2016. február 16., kedd

PP Magic - Üvegmozaik


Ez az a manikűr, ahol a  Picture Polish Magic szivárványszínű ragyogása adta az ihletet. Az a ragyogás, amely ugyan csak meghatározott fények hatására jön létre, de amikor létrejön, az maga a katarzis.




Teljes biztos voltam abban, hogy eme gondolat mentén, multikróm pelyhes lakkal fogom társítani, az ILNP Electric Carnival személyében, de a minta alapjaként használt OPI vörös effektes feketéje némi tanakodást követően csatlakozott, mert ingadoztam a tiszta fekete és a misztikus, komplikált OPI között. Nem bántam meg, hogy a kevésbé nyilvánvaló megoldást választottam, ugyanis az OPI titokzatos, rejtőzködő finise és a ILNP alien-ragyogása menet közben megszülte a mintát is, amelyet szabad kézzel pingáltam a kétrétegű Magic alapra, mindössze egyetlen körmön.


A motívum alapja az OPI-val készült, az ILNP pelyheit pedig pecázós módszerrel, vékony ecsetem hegyével simítottam rá a feketére, végül a teljes manikűrt a China Glaze Everglaze fedőlakkommal borítottam. Ez volt az a pillanat, amikor szembesültem azzal a kellemetlen ténnyel, hogy Magic nálam két rétegben még nem tökéletes, de nem akartam a fedőlakkra még egy réteget rávinni, elfogadtam ilyennek és kész.


A fotózás során végig azért imádkoztam, hogy amit láttam a két szememmel, annak legalább egytizedét képes legyek visszaadni nektek, és boldogan láttam, hogy sikerült. Nem vagyok profi, erről a manikűrről több mint 300 fotót lőttem, és a kezem is begörcsölt menet közben, de eldöntöttem, hogy akkor is megmutatom a multikróm pelyhek ragyogását a Magic-szivárvány fölött, ha órákon át kell kattintgatnom néhány használható képért.



Nem volt szívem az összes körmöt mintával borítani és eltakarni a Magic ragyogását, és most, ahogy a manikűr összhatását szemlélem, kicsit idegenül hat rajtam ez a minimalizmus! :D
A következő Magic-felvonásban dús mintákra számíthattok!



















Felhasznált körömlakkok

Picture Polish – magic
OPI – Every Month Is Oktoberfest
ILNP Ultra Chrome Flakies – Electric Carnival

China Glaze Everglaze Active Top Coat

10 megjegyzés:

  1. Szép lett a gyűrűsujj, de mivel rajtam ez a lakk metálrózsaszín, nem tudnám így hordani. Eddig még csak fehérrel és feketével nyomdáztam rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      Jól állt neki ez az OPI élőben is, a hideg fényéhez is passzolt, talán, mert majdnem fekete...

      Törlés
  2. Nagyon szép lett, sajnos a Magic nem az én színem, így csak másokon csodálom...maga a szín tetszik, csak nem passzol a bőrszínemhez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, elég kényes probléma a színe, rajtam sem mindig tetszik. Kíváncsi vagyok, a nyári napsütésben mit produkál majd. Amikor megvettem, tavaly nyár végén, készült vele egy isteni kombináció, tipre, bordóval. Ütős párost alkottak, fel is próbáltam a tipet a körmömre, sajnos, akkor mégsem került sor a tényleges manikűr készítésére...
      Önmagában, minta nélkül egyébként az én bőrszínemhez sem tökéletes.

      Törlés
  3. A gyűrűsujjad nagyon szép lett! Valóban kissé minimalista lett, de néha ilyen is kell. (-: A Magic sajnos nekem sem színem..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Ha most készíteném, bemintáznám valamennyi körmöt, éhezi a szemem a pelyheket az alap fölött. :D

      Törlés
  4. Tetszik ez a visszafogott körömdíszítés, nagyon szép lett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! A blogon kicsit szokatlan ez a visszafogottabb stílus, ugyanakkor, ha hétköznapi viseletre szántam volna, még ez is sok lenne, mármint feltűnő a közvetlen ismerősök számára.
      Hiába na, a meló...
      Úgy szeretnék szép körmökkel élni a mindennapok során! :)

      Törlés
  5. Nagyon jól összepárosítottad a színeket, és szerintem tökéletes lett így, minimalistán. A Magic másokon nagyon tetszik, de magamon valahogy nem tudom elképzelni, pedig ha azt vesszük, elég szoiíd szín, és azokat szeretem legfőképp. Talán a kicsit fémes csillogása miatt viszonyulok így hozzá... :)
    Más: annyira jó olvasni a soraidat, olyan gyönyörűen fogalmazol. Szerintem nincs másik blogger, aki ennyire szeretettel, érzelmekkel írja le a gondolatait a körömlakkokról, mint te. Köszönöm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm a kedves sorokat, hihetetlen, mennyire jólesik. :)
      Tudom, gyakran csöpögősek a lakkjellemzéseim, de írom azt, amit érzek. A körömlakkok központi helyet foglalnak el az életemben, imádok írni róluk...beszélni is, ha van, aki meghallgatja! :D

      Törlés