2016. szeptember 29., csütörtök

Szólánc 2. forduló - Rózsák - Üzenet


Ihletszegény napokon kifejezetten hálás feladat számomra mások által megadott témára díszíteni, ugyanis hiába minden görcsölés, én idén ősszel még nem láttam olyan természeti motívumot, ami le tudott volna nyűgözni, amelynek a megvalósításával körmöm szakadtáig küzdeni akartam volna.



Mostanában, az általam követett kedvenc blogok őszi inspirációs képválogatásai sem hoznak lázba, így oda jutottam, hogy valószínűleg az én készülékemben lehet a hiba, amiért csak a számat húzogatom a manipulált, átszínezett, ugyanakkor tagadhatatlanul esztétikus természetfotók láttán. Itt most természetesen nem azokról a fotókról beszélek, amelyeket a blogger maga készített, hanem azokról, amelyeket a virtuális térből gyűjtött. A fotókról, amelyek szemmel láthatóan 200%-ot akarnak mutatni a valóságos 100%-ból és ha jól megfigyeled, csak akkor jössz rá a turpisságra.

Tegnap munkából hazafelé jövet egy gesztenyefasor árnyékában lépkedtem. A járdát lehullott, vastag, száraz levélszőnyeg borította, a közöttük bújkjáló gesztenyék friss, fényes hasán megcsillant a bágyadt napfény. Az avar egységesen világossárga, az erősen kopaszodó fák lombja pedig zöldessárga volt. Sehol egy színpompás levél, egy szippantásnyi őszillat, nulla katarzisom volt és alig vártam, hogy hazaérjek és végre a szemhéjamat nézhessem belülről, könnyű kockás plédembe burkolózva.

Érdektelenségemből Ezúttal Helie SZÓLÁNC manikűrkihívása rángatott ki, mert a szívem azért csak megdobbant, amikor felfedeztem, hogy fordulónk házigazdája Noémi, az én legkedvesebb RÓZSÁK motívumomat választotta számunkra körömdíszítésünk témájaként.

Nem tudok, de imádok rózsát festeni, megunhatatlan gyönyörűség a lelkemnek az egymást ívben ölelő szirmok látványa.
A minap a kertünkben egy félig kinyílt mélyvörös rózsabimbó látványa bűvölt el, de lusta voltam tíz plusz métert megtenni a fényképezőgépemért, hogy megörökítsem. Másnap persze már fentem a kamerát, rohantam hozzá, de nem várt meg. A szirmok tágra nyíltak addigra, a virág közepén pedig egy nem fotogén pók üldögélt.

A rózsa üzenete abban a percben ért el hozzám, amikor csalódottan szembesültem vele, hogy oda a varázs.

Rengeteg megismételhetetlen, nagyszerű pillanat táncol át az életeden. Ha elszalasztod őket, soha többé nem jönnek vissza.
Ragadd meg a percet, mert a következő már nem lesz ugyanolyan.
MA öleld át azt, akit szeretsz.
MA kérj bocsánatot, ha hibáztál.
MA nyújts vigaszt.
MA élj igazán, mert holnapra a MA már történelem lesz.

Ennek szellemében készítettem az alábbi manikűrt.


Alapként kedvenc frost-finisű fehér lakkomat kentem, majd a körmök tövében, szivaccsal, ívelt alakzatban elkészítettem a rozsdavörös színátmenetet.


A teljes száradás után festőzselével, szabad kézzel akvarell jellegű rózsamotívumokat készítettem a körmök teljes felületére úgy, hogy a szirmokat jelképező hajszálvékony vonalakat a tőlem megszokottól eltérően kifelé mostam el az ecsettel.







Az összhatás áttetsző, sejtelmes, szelíd játéka csupán a színeknek, fénynek és árnyéknak.

A többi játékos manikűrjét a bejegyzés alatti linkeken találod.

















Felhasznált körömlakkok

Essence Winter? Wonderful! – 01 The Frosted
Moyra Matte Effect – No.404
China Glaze Everglaze Active Top Coat

Egyebek

Moyra Liquid Tape bőrvédő latex

Crystal Nails Art Gel festőzselé – black, red, white, art neon corall





22 megjegyzés:

  1. Nagyon szép, művészi mani. Nemrég óta szeretem a rózsamintát, régebben mindig soknak találtam a virágot, túl monumentálisnak, az egyszerűbb, szolidabb virágokat szerettem. Most már barátkozom vele, egyelőre csak szolid nyomdamintákkal. A tiéd nagyon szép lágy rózsa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A rózsának ezer arca van, színtől, fazontól, hangulattól függően. Nagyon szeretem ebben a motívumban azt, hogy változatos stílusban díszíthetik a körmöket. Mostanában ezekhez a telirózsás körmökhöz húz a szívem, rájöttem, hogy az apróbb, kockuló körömlemezhez csodásan illenek. Örülök, hogy tetszett a mani, köszönöm szépen :)

      Törlés
  2. Valami meseszép, lágy kellemes hatása van az egész manikűrnek :) Nagyon jó lett. :)

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. :)
      Bevallom, teljesen odavoltam magamtól, miután elkészült a minta! :D
      Köszi szépen Tessa :)

      Törlés
  4. Gyönyörű lett és ez a vöröses lakk csodálatos :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Ebben a mélyvörös matt Moyrában hihetetlen potenciál van, nem is értem, miért használom ritkán :)

      Törlés
  5. Micsoda finom,leheletnyi szirmok! A kedvenc színemmel(körömre). Mint egy márványrózsa. Van olyan?:-))Csodálatos lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van bizony! Ehhez hasonló, de térbeli rózsamintát márvány vagy gránit sírköveken szoktam látni. Az biztos, hogy a szemem nem bírtam levenni erről a díszítésemről, imádtam én is nagyon :)

      Törlés
  6. Nagyon szép lett! És a szöveg is elgondolkodtató.. Sajnos jómagam a "Halogatás Nagymestere" vagyok, pedig hányszor szembesül az ember a múlandósággal.. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A halogatás szokásával nem vagy egyedül! :D
      Aztán néha mégis meghallom én is a belső hangot, érzem a késztetést és olyankor cselekszem.
      Örülök, hogy tetszett a mani :)

      Törlés
  7. Köszönöm szépen a bejegyzésbe szőtt üzenetet, és hát a manikűr...! Csodálatosan szép lett! Igazán különleges alkotás! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy célt ért nálad az üzi, kívánom, hogy boldogságodra, hasznodra váljon! :)

      Köszönöm a dicséretet :)

      Törlés
  8. óóóóóó *-* Azt hiszem ki merem jelenteni, hogy a kedvenc manikűröm tőled !!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm szépen, ez megtiszteltetés számomra :)

      Törlés
  9. Válaszok
    1. Köszönöm Noémi, örülök, hogy tetszett! :)

      Törlés
  10. Gyönyörűséges!
    A kedvenc virágmotívumom a rózsa, a megvalósítás pedig különösen tetszik!
    Igen gyakran előfordul, hogy azt gondolom egy manikűrödről, hogy ez a kedvencem, most is így vagyok vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D :D Nagyon köszönöm, ez most különösen jólesik. Sejtettem, hogy betalál nálad a rózsám, nekem is egyik kedvencem ez a motívum. :)

      Törlés
  11. Én miért nem tudtam arról, hogy ez a blog létezik? o_O
    Zseniálisan tehetséges vagy - de ezt biztos tudod, nem mondtam újdonságot. Csodásak ezek a manikűrök, nem győzök álmélkodni. *_*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, most jött el az ideje, hogy találkozzon két ember a virtuális térben, akik ugyanugy éreznek a lakkok iránt, csak a kifejezési mod eltérö☺ Isten hozott nálam Edina, érezd jol magad, és köszönöm, hogy irtál. Csendesben nyomom honapok ota. Tudom, hogy s blog az életem legfontosabb része, a vigaszom, a menedékem, és mégis. Erötlenné váltam. Tele ötlettel, ihlettel, mondanivaloval. Jövök már, jövök😁

      Törlés