 20 Light Beige, jobbra Essence Soft Touch Mousse 10 soft beige mechanikusan koptatva.


Az alábbi fotókon egymás alatti képkockákon láthatjátok a két termék viselkedését, fedési tulajdonságait használat közben. A tesztelés alá vont, arcbőröm textúrájához leginkább hasonló  bőrfelületet az alkaromon, a csuklómhoz közel vadásztam nektek, ahol ékeskedik egy 2 mm átmérőjű, erősen pigmentált anyajegy, csakhogy legyen feladata a két harcosnak :)
A fotókat mesterséges fényben, vakuval készítettem.

Aláhidratált bőrfelület korrektor nélkül.

Catrice Liquid Camouflage Concealer 20 Light Beige egy rétegben, erősen pigmentált anyajegy fölött bedolgozva

Essence Soft Touch Mousse Concealer 10 soft beige egy rétegben, erősen pigmentált anyajegy fölött bedolgozva



ÉRTÉKELÉS


Catrice Liquid Camouflage Concealer


  • A catrice kamu tetoválás fedésére alkalmatlan. Ezt inkább csak dióhéjban jegyzem meg, hiszen nem erre a célra vettem, de azért azt gondolom, csak nem kéne rábiggyeszteni a magyar nyelvű termékleírásra olyan ígéretet, amit nem tart be. 
  • A fedés erősségét nagyjából 80-90% között becsülöm, fényviszonyoktól függően. 
  • Csillámmentes, a bedolgozás során gyorsan bőrfényűre szárad, ezt követően érintésnek, nedvességnek ellenáll. 
  • Tapasztalataim szerint primer nélkül, ujjbeggyel bekopogtatva a legtökéletesebb, maximum két, vékony, egymást követő rétegben. Szilikontartalmú primer fölött az eldolgozás után kevésbé nyújt természetes látványt, hajlamos begyűlni a bőr redői közé és a stabilitásából is sokat veszít. 
  • Az átlátszó csomagolás felhasználóbarát, a termék az applikátoron kívül mással nem érintkezik.


Essence Soft Touch Mousse Concealer


  • Az Essence Soft Touch Mousse Concealer esetében a fedés erősségét 90 %-ra becsülöm, ami komoly teljesítmény egy ilyen alacsony árfekvésű terméknél. 
  • A nehéz üvegtégely számomra nem praktikus, és nem higiénikus, a termék minden egyes felnyitás során a levegővel nagy felületen érintkezik.
  • A hab állagú, kellemes krém a bedolgozás során gyorsan púderes mattba vált. 
  • A hatás erősen maszkos, természetellenes, az én szemkörnyékemet pedig kifejezetten szárítja. A bőr valamennyi redőjét kihangsúlyozza, és gyorsan kopik. A fotókon ujjbeggyel dolgoztam be a bőrbe, de korrektorecsettel sem volt szebb.
  • Az egyetlen erénye a teszt végére az illatmentessége. Az alacsony árfekvés szerintem nem mentség a kezelhetetlen állagra, mert pénzkidobás volt ez a javából, még akkor is, ha egy nagy tábla egész mogyorós Milka csoki árát adtam ki érte mindössze.


Te megtaláltad már az álomkorrektorodat?

11 megjegyzés:

  1. Az az Essence korrektor nagyon csúnya. :S
    Én a Catrice-ből a tégelyes változatot szeretem és használom. Bőrhibákra, orr körüli pirosságra főleg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is a Catrice tégelyesét használtam, imádtam, pedig nála már óvatoskodni kellett, hajlamos volt begyűlni a ráncocskákba, mégis szerettem és szeretem nagyon, pigmentfoltokra a mai napig szívesen használom. Szem köré a folyékony Catrice már leváltotta őt, és egészen eddig a fotós tesztig nem is tudtam, hogy nekem ilyen fantasztikus korrektorom van, az arcomon sosem néztem meg makróban! :D :D

      Az Essence...hát...szerintem is nagyon durva, ennél még a régi, stiftesük is jobb, az új ceruzás verzióról nem is beszélve.

      Törlés
  2. Ez az Essence korrektor tényleg katasztrofális (mondjuk én ennél a márkánál már csak a körmös cuccokat nézem, mást egyáltalán nem).
    Annához hasonlóan én a Catrice tégelyes korrektorát használom, bár mivel szerencsére nincs sok bőrhibám, igen lassan fogy. Szemem alatt nincsenek karikák, így oda nem kell, egy-két apró bőrhibára, orr körüli pirosságra kenek csak belőle keveset.
    Ha sok a pigmentfoltod, érdemes lenne kipróbálni a Pigmanormot, szerintem az egyik leghatékonyabb pigmentfolt-eltávolító krémecske.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a Pigmanorm dolog még azóta is csak a tervek között szerepel, annyi minden más kiadás vette el az eszem. ! :)
      Aztán majd jön a napsütés ezerrel, akkor persze már sopánkodom majd, hogy ott a folt hátán folt.
      Fényvédőznék ezerrel, sajnos, a tavalyi Uriage Spf 50 fújósom megbolondult, már nem bírom elviselni a bőrömön, folyik lefelé ezerrel, és zsírfényben úszom.
      Most muszáj új fényvédő után néznem...lehet, hogy szemlesütve visszakullogok majd a kék tubusos matt Paulához, és teszek vele új próbát.

      Nagyon sajnálom, hogy ez a Catrice folyékony nem illatmentes, így számodra nem tudom ajánlani, pedig a fedése szebb, mint a tégelyesnek. Bízom benne, hogy Catrice észbe kap és kihozzák az illatmentes verziót.

      Törlés
    2. Bár sajnos nem 50-es, így nyárra én sem merném ajánlani, de érdemes egy pillantást vetni erre a fényvédőre:
      http://kremmania.hu/kremek/ciracle-red-spot-sun-cream-spf27
      Tisztán fizikai és nem zsírosít, ugyanis mattra szárad. Én inkább csak itthon használom, mert jobb szeretem a színezett fényvédőket, de ettől függetlenül nagyon szuper kence! Ha kapható lenne színezett 50-es faktorral ez, szerintem én is lecserélném a kék tubusos Paulát erre :)
      Sajnálom, hogy a Catrice korrektorba beletették az illatot, de azért megvagyok nélküle :) Persze ha megjelenne az illatmentes verzió, tuti megvenném én is kipróbálni :)

      Törlés
    3. Ó, köszönöm, gyorsan el is olvastam a termék alatt futó véleményeket. Kár, hogy kevés a faktorszám, és fehéres. A Paula színezettjét fogom szerintem újra kipróbálni, bár attól én első körben kipattogtam egy pár nap után, mert nem tudtam hatékonyan letisztítani az arcomról. A jelenlegi arctisztítóm valószínűleg megbirkózna vele, így adok még egy esélyt neki, ha más nem, akkor minták formájában...ööö...kár volt elpasszolni anno a KM-án! :D

      Törlés
    4. Nekem is a legnagyobb bajom vele a színe. Nem nagyon, de egy picit elszínezi az arcom és az alapszín miatt nagyon furán nézek ki minden fehér színű fényvédővel.
      Az SPF27 nálam késő ősztől kora tavaszig akár jó is lehet (a úgyis megy rá színezett fényvédős hidratáló), de az Emberem sem nagyon szereti az arcom színét ezzel, így én is maradok Paulánál.
      Kár, hogy a koreaiak nem készítenek színezett fényvédőket, de ők nagyon szeretnek fehérek lenni ...

      Törlés
  3. http://kremmania.hu/kremek/cv-cadea-vera-pattanasok-elleni-stift

    Ezt használom, de csak foltra. Utána ugyanennek a márkának a púderét. Tudom, nem a legjobb, de ezt bírja a bőröm. Ennyi az arcsminkem a mindennapokra. A szememre semmit sem kenek, kis púdert oda is, ennyi, szemüveges vagyok.
    A Bioderma Kid fényvédőjét most rendeltem újra, 4-5ezer Ft körül van, már nem emlékszem, több mindent vettem. Egyáltalán nem zsíros.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Bioderma KID-jét de jó, hogy említetted, köszönöm szépen! Tényleg olvastam róla a KM-en, hogy jól működik arcon, de valamiért eddig kihagytam a próbát vele.

      Törlés
  4. Mármint nem a szememre kenem a púdert, hanem alá :)

    VálaszTörlés