2016. április 14., csütörtök

Szuperhősök - Batman - A kezdet


Plizike SZUPERHŐSÖK kihívásának második fordulójában vagyunk…legalábbis én még ott tartok, mert sajnos, kis csúszással vagyok kénytelen jelentkezni, de bízom benne, hogy szemet hunytok e fölött. Ígérem, igyekszem picit begyorsítani, és utolérni az időpontokat.

Legutóbbi hősünk BATMAN volt, és a manikűröm az ő életének döntő pillanatából inspirálódott.


forrás

Ha végignézem a kihívás fordulóinak hőseit, Batman számomra abszolút kilóg a sorból, mert a szívem mélyén nem tartom őt szuperhősnek. Nincsenek veleszületett vagy szerzett emberfeletti tulajdonságai.
Batman abban a pillanatban született, amikor a gyermek Bruce Wayne szülei rablógyilkosság áldozataivá váltak, és ő megesküdött, hogy egész életét a bűnüldözés szolgálatának fogja szentelni.
Felnőttként, kiemelkedő emberi képességeivel, álruhát öltve küzd a legszélsőségesebb, groteszk megjelenésű bűnözők ellen Gotham City elképzelt városának utcáin, sötétben, baljós árnyak között.


Batman az a szuperhős, akivel azonosulni tud bosszúálló, igazságosztó énem. Ha beleképzelem magam a hajdanvolt kisgyermek helyzetébe, akinek szeme láttára végeztek a szüleivel, ugyanazt érzem, mint ő, sőt szerintem mindannyian hasonlóan érzünk, de a jogos bosszúnkat törvényes keretek közé kényszerítjük, mert a társadalmunk rendje fölötte áll a személyes érzelmeknek.

Nem állhatunk bosszút, nem mehetünk a törvényekkel szemben, hát álmodunk magunknak egy Batmant, aki legalább a filmvásznon vagy a képregények lapjain igazságot szolgáltat nekünk.

A manikűr

Bruce Wayne egy holdvilágos éjszakán áll a szülei sírjánál és bosszút esküszik a bűn ellen. A feje fölött a fák ágai között néhány denevér röpköd, élelem után kutatva, az ő látványuk ihlette a későbbi jellegzetes álruhát.
 
forrás

A díszítés alapja, az éjszaka sötétje a Zoya Storm legendás szépségű, holografikus pelyhes fekete körömlakkja, két rétegben. A holdfényben fürdő tájat, és az égboltot több menetben, szivacsolt technikával készítettem, míg a felkelő Hold korongját ecsettel festettem, majd egy réteg matt fedőlakk száradása után fekete Moyra no. 35-ből alakítottam ki a faágakat, a denevéreket, a síremlék keresztjét, és a szabadszéltől indulva a füves talajt.

Lemattított alap a faágak, fekete elemek nélkül.




Felhasznált körömlakkok

Zoya – Storm

Moyra – No. 03 (fehér)
Essence Winter? Wonderful! – 01 The Frosted (fehér)
Catrice Ultimate – 81 My Yellow Fellow (pasztellsárga)
Vollare Da Vinci – 244 (aranyló gyöngyház sárga)
Misslyn silk touch – 05 (bézs selyemlakk)
Crystal Nails Diamond – 102 (karamell)
Rival De Loop Young Matt Top Coat

Zoya – Brooklyn (fátyolos aranysásga)
Miss Sporty – Oh My Gem! – 001 (arany gitteres)
KIKO – 374 (sötét étcsoki)
Moyra – No. 35 (fekete)

China Glaze Everglaze Active Top Coat






14 megjegyzés:

  1. Nagyon különleges. Mindig ámulok rajta, hogy mennyire nem-szokványos manikűröket hozol a témákra, ez most a Szuperhősöknél nagyon kiemelkedő. Annyira szép lett, igazi alkotás. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Bevallom, ezt a manit maximum magamon érezném viselhetőnek, de senkit nem tudnék mutatni a (nem virtuális) ismerőseim közül, aki örömmel vinné utcára....szélsőséges vagyok, tudom, de örülök, hogy tetszik a szokatlan manikűr :)

      Törlés
  2. Zseniális!! Persze eléggé hátborzongató is közben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Na várj csak, messze még Halloween, amit arra a témára tervezek, ahhoz képest ez gyermekláncfű :D :D

      Törlés
  3. Lélegzetelállító. Nem is jutott eszembe róla más jelző :)

    VálaszTörlés
  4. Elképesztő. Nagyon kreatív és gyönyörű lett,mint mindig. :)

    VálaszTörlés
  5. Hihetetlenül kreatív, részletgazdag manikűr!
    Gyönyörű, mint mindig!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Picikét izgultam, hogy talán nem lesz kedves a szemeteknek, a baljós színvilág és az apró pontatlanságok. Ezek szerint kár volt aggódnom :)
      Nagyon kedves vagy :)

      Törlés
    2. Szerintem cseppet se izgulj!
      Az egy dolog, hogy nem hordanám hetekig a körmeimen (bár egy kmor őszi héten én simán bevállalnám),
      de mint művészeti remekmű nagyon tetszik! :)

      Törlés
  6. WoW, szavam is eláll, ha a manikűrre nézek!!!

    VálaszTörlés