2016. február 7., vasárnap

felrázva ÉS keverve - 2. rész





Egy hónappal ezelőtt pontosan ezen a napon indítottam el a saját keverésű körömlakkjaimról szóló rovatot, és a visszajelzéseitek alapján meglepetéssel vegyes örömmel nyugtáztam, hogy érdekes és hasznos volt számotokra, így ma jóval bátrabban és büszkébben mutatom be a készletem további példányait. :)











OTHELLO

Miss Sporty Metal Flip zöld-lila duokróm csoda az alapja ennek a keveréknek, amelyet mindig is nagyon szerettem. Negyed üvegcsével tartogattam már csak, amikor rádöbbentem, hogy duokróm-holografikus lakk elkészítéséhez fogom felhasználni. A már sokat emlegetett Moyra Holographic Effect No 252 aranyholóból adtam hozzá pár cseppet és hogy márkánál maradjak,  Moyra No 101-ből adtam még hozzá, hogy nagyobb holografikus szemcsék is ékesítsék. Ugye szép? :)




RÉZANGYAL

A Miss Sporty Metal Flip rezes-zöldes duokrómja nem tetszett igazán. Gyatrán pigmentált, vérszegény verzió, de sok-sok csepp Moyra Holographic No 252 valami olyat volt képes kihozni belőle, amit legmerészebb álmomban sem reméltem, ráadásul két rétegben hibátlanul fed a kicsike.




LAKODALOM




Az inspirációt azt hiszem, nem kell hosszasan ecsetelnem. Beteg vágyam, miszerint nincs élet a Picture Polish LakoDom nélkül, benne öltött testet.

Az alapját egy bő fél üvegcse NYC Supernova topperem adta, átlátszó alapban zöldesen-kékesen-rózsaszínesen irizáló csoda ez, és azt gondoltam ki, hogy adok neki pár cseppet a hibajavítófehér Moyra No.03-ból, és egy gondolatnyit a Moyra Holographic No 251-ből. Még valamit hiányoltam belőle. Akkoriban vásároltam az első tégely Crystal Nails multicolor mica-pelyhemet, és apró tölcséren át két késhegynyit szórtam bele. A Manikűrvadász egyik fordulójában debütált ez a keverék, eléggé meggyőzően, ugyanakkor az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a lakk bizony három közepesen vastag rétegben fed teljesen, ami nehézkessé teszi számomra a használatát pláne díszítések alapjaként. Viszont ezzel együtt is muszáj ezt a lágy, ragyogó fehéret imádnom, olyan szűzies, olyan tiszta, angyali lett az eredmény. A LAKODALOM eddig két példányban készült, a magaméval párhuzamosan PAncsinak is kutyultam egyet :)




SAJÁTBORDÓ

Mély, lilásbordót akartam, mert a Picture Polish Monroe és a Zoya Payton egyszerre ejtett bűvöletbe. Egy figyelemreméltóan jó minőségű bordó Oriflame The One lakkomból készült ez az alternatíva, Moyra Holgraphic No 252 hozzáadásával. Ebben a bejegyzésben találkozhattatok vele először, és biztos, hogy nem utoljára, mert amilyen egyszerű volt kikeverni, annyira jól kezelhető, hálás darab lett. Az egyik kedvencem valamennyi bordó lakkom közül.




VÉRNARANCS

Nem szeretem a narancssárgára festett körmöket, de ezúttal azt találtam ki, hogy igenis ki kéne kutyulni egy szépséges őszi holografikus csillámokat tartalmazó, ékszerként ragyogó lakkot, ha már az Il Était un vernis Merlot-jához.nem volt…hogy úgy mondjam „kedvem” :D
Ezt a lakkot Mdolla Ági egyik bejegyzésében pillantottam meg itt.
A keverék alapja a sohasem használt narancsszín Moyra Glamourom, amelybe némi élénkvörös krémes lakkot és Moyra No 101-et kevertem. Vidám, bohókás, gondtalan kora őszi napokat idéz a lelkemben a végeredmény, és nagyszerűen harmonizál a sötét meleg színvilágú körömlakkjaimmal. Összefut a számban a nyál, bármikor megpillantom az üvegcsét-a nevét így kapta.




KELLY

Az inspirációt szerintem itt sem kell magyaráznom, viszont tény, hogy Picture Polish Grace-t helyettesítendő sikerült egy halvány, púderes, lágy holografikus rózsaszínt kikevernem, és ha agyonütnek, se tudom felidézni, hogy hányféle lakk hozzáadásával készült. Az alap biztos, hogy egy dühítően gyenge fedésű krémrózsaszín lakk volt, és pár csepp Moyra Holographic No 256 is került bele, de ezen a ponton elveszítettem a fonalat, mert több, különböző fehér körömlakkot is csöpögtettem hozzá, hogy lágyítsam a finist. A fotókon három rétegben láthatjátok.




ARANYLÁZ

Az Essence Colour&Go megboldogult első szériás Gold Fever-je szolgáltatta az alapot. Az árnyalatot kétszer dobta piacra a márka, és javítsatok ki, ha tévedek, de az első széria volt az, amelyben nagy, hatszögletű arany glitterek  úszkáltak.
Nos, ebbe öntöttem egy kis Avon Nailwear Pro+ Golden Visiont és pár csepp Moyra Holographic No 252 aranyholót, szerintem jól áll neki, nem?

A legszebb látványt számomra egy réteg matt és egy réteg gélhatású körömlakk alatt nyújtja, mert kedvelem, ha a nagyobb glittereket tartalmazó lakkozások felülete tükörsima, mintha műgyantába öntötték volna a különböző méretű darabkákat. 



Ti láttatok mostanában olyan körömlakkot, amelynek láttán vásárlás helyett lakk-kutyulásra adtátok a fejeteket? :)

17 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek, nehezen tudnék kedvencet választani közülük. Talán ha mégis, akkor a Lakodalom. :D Tetszenek a fehér holo lakkok, ilyenem nincs is még a készletemben. (-: Én még csak egyszer készítettem franken lakkot. Az igaz, hogy üvegeim sincsenek hozzá, pedig néha egészen érdekeseket lehet így kevergetni. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek! :)
      A Lakodalom-mal kicsit szenvedni kellett, mert elsőre négy kövér csepp Moyra hófehéret tettem bele, és a Moyra pigmentáltsága elnyomta a holografikus ragyogást. Ekkor öntöttem ki belőle egy második üvegcsébe, további felhasználásra, ebből lett PAncsi példánya. Ezután szinte áttetsző csillámos fehéreket öntöttem bele és átlátszó fedőlakkot is. Igaz, így gyengébb lett a fedés, de a holózás látványosabb. Fehér alap fölött a gyenge fedés sem mérvadó. Most, tavasszal szerintem bevetem több manikűr alapjaként, mert nekem is szívcsücsök a holo-fehér lakk.
      Ha magadnak kutyulsz fehér holót, vigyázz, mennyi holo-lakkot töltesz bele, nagyon könnyen szürke lesz a végeredmény. Talán ezért is nem látunk TISZTA hófehér holós körömlakkot gyári kiszerelésben. Tuti, hogy nem egyszerű megalkotni.

      Törlés
  2. Wow! Mindegyik nagyon tetszik, de a lakodalom és a sajátbordó a csúcs, meg a rézangyal is igen különleges. Csak így tovább!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      A Sajátbordó lett az abszolút kedvencem, könnyű kezelhetősége miatt. Fedőlakk nélkül is csodás fénye van, és megbízható.

      Törlés
  3. Egyik szebb mint a másik. A Merlot hasonmás egyszerűen csodálatos lett ♡

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :)
      Emlékszel, részemről a Merlot milyen viharos szerelem volt! :D
      A bejegyzésed után már kutyultam is!
      Viszont az eredeti lágy szépségét nem tudtam utánozni, szikrázóbb lett és indiszkrét, de nekem is tetszik így is. :)

      Törlés
  4. Egyszerűen csodálatosak és a Moyra holografikus lakkjai bizony mindent szebbé varázsolnak! :)))
    A Kelly engem nem a Grace-re, hanem a Bardot-ra emlékeztet inkább. Nekem megvolt mindkettő, de túl is adtam rajtuk, végül megtaláltam az én halvány rózsaszín szerelemlakkom. :)
    A sajátbordó árnyalata az, amit én nagyon nem szeretek magamon, DE rajtad csodásan áll és komolyan öröm nézegetni. A Lakodalom is csodás, én legutóbb pont a hasonló CbL Chasing a Unicorn-t próbáltam volna koppintani, de ez most bukta volt részemről.
    Bármennyi ilyen bejegyzést elolvasok, szóval jöhet ipari mennyiségben! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek, lesz még ilyen bejegyzés bőven! :)
      Igyekezni fogok legközelebb már pontos receptet is adni a keverékek mellé, sajnálom, hogy a Lakodalomnál nem írtam fel pontosan az arányokat, ott bizony menet közben többször is korrigáltam, mert először túl fehér lett, holo nélkül, utána meg túl szürke, a végeredmény két üvegcse lakk lett :D

      Törlés
  5. Nagyon ügyi vagy! Különösen tetszik az a fehér lakk és a Monroe hasonmás is. :)

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörűek! Nagyon örülök, hogy bemutatod őket, annak pedig méginkább, hogy a receptet is leírod hozzájuk. Szintén kutyulászós vagyok, a kedvences sorozatom egyik posztjában tervezem bemutatni az enyéimet. :)
    Most jutott eszembe, ha szép lila krém lakkra vágysz, nézd meg az Essence Whisper of spring lakkját, hátha.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, kíváncsian várom az említett posztodat, remélem, hamarosan láthatom a lakkocskákat, imádom nézegetni mások saját kotyvasztású lakkjait is! :)
      Köszi a tippet, csekkoltam ezt az Essence lakkot, picit élénknebbnek tűnik, mint amit keresek, de élőben mindenképp ellenőrzöm, mert ahány fotó, annyi hatás! Mindenesetre gyönyörű lakk tényleg!

      Törlés
  7. Jajj, de szépek! :)
    A Lakodalom nálam nagy kedvenc, amikor megkaptam, csak ezt használtam a nail artokhoz (aztán amikor megijedtem, hogy elfogy, akkor elkezdtem használni a Sátoros verziót is :D
    A bordó is tetszik, ehhez hasonlót kaptam én is Tőled, amiben már szintén alig van :D
    A Moyra 101-es lakkjáról eddig nem hallottam, de felírtam a listámra (az arany holo mellé, ami elfogyott).
    Várom a övetkező fordulót, miket alkottál még :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek! :)
      A Moyra 101-es apró holoszemcsés áttetsző lakk. Topperként is szuper.

      A következő forduló KÜLÖNÖSEN kedvedre való lesz, legalábbis úgy vélem! :D

      Törlés
    2. Kíváncsian várom, van egy sejtésem, mi lesz benne :)

      Törlés
  8. A Rézangyalt elkészítettem, és elképesztően csodás lett 😊 köszönöm a tippet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, én köszönöm a kedves visszajelzést :)

      Törlés