2016. február 29., hétfő

Mágikus Csipke :)


Picture Polish - Magic, harmadik felvonás. Magic-alapon szabadkézi csipkemintát szántam. Ez az a manikűr, amelyben a Magic három normál rétegben, a maximális látványt nyújtja. A történet a következő:



KIKO - 374    próbaindák
Felkentem a PP lakkot és még nem tudtam, milyen mintát fogok pontosan festeni, csak abban voltam teljesen biztos, hogy a legkedvesebb rumos csokira hajazó KIKO fogja kiérdemelni, hogy kapcsolatba kerüljön vele. Van ebben a KIKO- mélybarnában valami forró, bensőséges, karamellizált kristálycukorra emlékeztető hatás, tüzes, édes és intim. Az állaga sűrű, erősen pigmentált, ezért szabadkézi mintázásra is tökéletesen alkalmas.

A motívum kezdő lépései.
Kanyarítottam vele pár bróbaindát, és hirtelen bekattant az agyam mélyén a motívum, egy egyszerű, háromszirmú virágminta, íves száron, ölelkező levelekkel, a köröm sarkában elhelyezve a szabadszél területén. Ennyi volt, és nem több.


Felfestettem a motívumot, aztán megszűnt a külvilág, az ecset röpült, és a kezem, a KIKO, az aprócska virág, sőt én magam is megszűntem létezni, feloldódtam egy hatalmas folyó örvényében, hogy megszülethessen az égetett cukorból készült nonfiguratív csipke.


A szabadszél bal felső sarkától kezdve egészítettem ki a motívumot teljes felületre.



Igen, egyszerűbb lett volna nyomdalemezt használni. Az ember csak előszedi, rutinosan, legfeljebb párszor lemossa a körmöt, ha nem sikerül elsőre pontosan célozni, de higgyétek el, van valami megismételhetetlen varázslat abban, ahogyan az olykor remegő mozdulatok során a szemetek láttára elkezd körvonalazódni a minta, és élet költözik az élettelen anyagba.


Hiszem, hogy a legtökéletesebb, leghajszálvékonyabb nyomdaindának sincs lelke, legfeljebb magas szintű esztétikai élményt nyújt…ami persze nem mellékes, tisztában vagyok vele.
Látom azt is, hogy nem mindenhol hibátlan ez a mani, és van köröm, ahol picit kicsúcsosodva száradt meg a motívum sarkában a lakk, és antennák merednek az ég felé, de annyira imádom ennek a csipkének a térbeliségét és szabálytalanságát, hogy nem bánom az antennákat sem :)




A fotókon fedőlakk nélkül láthatjátok a manikűrt, úgy, ahogyan a legjobban szerettem. Természetesen a munka végeztével, kíváncsiságból beborítottam China Glaze Everglaze-el, de arról a látványról nem készítettem képet. Igazából tartottam tőle, hogy majd elkeni a vékony vonalakat, szerencsére ugyan nem tette, de az égetett cukor 3D-s hatását teljesen megszüntette.




Felhasznált körömlakkok

Picture Polish – Magic
KIKO – 374 rumos csokibarna

China Glaze Everglaze Active Top Coat

15 megjegyzés:

  1. Imádom a szabadkezi alkotásokat :-) Nekem nincs nyomdalemezem, de sajnos mostanában hanyagolom a nail artokat...pedig szerettem bíbelődni a manikűrökkel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van, amikor az embernek nincs kedve körmöt festeni, olyankor hozzá sem fognék, mert eleve kudarcra van ítélve az egész. Azokat az órákat kell kihasználnunk, amikor bevillannak az ötletek, akkor viszont késlekedés nélkül, nehogy elmúljanak! :D

      Törlés
  2. Egyszerűen elkápráztató a minta amit festettél. Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  3. Gyönyörűséges lett! Számomra a legizgalmasabb, amikor a köröm egy részét szabadon hagytad, mintha még alakulóban lenne, befejezésre várna. Ellenállhatatlanul dinamikus! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először mindet teliben akartam mintázni, de menet közben valamiért másként döntöttem. Ezek szerint jó döntés volt! :)
      Köszönöm a kedves szavakat.

      Törlés
  4. Gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű!!! Olyan, mintha nail vinyles manikűr lenne, de nem! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      Valóban hasonló érzetet kelt.

      Törlés
  5. Nagyon jól sikerült! Én inkább nyomdázni szoktam, számomra megvannak annak is a szépségei, no meg ilyet nem tudnék rajzolni. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy vannak ellenállhatatlan szépségű nyomdaminták, és rengeteg okos trükkel egyedivé lehet tenni a nyomdázott manikat...no, ebben viszont nagyon kezdő vagyok! :D

      Örülök, hogy tetszett a manikűr! :)

      Törlés
  6. Esztelen gyönyörű. Én eleinte azt hittem,hogy nyomda...:D

    VálaszTörlés
  7. Nekem is a félig mintázott körmök a kedvenceim. A Magic magában nekem túl üres, de rájöttem, hogy sötét színekkel kombinálva még jobban tetszik, mint fehérrel meg csontszínnel, most is ez van rajtam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is jobban néz ki a Magic, ha sötét színekkel kombinálom. Nálad melyik sötét színnel mutat legjobban?

      Törlés
    2. Eddig még csak feketével próbáltam, nem tudom, sötétkékkel hogyan mutatna, még azzal tudom kipróbálni, bár lehet, körül kellene nézni a készletemben. Amikor írtam, akkor pont feketével volt rajtam, meg is lepődtem, hogy feldobja, rózsaszínesebb, mint fehérrel.

      Törlés