2016. február 14., vasárnap

Inspiráció-Teszt-Balea Ápoló Krém "Best Wishes"


A mai bejegyzés kettős céllal íródott. Pár hete vásároltam meg a Balea „Best Wishes” ápoló krémet, mert a csomagolás azonnal ihletett állapotba juttatott! Most őszintén: van bárki közületek, aki ezeket a csodaszép árvácskákat a halványlila fehér pöttyös alapon nem látná szívesen a körmein így tavasz közeledtével? :)
Ezzel a tégellyel akár sima sertészsírt is árulhatna Balea, akkor is vevő lennék rá!




Bevallom, a vintage-stílusú kerek fémtégely tartalma kezdetben egyáltalán nem érdekelt, és már az árvácskás inspirációs manikűr is bőven elkészült, mire odáig jutottam, hogy kinyissam a tégelyt, és kipróbáljam a kenceficét.

Azt gondoltam, mielőtt a manikűrre rátérnék, megosztom veletek, milyennek ismertem meg ezt a bőrápoló krémet.

A tégely a klasszikus NIVEA krémekhez hasonló kivitelezésű, elvileg egy mozdulattal leemeljük a fedelet, amely alatt jellegzetes fém-papír fólia védi a bennéket. A fóliának köszönhetően a tégely kinyitása nem körömbarát feladat, és igazából számomra nem is túl gusztusos látvány innentől kezdve a termék, fólia nélkül sem, azzal meg pláne. Gyűrődik, akadályozza a krém kinyerését, turkálni kell alatta, ha leveszem a fóliát, akkor pedig hajlamos vándorolni a krém az ő lakásából, mert akkor már nem zár rendesen a fedél.


Arról inkább nem értekeznék most, mennyire higiénikus egy tégelyes krém, amelyet a rövidke útmutató szerint test-, arc-, és ajakápolásra ideális termékként ajánl a márka. Inkább megbocsájtó, szelíd mosollyal átlendülök ezen a kérdéskörön, és kenem oda, ahová automatikusan gondoltam már eleve is kenni, a kezeimre.

Retro-érzést nyújt a használata, ez alatt azt értem, hogy nosztalgikus hangulatba hoz az ezer évvel ezelőtt megszokássá vált mozdulatsor, amelynek során leszenvedem a fedelet, kikotrom a masszív krémet középső ujjal, amelyet ezután messzire eltartok, miközben a többi ujjam visszateszi a fedőt. 



Ibolyaillatot ígért a Magyar nyelvű leírás, de sajnos, ilyennel nem rendelkezik. Erős a gyanúm, hogy fordítási hiba lehet ez a címkén. A krémnek van valamiféle szintetikus virágillata, azokra az apró fehér tölcséres virágok illatára emlékeztet, amelyek a kertünk végében futó-gyomnövényként kúsznak a kerítés rácsára. Kissé émelyítő, intenzív illat, órák múlva is érezhető. Nem kompatibilis a kézből elfogyasztott fokhagymás lángosom illatával sajnos! :D

Vicces, de valóban zavaró, amikor evés közben az orrom a krémem illatával van tele :(
Az INCI számomra szimpatikus, harmadik összetevőként kókuszolajat találunk, amellyel én szívesen ápolom a száraz bőrömet, de a zsírosodásra hajlamos, érzékeny arcbőrömre már semmiképp nem kenegetném, és az ajkamra sem fogom.


Ápoló hatását nehéz megítélnem, de azt gondolom, hogy alapvetően egy olyan krémet birtoklok általa, amelynek legfőbb értékét a külcsín adja. Íme két fotó, amelyet használat előtt és után készítettem a kezemről. Nem okoz katarzist a hidratáló hatás, annyi bizonyos, durván kiszáradni hajlamos bőrre ez a tudás fájdalmasan kevéske. A krém lassan szívódik be, és lágy, csúszós réteget hagy maga után.

Előtte

Utána


A manikűr


Krémifinisű halványlila körömlakk híján a frost-finisű fehér Essence lakkomat kentem alapként, és hogy a vintage-stílusjegyeken belül maradjak, szürkéslila mágneslakkot vittem fel szárazecset-technikával, elnagyoltan a csontszáraz felületre, majd egy szép, halvány, aranyló Orlyval antikoltam azt. 


A göröngyöket egy réteg matt és egy réteg fényes fedőlakkal egységesítettem, és ezt követően normál, hígított körömlakkcseppekből, vékony díszítőecsettel felfestettem néhány virágot: árvácskákat, nefelejcset és rózsabimbót. 


A levelek elkészítése során az az alapelv vezérelt, miszerint a legtermészetesebbnek tűnő zöld levélszín zöld, és a virágok színének keverékéből hozható létre.


A kompozíciót duokróm gyöngysor-imitáció egészítette ki, utána a kész manikűr egy réteg Everglaze-t kapott fedőrétegként.







Bár a manikűr szívem csücske volt, már munka közben is imádtam, mégis felsajdult bennem az ideális krémfinisű, halványlila körömlakk utáni sóvárgás. Félek, túl sokat kell majd utána koslatnom, mire megtalálom az igazit.

Van erre vonatkozó atombiztos tippetek?
Örömmel venném! :)



Felhasznált körömlakkok

Essence Winter? Wonderful! – 01 The Frosted
LOOK By Bipa Magnetized – Purple-1 (lila mágneslakk)
Orly French Manicure – Golden Halo

Moyra Bubble Gum – No 622 Limoncello
Moyra – No 03 Hófehér
Avon Nailwear Pro+ - Cosmic Blue
Oriflame Sensual Velvet – Purple
Avon Nailwear Pro+ - Midnight Green
Colour Alike – 535 (lila-arany duokróm)
China Glaze Everglaze Active Top Coat

Egyebek


Perfect Nails Kozmetikai Lakkhígító

10 megjegyzés:

  1. Köszi a posztot, megkíméltél egy fölösleges krémvásárlástól. A manikűrödért meg odáig és vissza is vagyok, gyönyörűséges, imádnám viselni egész tavasszal! Persze ha képes lennék készíteni hasonlót, de ahhoz szerintem legalábbis újra kéne születnem. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznos volt számodra a teszt, és hogy tetszett a mani! :)
      Nem nehéz ez a virágminta, de vizesmatricával, nyomdamatricával szépen helyettesíthető, jól állna a körmeiden ez a mani, az biztos! :)

      Törlés
  2. Az ötforintost nem értem, figyelmetlenül olvastam? A manikűr jobban tetszik, mint a krém, a halálom ez a kiszerelés. Nekem Moyra Gel look, azt hiszem, Jaqueline, Golden Rose WoW és Rich Colors, valamint Flormar levendulaszínű lila lakkjaim vannak, mert ez anyám kedvence lakkfronton.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sejtettem, hogy a krém kiszerelése nem lesz szimpi neked! :)
      Köszönöm a tippet, most, hogy többen is mondtátok, felírtam listára ezt a Moyrát.
      Jajj az ötforintos! :D
      A méretarányok miatt került a fotóra, csak elfelejtettem a fotó alá írni! :)
      A fotón látható festett árvácska mérete ugyanis nagyobb, mint a körömre festett végleges minta.

      Törlés
  3. Hűha, ez a mankűr az abszolút kedvencem Tőled, nagyon-nagyon tetszik!
    Engem egy kis virágmintával mindig meg lehet fogni, ezekkel az apró árvácskákkal és bimbókkal pedig teljesen szerelembe estem :)
    Ha lila, akkor én is a Moyra Gel Look Jaqueline-t ajánlanám, bár ő nem annyira halvány, lehet ennél világosabbat keresel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy elnyerte a tetszésed, éreztem, hogy így lesz, gyakran látok szépséges virágmintákat a körmeiden, biztosra vettem, hogy kedvenced a motívum.

      Köszi a tippet, feljegyeztem.

      Törlés
  4. Ah, mennyire csodás ez a manikűr?! <3 Imádom, annyira tavaszi, annyira üde és annyira a mostani énem ez a manikűr! :)

    VálaszTörlés
  5. Jééézusom, imádom! Nagyon jó lett! *.*

    VálaszTörlés